Questions - you got 'em; answers - we got 'em

63 – Faldende økser, bulgarsk blærebetændelse, banan-ven, planetariske bekymringer,
banana italia ?

Fra: j.gemmell@comcast.net

Hej Ian

Jeg spekulerede på, om du og Jon Lord er blevet uvenner. For eksempel citerede du sidste gang en person, som med urette sagde, at han ’aldrig havde hørt Jon Lord spille så godt’ til en Purple-koncert , hvor det var Don Airey, der spillede og ikke Jon Lord. JEG TAGER MÅSKE FEJL, men det virker som om det kloge, du kunne have gjort efter citatet, var at formulere noget i retning af at ’Jon er stadig manden, men det viser, at Don kan spille lige op med de bedste’. Jeg mener, hvis jeg var Jon Lord, og jeg læste citatet, ville jeg nok opfatte det som et slag i ansigtet. Desuden kommenterede Jon i et interview for nyligt det foreslåede projekt om at samle de tidligere og nuværende medlemmer af DP til en éngangs-koncert. Han benægtede faktisk at have spurgt nogen og sagde, at det blot var en mulighed. Men i forbindelse med din angivelige afvisning af at deltage i sådan en koncert, sagde han, at ’det blev tilsvinet fra højere sted’. Jeg håber sandelig, at der ikke er nogen gnidninger mellem jer to. Det virker som om, I alle holder meget af hinanden, og det ville være godt at huske på det. På samme måde ved jeg, at inderst inde holder dig og Ritchie også meget af hinanden, uanset hvor meget du afviser det.

Forleden aften havde jeg for første gang lejlighed til at se den oprindelige Concerto for Group and Orchestra på DVD (for mig var det en storslået begivenhed. Du og Jon stjal billedet). Alle smilede bredt, da det var slut, især Blackmore. År senere hævdede han, at han hadede Concerto’en, men optagelserne viser noget andet. Så jeg vil meget indtrængende bede jer om at tage hinandens giftigheder med et gran salt og være forsigtige med, hvordan I udtaler jer, for at undgå at såre hinanden unødigt. Vær stor nok til at være den første, der begraver stridsøksen igen. Livet er kort, Ian. Held og lykke og Gud velsigne dig.

James Gemmel
Grand Rapids, Michigan

Hej James

Nej, Jon og jeg er på ingen måde blevet uvenner.

Må jeg med den største respekt for din klare holdning sige, at du virkelig misforstår hele situationen. Set fra din side er sandheden (sic) naturligvis oplagt, men må jeg i al ydmyghed tilbyde dig at sætte tingene i perspektiv. Det citat, du refererer til (fra Q&A nr. 62)…’Ja, Don gør et storartet arbejde. Jeg fik et brev fra en person som tog sin far med til en DP koncert, og hans far nævnte på vej hjem, at han..’aldrig havde hørt Jon Lord spille så godt’..og det var på ingen måde ment nedsættende om vores dejlige Jon Det var blot en ironisk observation fra sønnen til en far, som ikke havde været til en DP koncert i mange år, og for os, som ikke er så følelsesmæssige omkring disse ting, virkede det pudsigt. Det var ikke et slag i ansigtet, sådan som du opfatter det. Jeg kunne aldrig drømme om ringeagte Jon Lord, som har været en helt i mine øjne, siden jeg mødte ham. I sandhed en inspirerende person og ven hvis indsigt og humør er værdsat af mig og alle andre, som kender ham.

Med hensyn til den nævnte koncert og min afvisning af at overveje idéen samt især Jons såkaldte udsagn om at ’det blev tilsvinet fra højere sted’ så synes det at fremgå ret tydeligt af referaterne, men jeg tror blot, det er Jons måde at sige ’Altså, IG synes ikke at gå ind for idéen’ Du må forstå, at det er dén måde, vi taler sammen på; det kan måske virke brutalt for dig, men mellem venner, er det dén måde det foregår på.

