Questions - you got 'em; answers - we got 'em

65 Aviser og svar, rene og skære nødvendigheder, gynækologi, at tage stilling,
svar fra en egern-gås

Fra : chikanildi@yahoo.com

Hej Ian

Jeg ved ikke hvad der skal til for at få et svar (jeg går ud fra at du bliver nødt til at lave ringelyde som en telefon…red), måske kommer det blot an på held. Hvis jeg bliver nødt til at sige, at Banans er fantastisk, så ja..DET ER DEN. Det mente jeg var indlysende. Hvis jeg bliver nødt til at sige, at du har en virkelig god stemme, så synes jeg, det er en kliché. Ellers ville jeg jo ikke skrive til dig.

Mit eneste spørgsmål er : Hvilken engelsk avis er din favorit ?

Din
Ildiko Chan
Budapest

Hej Ildiko

Det er et godt spørgsmål, som er blevet besvaret før, men måske er det tid til at genopfriske.

Visse løfter blev fremsat, da vi lukkede Gæstebogen, hvoraf et af dem var, at jeg ville læse alt, der blev sendt; og det gør jeg, nogle gange til langt ud på natten. Dette brev fangede min opmærksomhed på grund af dine indledende overvejelser, som du delvist selv besvarede: til en vis grad handler det om held, skønt ihærdighed kan triumfere – nogle gange. Skamros hjælper aldrig.

Her er proceduren : Din email til Spørgsmål og Svar-linket bliver sendt direkte til mig. Jeg læser det og arkiverer det efter prioritet. Denne proces står jeg helt og holdent for. For eksempel er dit tidligere brev dateret 20. nov. 2003 i gruppen af ’mulige’; den gruppe bliver reduceret og nogle gange ligefrem helt slettet alt efter behov. Dernæst skriver jeg svaret på dit spørgsmål og mailer det sammen med andre svar til Steve Campbell (vores elskede redaktør/webmaster på Caramba). Han stykker dem så sammen til en balanceret helhed med henblik på offentliggørelse. Nogle gange holder han spørgsmål og svar tilbage i månedsvis, indtil han finder den rette placering til dem, og nogle af dem når aldrig frem til hjemmesiden. Så mens jeg nu besvarer dit spørgsmål, er jeg faktisk ikke klar over hvornår – eller om – du vil kunne læse svaret; det er op til Red. (Jep – red)

Nu til dit andet og eneste spørgsmål. Jeg har ikke en favorit blandt engelske aviser. Det er tilfældigt, hvilken jeg køber. Af formiddagsbladene er The Daily Mail blevet ringe, mens The Mirror er blevet meget bedre. Af dagbladene må jeg nogle gange knibe mig selv i armen for at forvisse mig om, at jeg lever i den samme verden som The Telegraph og The Guardian. De er begge udtryk for top-kvalitet, men ét eller andet sted midt imellem ligger sandheden; hvis noget sådant findes. Jeg stoler ikke på The Sun og The Times, så dem lader jeg være. Så er der The Independent, ja hvad kan man sige om The Independent ? Det er en sær avis; den ene dag strålende og den næste…Hallooo? Er der nogen?

The Financial Times har en ret god og vanskelig kryds-og-tværs, så den køber jeg ofte, når jeg rejser, da den er forholdsvis tilgængelig de fleste steder.

Hilsen, ig

Fra : ansgar2002@hotmail.com

Hej Ian

Mit navn er Ansgar og jeg bor og arbejder i øjeblikket i England som elektroingeniør. Jeg kommer fra Stockholm i Sverige og har været fan af Deep Purple gennem mange år. Jeg skriver for at høre hvad du mener om fansenes opførsel under jeres koncerter. For nylig var jeg til en koncert i Stockholm – jeg tog min unge søn med (han er 14 år). Det var tænkt som en fødselsdagsgave til ham, og jeg var rejst hjem et par dage for at gå med ham til koncerten. Vi stod tæt på scenen, hvorfra vi havde et godt udsyn. Koncerten var rigtig god, og lyden var fantastisk. Min søn nød det meget, men det blev ødelagt af nogle piger, som tydeligt var meget berusede. De så ikke ud til at lytte særlig meget til den storartede musik men morede sig ved at være meget højrøstede og topløse. Jeg lagde mærke til, at du syntes det var underholdende og sjovt, men jeg syntes, det ødelagde min og min søns oplevelse.

Jeg synes, at fans burde styre sig en smule. Min søn var flov over dem. Jeg prøvede at klage til arrangørerne, men de sagde, at der ikke var noget at gøre på det tidspunkt. Når jeg kom til jeres koncerter i de foregående år, morede alle sig, og selvom der blev drukket meget, var opførslen mere kontrolleret. Dét jeg gerne vil spørge om er, hvad du mener om dette emne ? Jeg blev bedt om at vise, at der ikke var alkohol i min taske (det samme gjorde min søn!), men der var ret tydeligt nogen, der havde smuglet noget med ind. Går du ind for, at der bliver medbragt alkohol til koncerter med efterfølgende dårlig opførsel, eller ville du foretrække, at fansene blot morede sig uden ? Misforstå mig ikke, jeg kan også lide at drikke nogle gange, men jeg synes, at når jeg går til en Deep Purple-koncert, så bør jeg koncentrere mig om musikken og ikke om at drikke.

