Questions - you got 'em; answers - we got 'em

69 – Platin-ordskvalder, en blikkenslager i dybderne, inflydelsesrige Ivor, nasale forsøg,
din sjæls tyktarm

Fra: Christopher Kiczek

Hej

Jeg vil bare gerne høre IG’s opfattelse af, hvad der foregår i Staterne. Hvorfor kræver de hundredvis af dollars for, at man kan møde bandet??

Hvad handler det hele om? Grådighed? Bruce Payne? Hvis idé var det? Jeg kan næsten ikke vente på at høre det taktiske svar på dette.

Handler det om at slå ned på de amerikanske fans, og hvorfor så ikke europæiske, australske eller asiatiske fans?

Christopher (en meget skuffet amerikansk fan)

Hej Christopher

For det første giver vi ikke taktiske svar her.

Der er ingen grund til at være ubehøvlet – hvis du stiller et spørgsmål, vil jeg gøre mit bedste for at besvare det ærligt; som lovet da vi for længe siden afsluttede vores Caramba-gæstebog på grund af de uciviliserede indlæg, som dominerede siderne.

Hvis dine forudindtagede svar på dine egne spørgsmål bliver udfordret, så må det være sådan. For at sætte det i perspektiv – og før jeg svarer – så er her et andet brev, som jeg har modtaget..

Hej

Tilgiv mig indledningsvis hvis denne e-mail bliver til noget ordskvalder, men jeg har behov for at få afløb, og for at give min mening til kende.. Jeg er tilfældigvis én af ’disse mennesker’, som har valgt at købe en ’platin-billet’, Og jeg glæder mig vildt!! Jeg skal se DP d. 2. september i Reno, og jeg kan næsten ikke vente på at skulle møde bandet og komme backstage. Kun 54 dage tilbage!!(ja jeg tæller dagene!)

Jeg ville gerne dele min glæde med ALLE, så jeg sendte et indlæg til Deep Purple Fan Forum…og dén reaktion, jeg fik, var fuldstændig uventet. Der er en person, en ’Mr. Snip’, som reagerede som om jeg havde skudt paven eller sådan noget. Han mente, at jeg ’ødelagde det’ for de rigtige fans. (Som om jeg ikke kunne tillade mig at købe billetterne). Han gik så langt som til at sige, at han håbede, at jeg ville blive skuffet!

Jeg ved, at du har modtaget en e-mail fra ham (han sagde i hvert fald, at han ville sende én), og jeg ville bare lade dig vide, at der ER flere opfattelser af disse ’billetter’. For selvom jeg har mødt Steve og Roger og fået deres autograf, har jeg aldrig mødt resten af bandet ELLER været backstage! Og at komme backstage..selvom der kun lige bliver tid til at fortælle Ian hvor fremragende en sanger, jeg synes, han er… har været en livslang drøm.

Og om 54 dage bliver min drøm opfyldt!!! Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan NOGEN kan finde på at ønske mig uheld, jeg vil bare gerne møde bandet!

Nå, det var vist alt..Tak fordi du ville lytte.
Varmeste hilsener
Rich Franz

Så som svar på dit spørgsmål Christopher, så er der faktisk kun femogtyve (25) af denne slags billetter til salg til kun ti (10) U.S.-koncerter.

Du har selvfølgelig lagt mærke til, at mødet med bandet kun er en del af en meget større pakke; man får faktisk en god plads og andre ting med i købet.

Dette er ikke vores idé – det blev foreslået af et amerikansk selskab – men selvfølgelig skulle vi godkende det på samme måde som de mange andre navne, der har taget idéen til sig, har måttet gøre. Der er helt særlige grunde til at gøre sådanne ting tilgængelige en gang imellem; men tro mig Christopher, intet af dette er blevet gjort for at ramme dig.

Du skal ikke betale en øre mere for din billet, og du vil heller ikke blive berøvet muligheden for en hvilken som helst type billet.

Desuden skal du – som alle andre – blot spørge pænt for at få en backstage invitation, eller rettere for at komme på ventelisten; som du sikkert kan forestille dig, så bliver det lidt for pakket, når vi bliver flere end 50 i et lokale efter koncerten.

