Questions - you got 'em; answers - we got 'em

66 - Kina afdækket, favorit-spillesteder, unplugged, fejlagtig banan-nedsvælgning, at udelade Minitoba

Fra : Brad DeMoranville (bdemoran@waldenu.edu)

Hej

Her et spørgsmål til Ian :

Hvordan føles det at være i den første rockgruppe, der nogensinde spiller i Kina ? Ved du, om SARS vil have indflydelse jeres tourne-forsikring, sådan som det fik for Rolling Stones ?

Tak
Brad i Florida

Hej Brad

Det er altid med en følelse af eventyr, at vi rejser til nye områder. Jeg er på forhånd spændt på de mulige forudfattede meninger, som tilhørerne, der ikke har nogen erfaringer med Deep Purple, kan have; jeg håber vi kan efterlade dem med lyst til at komme til endnu en koncert.

Vi har ingen turné-forsikring, så der er ikke noget problem dér.

Hilsen
ig

Fra : Neil Whiteley (highway_star_gazer@hotmail.com)

Hej Ian

Din stemme er fantastisk og jeg nyder alle dine sange. Desuden, godt gået med bananer! Det er strålende!

1) Jeg så DP sidste år i Wembley Arena, og det var fantastisk; jeg foretrak dog at se jer i Portsmouth Guildhall året før, idet oplevelsen var mere intim og personlig (jeg går på Portsmouth uni for øjeblikket bare på grund af Highway Star! Haha!) (Som jeg også gjorde engang hahaha! – Steve/ed) så jeg spekulerede på, hvilken type spillesteder I vil vælge i år ?

2) Du har sikkert besvaret dette før, men når du siger ’skyd dén hund’ hvilken hund hentyder du så til ?

3) Hvad er dit yndlingssted ?

Tak
Neil Whiteley

p.s. beklager at spørgsmålene stritter lidt til højre og venstre!

Hej Neil

Mange tak for dit brev, men jeg synes ærlig talt, at du skal være mere bekymret over, at din maskinskrivning stritter til højre og venstre – og du går på Portsmouth Uni.

Jeg er dog trods alt taknemlig for dine venlige ord, uanset hvilken slags ord der så er tale om.

Jeg tror alle vil være enige i, at den ideelle koncert finder sted på et stort teater i din hjemby – helst med gratis øl og koncessionerede billetpriser..drøm bare videre. Vi gør det, når vi kan, men det er ikke altid muligt, og nogle gange bliver vi bare nødt til at spille på de store steder af mange forskellige grunde. Vi gør vores bedste. Når jeg siger ’skyd dén hund’ hentyder jeg - symbolsk -

til mig selv og den løsslupne hylen, der går forud for mit udsagn.

Mit yndlingssted er på scenen med Deep Purple.

Hilsen
ig

Fra: Schwartzakitty@aol.com

Jeg hedder Sandra, og jeg har et spørgsmål, Ian – hvordan ville I i Deep Purple have det med at lave et unplugged-album ? Det er et album hvor ingen tilslutter elektriske instrumenter, som guitarer og keyboards, til forstærkere og i bund og grund kun bruger akustiske instrumenter. Jeg synes, det kunne være interessant at høre nogle af jeres sange spillet på denne måde, og I vil måske endog nå et andet publikum..lad mig under alle omstændigheder venligst høre hvad I mener om denne idé, og tak for den storartede musik!

Sandra

Hej Sandra

Tak for dit tankefulde brev. Emnet er blevet bragt på bane med jævne mellemrum, og ja jeg synes, det kunne være interessant at lave et unplugged album, hvis der var en ordentlig indholdsmæssig begrundelse for det. Imidlertid er ’interessant’ ikke i sig selv en tilstrækkelig grund til at gå i gang med et sådant projekt.

Vi er alle opmærksomme på behovet for sammensætningen af vores musik, og jeg mener, vi er omhyggelige med det. Vi er dog et rock band, og jeg er ikke sikker på, at min stemme vil fungere, hvis musikkens dynamik mangler, og det er paradoksalt nok dét, der vil ske, hvis vi spillede akustisk. Hvis vi fjerner rytmegruppen, Hammond orglet og den elektriske guitar, når vi måske nok et andet publikum, men hvad vil der ske med vores nuværende publikum?

Basalt set spiller vi vores musik med dét, vi nu har, og interessant nok får vi stadig nye oplevelser ud fra disse parametre.