Hilsen
Ansgar Windahl

Hej Ansgar

Tak for dit brev og dit gådefulde spørgsmål.

Det er svært, når du omtaler sådan en oplevelse med din unge søn. Jeg husker godt episoden, og ja, jeg var underholdt og glad; Jeg kan godt lide lidt sprudlende ekshibitionisme. Stemningen var som altid fredelig, og der var ingen fare, bortset måske fra en beskyttende far, som ønskede at koncentrere sig om musikken og dele en ren oplevelse med sin søn.. Jeg beklager distraktionen, men som så mange beklagelser på engelsk er det ikke rigtig en undskyldning; snarere en form for medfølelse. Heldigvis er vores musik ikke udelukkende intellektuel; den er også udpræget kropslig. Jeg kender ike svaret på spørgsmålet om alkohol; måske smuglede de den ind ved at have drukket den tidligere. Det, der glæder mig allermest ved en Deep Purple-koncert, er der næsten aldrig opstår voldelig adfærd: vi er der alle sammen af den samme grund.

Forhåbentlig ser vi dig ved én af vores koncerter i England næste november.

Hilsen, ig

Fra : tabatha.roads@fsmail.net

Hej Doc

Wow, sikken en måde at komme hoppende ind i verden på! Jeg må tilstå, at din Elastiksprings-Fødsels-Metode lyder begavet. Jeg må dog tilføje, at jeg på ingen måde har noget ønske om at føde og dermed må jeg uden beklagelse gå glip af den eksperimentelle procedure.

Jeg vil alligevel nævne, at din metode har givet mig et omdømme blandt mine omgivelser af, at være lidt sær, da jeg af og til begynder at smågrine på forskellige offentlige steder, mens jeg forestiller mig processen. For ikke at nævne din kloge collie med dens bog og boremaskine. Jeg havde en sådan hund, dengang jeg var syv år, den var min allerkæreste; den fandt ud af at gøre sig forståelig over for mig, den elskede mig og beskyttede mig. Jeg har ikke senere mødt sådant et smukt sind. For øvrigt professor, vil du venligst uddybe; hvad skal en nerveafbryder egentlig afbryde ? På hvilken måde skal jeg forestille mig sådant et objekt ?

Hej
Tabatha

Hej Tabatha

Tak for dit venlige brev. Jeg har fået ret mange tilbagemeldinger på Elastiksprings-Fødsels-Metoden, jeg tror på, at den vil brede sig. Min Neuro (nerve var en slåfejl) Afbryder påvirker midlertidigt nervecellerne. Den er én ud af et helt arsenal af våben, som jeg har udviklet inden for de seneste år, og hvis formål indtil videre ikke kan afsløres. I sin mest milde form kan den rettes mod en aggressor, og den vil pacificere ham. Effekten er ret forbløffende, han sætter sig simpelthen ned og tager sig en lur. På fuld kraft kan jeg bringe en hel hær til at sove. Du skal forestille dig den som en form for under.

Hilsen, ig

Fra : markandb@netconnect.comau (Mark Hodgetts)

G’dag Ian

Tillykke med din seneste DF-klumme. Den fik mig virkelig til at tænke på genmodificeret mad. Det er et emne, som den almindelige borger blot overser. Du har helt tydeligt nogle ret klare synspunkter på en række emner, som får mig til at tænke på de tekster, som du knytter til dine sange. Nogle af dem tvinger én til at tænke sig om,, men du lader ikke til at være særlig interesseret i at falde i dét, som jeg vil kalde en fælde, og blive et ’protest-band’ som for eksempel Midnight Oil.

Hvordan opfatter du et band som Midnight Oil (under forudsætning af at du kender dem) og de standpunkter, som de har haft gennem årene. Har en kunstner – hvad enten det er en musiker, forfatter, skuespiller, maler eller hvad som helst – en pligt til at fremføre synspunkter om emner, som optager dem, eller risikerer det at komme til at fremstå som uægte spil for galleriet ? For eksempel blev Heath Ledger sat i gabestok i den lokale presse for sit syn på Irak-krigen, The Dixie Chicks er virkelig blevet fanget for deres syn på sammen emne. Midnight Oil fremsatte en ikke særlig diskret erklæring som sandsynligvis satte min regering i forlegenhed (og så måske alligevel ikke). Det blev stort set ignoreret af pressen, og betragtet som ’hvad ellers kan man forvente af den gruppe kommunist-sympatisører’.

Under alle omstændigheder : fortsæt det gode arbejde og lykke til med det nye album. Kom venligst tilbage til Australien. Jeg vil have, at mine børn oplever det bedste band, der nogensinde har eksisteret.