Vi har en stor gruppe af hengivne fans, som rejser fra kontinent til kontinent – nogle gange med de største anstrengelser for at kunne komme til en række koncerter indenfor en kort periode i deres ferie. Mange af disse har bedt om noget i denne retning som en slags højdepunkt på deres rejse, og som en garanti for at de kan få plads efter en lang rejse – idet de ikke ankommer tidligt nok til koncertstedet til at kunne stå i kø; indtil nu har dette ikke været muligt.

Dertil kommer naturligvis, at vi - når det er muligt (og ofte på deres hjemmebane) – har kunnet tilbyde dem og deres venner gratis billetter og VIP pas. Dette initiativ er blevet taget af vores manager Bruce Payne, som for øvrigt er en venlig og betænksom mand samtidig med, at han er en første klasses manager.

Jeg beklager, at du er skuffet; hvad kan jeg sige – vi gør vores bedste.

Hilsen ig

Fra: Rick Goodwin

I en artikel om Pavarotti siger Adam Sweeting:

’Pavarotti og Venner har deltaget i utallige ’grinagtige’ situationer som da Deep Purple’s Ian Gillan sang Nessun Dorma (ikke let når man lyder som en blikkenslager med for store lunger)’

Du burde stikke ham én.
Bedste hilsener
Rick Goodwin

[..hvilket uberettiget angreb på Pavarotti, som faktisk har en lige så god stemme som ig – Steve/ed]

Hej Rick

Tak for dit brev og dit interessante forslag i forbindelse med ’indlægget’ i The Guardian. At komme hjem til spydige angreb som dette er ikke nyt for mig, og er så sandelig en del af fornøjelsen ved at være englænder. I det engelske tidsskrift ’Disc’ skrev en giftig Judy Sims i februar 1970 ’Gudskelov er gruppen (DP) ikke seriøs omkring rock musik: Jeg kan ikke klare prætention, når den bygger på et begrænset talent..’

Så du kan se, det er fuldstændig ligegyldigt, hvad der bliver skrevet af de ’tragisk moderne’; ingen – bortset fra de dummeste – tager sig af, hvad de skriver.

Vi vil dog – af hensyn til den fortsatte underholdning – placere dette skønne fjols på Caramba i WDWTWA-sektionen.

Hilsen ig

Fra: Anton Poutvinsky

Hej!

Mit navn er Anton Poutvinsky, og jeg vil gerne stille dig nogle spørgsmål. Vær venlig at besvare dem, for det betyder virkelig meget for mig.

Først vil jeg sige tak for al den glæde, du har givet mig med din musik gennem alle årene. Jeg så dig én gang ved den første koncert i Moskva – det var det bedste show, jeg har set i hele mit liv (og jeg har set mange). Jeg vil sige, at på grund af dig og Deep Purple blev jeg selv sanger i et rock ’n roll band ’Free Falling’ i Costa Rica. Det betyder virkelig meget for mig..Jeg håber, at mine spørgsmål ikke synes naive og dumme, og at du vil besvare dem.

  1. Hvilken person eller situation i dit liv har haft størst indflydelse – som sanger og person ?
  2. Nogle mennesker siger, at ’kunstneren er personen, som ikke kan være det..’ Jeg spiller i et professionelt rock band, jeg er ung (22 år), men jeg vil gerne spørge dig, hvad der hjalp dig, eller hvad der gav dig styrke til at være i musik-branchen så længe..? Nogle gange føler jeg, at der ikke er nogen udgang…at i denne verden er det kun penge, det handler om for folk, som er sammen med mig…hvordan overlever man det?
  3. Det næste spørgsmål går på dét at synge..Du synger hele dit liv..Hvordan har du bevaret stemmen i dette skøre og vilde live fyldt med koncerter Jeg har studeret sang, jeg øvede mig meget, men når der er koncerter hver dag, er det hårdt..Jeg ved, at du ryger, det gør jeg også – der er for meget stress og den slags..Hvordan overlever man, når der er koncerter hver dag, og der ikke er mulighed for afslapning?
  4. Er der nogen chance for, at se jer her i Costa Rica?