Lad venligst være med at lægge mig ord i munden ved at sige, at jeg holder af Ritchie (uanset hvor meget jeg afviser det). Det er en romantisk idé. Naturligvis har jeg varme følelser for Ritchie, som jeg husker ham, og jeg prøver at lukke alt det negative ude. I gamle dage plejede jeg at dele rum med ham, og der er ingen grund til at afvise den fantastisk betydende rolle han havde i band’et før jeg kom med og under ’mit embede’. Faktisk var jeg Purple-fan lang tid før jeg kom med, og jeg havde alle de tre første albums med Rod Evans og Nick Simper. Lad mig sige det på denne måde..det har været en lang proces og jeg rummer ingen fjendtlige følelser. Jeg har stor respekt for Ritchie, og jeg håber inderligt, at han har det godt. Men Deep Purple er en levende, åndende skabning, og det skyldes ikke mindst den kærlighed og det sande talent, som Steve og senest Don har bragt med ind i familien. Du har ret James, livet er kort. Stridsøkser er begravet og vi prøver virkelig at undgå at såre hinanden. Jeg er også godt klar over, at mange fans af det tidlige Deep Purple savner Ritchie og nu også Jon, men det eneste jeg vil bede om er, at du ser os i øjnene og dømmer, om vi virkelig gør dét, der forventes af Deep Purple. Jeg håber, vi lever op til niveauet; vi føler selv, vi gør.

Hilsen, ig

Fra : gernotkemmier@web.de

Kære Ian

Jeg vil gerne sige tak for styrken mm. Jeg har været gennem to dystre selvmordsdage. Nedka, den bulgarske blærebetændelse tog mig ikke. Jeg lærte hende at kende i den nye sovesal, hvor jeg bor nu. Jeg skrev en lang email til dig, min computer ødelagde den, jeg hader computere. Indenfor det seneste 1½ år har jeg haft to offentlige optrædener, en form for karaoke, men i det mindste fik jeg brudt isen og sang foran et publikum. Så havde jeg to øve-sessioner med nogle bands, men det var ikke det rigtige. Jeg fik tre lektioner i rock-sang, hvor jeg sang Tommy Bolins ’Dreamer’ plus noget mere. Læreren var forbløffet, men han har været syg i det seneste halve år, så der er ikke nogen sangundervisning.

Stakkels Johnny Cash døde; jeg beundrede ham meget. I 1979 oplevede mine forældre, min bror og jeg ham i Westfalenhalle i Dortmund. Jeg sætter stadig stor pris på alle de fotografier, som min nu afdøde bror Patrick tog til koncerten, og de autografer og sjældne singler, som Johnny og June sendte til ham. Jeg vil citere Frank Zappa, som satte ord på dét, jeg ofte føler : ’For at sige det enkelt : information er ikke viden, viden er ikke visdom, visdom er ikke sandhed, sandhed er ikke skønhed, skønhed er ikke kærlighed, kærlighed er ikke musik, musik er det bedste.’

Mange hilsener, hvorfor spiller I ikke ’Living wreck’ en enkelt gang, måske i Dortmund. Jeg kommer til dén koncert. ’Bananas’ er fantastisk, selvom den ikke er så god som ’Purpendicular’.

Vi ses
Gernot

Hej Gernot

Sikken et interessant brev. Jeg bliver altid ydmyg over mine brevskriveres fortrolighed.

Jeg har skrevet om Tommy før og ja, hvor trist at Johnny Cash døde..sikken en stor musikalsk arv. Frank var altid exceptionel, excentrisk og fyndig, men her er min udgave af hans ord..Information er nyttig på vejen mod viden, og viden er et plus i forbindelse med visdom. Visdom anerkender mange former for sandhed, og al sandhed er kosmetisk. Skønhed er så sandelig et spørgsmål om at sanse, og handler altid om kærlighed i valgenes have. Kærlighed er musik for de af os, som anser musik for ar være det bedste.

Jeg ville meget gerne synge ’Living Wreck’, men jeg er ikke sikker på, at vi kan få den med i programmet. Jeg skal nævne det for gutterne, når vi øver.’Bananas’…’Purpendicular’??? Det er et spørgsmål om smag. Jeg respekterer din mening og elsker personligt begge albums, men lige nu tænder jeg på ’Silver Tongue’. Vi ses i Dortmund.