Hilsen
ig

Fra: Jerrypiesr@aol.com

Ian

Lad mig starte med at sige, at ’Bananas’ har ligget i min cd-afspiller i bilen siden jeg fik den, blot med et lejlighedsvist skift til en anden cd – bare for at prøve. Der er virkelig god musik på ’Bananas’, og min personlige favorit er ’Picture of Innocense’ (synes at have lidt ’Lazy’ og ’Sometimes I feel like screaming’ over sig). Jeg har et par spørgsmål, hvoraf det første handler om rækkefølgen af sangene. Selvom jeg prøver at checke Q&A på Caramba og nogle andre DP websider mindst én gang om ugen, så er der tidspunkter, hvor jeg i længere tid ikke kan komme til en computer, så tilgiv mig hvis dette har været bragt på bane tidligere, men hvorfor er rækkefølgen af sangene på cd’en anderledes end dét der står bag på cd’en og på cd-indlægget? Jeg prøvede at finde ud af, om der var en super hemmelig og skjult mening med det, men jeg fandt ingen Deep Purple-symboler eller ’Paul er død’-agtige meddelelser.

Desuden, nu hvor sommer koncertdatoerne er ved at dukke op, er der nogen planer om at vende tilbage til USA med en tourné? Jeg hørte for et stykke tid siden, at DP måske kommer på 2 turnéer i år, og da jeg ikke er i stand til at se den aktuelle, håber jeg på en sommer-turné, hvor jeg kan være der. Som sidebemærkning vil jeg takke for turnéen for et par år siden, hvor I spillede i Cincinati og du var så venlig at komme ud og signere din biografi for mig. Jeg var så benovet, at jeg glemte at finde mit kamera frem og få et fotografi af mig selv sammen med dig, men min søn var meget imponeret. På det tidspunkt havde han hele benet i gips og sad i kørestol efter et biluheld en uge tidligere, og da vi få dage senere tog til Columbus til endnu en koncert, fik du øje på ham ca. 6 række nede og vinkede til ham. I omkring 15 sekunder var han en øjeblikkelig berømthed for de mennesker, der stod omkring os. Tak for den fantastiske musik, og jeg håber at kunne høre Bananas og Machine Head live denne sommer!

Jerry Pieschel

Hej Jerry

Tak for dit brev og dine meget interessante spørgsmål

Først rækkefølgen; det er faktisk den rigtige rækkefølge bag på cd’en – i hvert fald på min udgave.

Du har imidlertid helt ret med hensyn til layout’et på indlægget, hvor de eneste to sange, der synes at været placeret i rigtig rækkefølge er ’Haunted’ og ’Razzle Dazzle’. Det er i sig selv en bedrift og får mig til at tro, at designerne faktisk ikke var tossede, da de lavede hæftet, men i højere grad led af en form for genetisk dysfunktion fremkaldt af at have spist den forkerte slags bananer. Du kan løse problemet – som jeg gjorde – med en saks og noget tape; det forbedrer også billederne!

Ja, der er planer om at vende tilbage til USA til sommer, hold øje med dette sted for detaljer, når turnéplanen er bekræftet.

Hilsen
ig

Fra: Dwarfsfan (blacklabel@shaw.ca)

Hej

Jeg spekulerede på, om du har nogle informationer om the Grand Beach Festival i Manitoba i starten af august. Arrangøren havde sat Deep Purple på, som et af hovednavnene, men han har nu fjernet jer igen. Har I planer om at komme til det vestlige Canada?

Jim Craig

Hej Jim

Jeg har undersøgt det; jeg ved ikke, hvorfor arrangøren besluttede at sætte os på plakaten, da der aldrig har været planer om, at vi skulle spille dér. Der er dog planer om en større turné i Canada senere på året – i september, tror jeg. Detaljer vil blive offentliggjort, så snart turnéplanen er færdig. Det er ikke usædvanligt, at sådan noget sker, og jeg kender til mange skuffede fans, som har reserveret ferie/flybilletter osv. for at komme til en koncert, som vi ikke har hørt noget om. Husk venligst alle sammen på, at der intet sker, før kontrakterne er underskrevne og datoerne er offentliggjorte gennem vores management. Du kan checke her på Caramba www.gillan.com eller på DP’s officielle webside www.deep-purple.com

Hilsen
ig

Gå tilbage til:
Back to the Q&a index