Hilsen
Mark Hodgetts

G’dag Mark

Tak for dit brev og dine tankevækkende synspunkter og for spørgsmålet. Godt spørgsmål. Som du kan se, er det et stykke tid siden, du skrev ind til Q&A, og i mellemtiden er spørgsmålet om genmodificering blevet meget mere fremtrædende i England. På grund af massiv offentlig modstand, er der en effektiv pause på området; selvom regeringen fremstiller det anderledes. Mosanto har rent faktisk trukket sig. Det er en stor lettelse, men du kan ikke stole på disse Frankenstein fødevare-stoddere; de er mestre i udmattelseskrig. Ikke desto mindre er jeg overbevist om, at de vil blive overvåget meget, meget grundigt fra nu af. Hvem ved ? Måske vil modstandens krusninger rejse sig og blive til en massiv bølge af politisk forandring på globalt plan. Drøm videre.

Naturligvis har jeg hørt om Midnight Oil og deres politiske aktiviteter, og man må respektere alle, der står ved deres overbevisninger. Der er mange berømtheder, der udlåner deres navn til en god sags tjeneste. Problemet ligger i den ondskabsfulde udlægning af deres intelligens, engagement og meget ofte deres motivation, som den beskidte presse fremfører. Vær nu en god dreng/pige (MBE?) og udlån dit navn men ikke din stemme. Hvad ved du overhovedet om emnet ? Du er en popsanger eller sådan noget. En larmende ligegyldighed. Smil blot til kameraet og opfør dig ordentligt. Overlad det seriøse arbejde til os journalister, industriens lærde og kaptajner. Vi skal nok fortælle politikerne, hvad de skal gøre, ikke dig. Gå imod strømmen og du er fortid, gå over stregen og du har aldrig eksisteret; vi har magten! (he,he nej de har ej).Jeg synes du har ret, vores regering kender ikke til ordet forlegenhed, men jeg har dog dét indtryk, at en god del af vores menige parlamentsmedlemmer deler den nationale skam, som vi har over den britiske (sic) premierministers rædselsfulde adfærd. Det er en modsætning. I kunne vride halsen om på ham på grund af løgnene og hensynsløsheden, på samme tid som jeg vil bide mig selv i tungen, fordi det handler om en befrielse, som nu involverer mange, mange liv. Set fra en positiv vinkel, så kunne jeg have fået hugget hovedet af, hvis jeg havde sagt dette for nogle få hundrede år siden; så tingene går fremad (som kong Harold sagde i Slaget ved Hastings…jeg ved det, jeg ved det).

Jeg skrev i DF nummer 28 (februar 2003)’..jeg mener den foreslåede offensiv mod Irak er dum og amoralsk’..og ’…Hvordan kan vores britiske regering, i civilisationens og forstandighedens navn, forene de fredelige, indenrigspolitiske grundsætninger med at smaske en krigserklæring i hovedet på en selvstændig stat midt i en geo-politisk vulkan ?’

Disse emner påvirker os alle i mit land og vi må råbe op (eller skrive ned) for at give debatten indhold frem for at sluge den ofte sammenfiltrede partilinie. Jeg betaler dog min alt for høje skat i dét land, hvor jeg bor. Perverst nok, og nu et år i forvejen, er jeg tvunget til at se store dele af den blive skyllet ud i toilettet. Så det virker kun retfærdigt, at jeg kan more mig på bekostning af et slot fuld af slyngler. Som indbygger i et glashus som England, rejser jeg med stor respekt til mine værter, når jeg er i udlandet. Èn ting, der er vigtig at huske, er, at der i dag ikke er en dominerende person i DP, og vi har ret forskellige syn på en mængde emner, så man vil få nogle forskønnende omskrivninger, når vi behandler følsomme emner. Det holder jeg af, fordi ’det vrede’ normalt er svært forenelig med humor.

Jeg har hørt, at Australien og New Zealand-koncerter bliver planlagt i april, vi vil offentliggøre datoerne så snart, de er blevet bekræftet. Hold øje med dette sted.

Hilsen, ig

Fra : metalma@hotmail.com

Hej Ian

Jeg havde billetter til koncerten i München d. 31. oktober, men blev syg dagen før. Mine sønner tog derhen og kom hjem fra koncerten totalt begejstrede. Jeg er virkelig ked af det, for dette havde været den første chance i 30 år for at se mine favoritter live! Mit spørgsmål er, kommer der en DVD eller video fra denne turné ? Det ville være en lille trøst for mig. For øvrigt, så holder jeg af Bananas på alle måder…(det er sandsynligvis en ond og usædvanlig praksis – red.)

Hav det godt og forbliv dig selv.

Heidi

Hej Heidi

Ked af at høre om din sygdom, og at du gik glip af koncerten. Jeg håber, du har det bedre nu.

Der er ikke planlagt nogen DVD fra turnéen. Men…Basel-koncerten d. 14. november blev filmet, og jeg mener den er mulig at se ét eller andet sted på internettet, ligesom den bliver vist i Tyskland/Østrig/Schweiz tidligt i det nye år. Hvis du ikke kan genkende sangeren, er det fordi jeg var meget forkølet og var ved at komme mig efter en nød-rodbehandling dagen før. Det er mig, der ligner et egern, som hamstrer nødder og lyder som en gås, der kommer i land.

Måske næste gang Heidi

Hilsen, ig

Gå tilbage til:
Back to the Q&a index