Hilsen, ig

Fra: yemayaactu@hotmail.com

Kære Ian

Som jeg forstod det på interviewet med Thierry Ardisson, så handler din ’kampagne’ vedrørende bananer om Afrika, og om at kontinentet frarøves dets muligheder for banandyrkning; eller at det tvinges til at dyrke genmodificerede bananer. Afrika er sådant et rigt kontinent med dets diamanter, guld, kobber, malakit, løver, elefanter, jungler, palmetræer, mangoer og selvfølgelig bananer.. Det er imidlertid blevet udbyttet, udsultet, plaget, udnyttet, ydmyget, ødelagt og efterladt. Jeg har ikke engang lyst til at tænke på det, hvilket vel egentlig er problemet. Folk nu om dage er så optaget af arbejde, prioriteter, børn, forsikringer, ferier, læger, fjernsyn, videoer, computere, telefoner, sko, personlige forsinkelser og mangel på tid, at det slører og gør vores hjerne og sanser følelsesløs. I det moderne samfund er der knap nok tid til at spise og slet ikke plads til at bekymre sig om, hvor maden kommer fra. Vi bliver manipuleret og tjener penge med disse giftige genetisk modificerede fødevarer. Det er godt, at du tager dig af det; at være kendt giver magten til at få opmærksomhed omkring ting. Jeg går ind for den begyndende opmærksomhed; livet er meget mere rigt, når man kan se det klart.

Jeg forstår mig ikke meget på politik, jeg kan godt lide din banan-kampagne, men hvordan kan disse ting stoppes ? Jeg er en banan-ven, og jeg kan lide dem, som de er.

Farvel
Yemaya

Hej Yemaya

Dér tror jeg, du slog hovedet på sømmet, min ven. Du siger, du kan lide dem (bananer), som de er. Det kan jeg så sandelig også, men det er dét, der er sagen..jeg kan ikke få dem, som de er, hvis jeg ikke rejser ud (og dér er jeg privilegeret på grund af mit arbejde) til dér hvor de bliver dyrket og solgt naturligt. Denne afskyelige grå, smagløse, degenererede masse, vi får tilbudt i de områder af Europa (som England), hvor Rådhus-Hitlerne opererer (eller småfascisterne som de også kaldes). De svinger triumferende bundter af EU-vrøvl foran vores ansigter, og de snerrer ad de såkaldte ’Euro-skeptikere’ – alt sammen i standardiseringens navn (gab). Jeg er sikker på, at i lyset af okse-hjernebetændelse, dr. Beeching, thalidomid, Irak osv er min troskab rettet mod skeptikerne snarere end mod fanatikerne. Så Euro-fanatikere pas på, jeg har dit nummer (’I’ve got your number’)

Hilsen ig

Fra: jessica_r@hotmail.com

Flere planetariske bekymringer :

Vejrforholdene er i øjeblikket utroligt varme og våde, og temperaturerne synes at stige. Er det et udtryk for den globale opvarmning, eller er det bare min indbildning ?

Jessica R

Hej Jessica

Tak for din varme advarsel og dit tilsyneladende retoriske spørgsmål. Jeg ville ikke bekymre mig alt for meget; disse forhold opstår måske klimatisk, men jeg tror stadig der er en løsning. Historisk set er temperaturstigningerne normale og cykliske. Variationen med en mini-istid mellem varmehøjde-højdepunkter holder hyppigheden og gennemsnittet på et behageligt, acceptabelt niveau. De fleste steder vil tingene fortsætte stille og roligt. Jeg tror, det kommer an på, hvor i verden du er.

Hilsen ig

Fra: jcm2710@yahoo.co.uk

Kære hr. Gillan

Blot en lille henvendelse for at fortælle dig, at vi har nydt din sang på ’Bananas’ enormt. Du er fantastisk! Teksterne er fulde af mening (skønt andre måske vil mene noget andet!). Vi nyder også at læse på din hjemmeside, som er storartet. Nogle italienske venner ville gerne vide, hvornår de kan få en italiensk-sproget udgave. Jeg morede mig sidste gang, jeg så ’The Island of Dr. Moreau’ (77-versionen med Michael York og Burt Lancaster). Det såkaldte behandlingssted var kendt som ’Smertens hus’ (’House of Pain’)!

Hilsen og pas på dig selv!

John

Hej John

Tak for dine venlige ord.

Oversættelserne foretages alle af frivillige, og vi er meget taknemlige for deres arbejde. Hvis dine venner, eller andre som både har et godt greb om hverdags-engelsk og deres eget sprog, vil tilbyde deres hjælp, kan de skrive til vores redaktør Steve Campbell. Han vil gå gennem kravene, og måske kan vi få noget startet op på italiensk og andre sprog, som kan udvide de internationale tilbud, der bliver flere og flere af her på Caramba.

Hilsen ig

Gå tilbage til:
Back to the Q&a index