Jeg håber meget, at du vil besvare mine spørgsmål – det betyder meget for mig, virkelig…

Tak
OG PAS PÅ DIG SELV…
Tror på Kærlighed, for det er det eneste, som menneskeheden har…
Anton

Hej Anton

Tak for dit brev og dine spørgsmål.

  1. Der har været mange indflydelsesrige personer i mit liv. To af de mest betydningsfulde var min onkel Ivor – kunstner og musiker, og den unge Elvis Presley.
  2. Bare nyd musikken, så simpelt er det. Resten af det – penge, berømmelse osv. – kommer og går, noget er godt andet er dårligt, men hvis du har musikken, kan disse oplevelser blive nyttige.
  3. Jeg har altid været overbevist om, at jo mere du gjorde noget, desto mere naturligt ville det blive. Stress er til at kontrollere. Det er kun, hvad du tillader det at være. Det er meget forskelligt fra chok og ulykker. Jeg ryger ikke ret meget – kun når jeg drikker.
  4. Jeg håber snart at kunne besøge Costa Rica på en privat rejse, Roger Glover er der, mens jeg skriver dette. Forhåbentlig kan vi slå et smut omkring med bandet inden længe.

Hilsen ig

Fra: Helga Hotlips

Hej!

Jeg er Helga, jeg kan forstå på din sang til koncerten, at du kan gøre mange ting med din tunge. Jeg kan dreje min rundt og næsten stikke den ind i min næse, men jeg øver stadigvæk [det er det rå talent derude, som altid forbløffer mig – steve/ed]

Farvel
Helga Hotlips

Hej Helga

Jeg tror, at du henviser til ’den snilde linguist’ i ’Knocking at your back door’. ’De mange tungers mester’, på hvis liste Nancy er placeret, inden hun stille glider fra sin Austin til sin Bentley – begge to venlige mennesker, for øvrigt.

Jeg ønsker dig mange slik, fortsæt med det; man ved aldrig hvor man ender.

Vær venlig at lade os høre mere om dine fremskridt.

Hilsen ig

Fra: Angus Shepherd

Hej Ian

Vist nok et lidt underligt spørgsmål. Jeg er på din alder (jeg er 55), og jeg er også sanger. Mit band har været i gang i ca 30 år men er ikke helt så succesrigt som dit. På det seneste har min stemme ikke haft det godt, muligvis på grund af de cigaretter jeg ryger og de øl, jeg konsumerer. At bevæge sig rundt på scenen var blevet besværligt, og kvinderne var holdt op med at smide deres trusser op til mig. Jeg gik til min læge, som foreslog tyktarmsterapi. Som den kyniske gamle stabejs jeg er, tvivlede jeg noget på, at det ville hjælpe, men jeg bestilte en række på 3 behandlinger.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på, hvad der kom ind og ud af det (tilgiv mig ordspillet), men resultaterne var fantastiske. Jeg tabte mig 7 kilo, jeg føler mig som en 20-årig, og jeg kan nu hoppe omkring på scenen akkurat som for 20 år siden! Jeg sværger på, at min stemme også er blevet bedre. Og bedst af det hele, jeg er også begyndt at få kvindelig opmærksomhed igen. Resten af bandet er forundret over min forandring, og de overvejer at prøve selv. Åh ja, mit spørgsmål – deltager du i nogen form for holistisk terapi eller tager nogen form for urter, for at bevare dit udseende og din optræden så fantastisk, mens du er på turné? Eller ville du overveje en tyktarmsterapi, hvis du ikke allerede har prøvet den?

Håber at se jer her i Wales, når I turnerer i november. Tak fordi du læste mit indlæg!! Hilsen til dig og resten af bandet.

A Shepherd, UpperRamsBottom, Wales

Hej A Shepherd

Tak for dine venlige ord og betimelige råd.

Jeg påkalder mig tavshedspligt, når det handler om min fysiske og mentale tilstand…Imidlertid…

Det er et forbløffende sammentræf, at din Prinsesse af Wales på et tidspunkt fik en tyktarms-udskylning (ifølge hende selv) og svor, at det var yderst virkningsfuldt; så hvis du undgår Paris, burde du snart være på hitlisten.

Hilsen ig

[Ville en tyndtarms-udskylning være billigere og må man komme mindre præcis til aftalen? – steve/ed]

Gå tilbage til:
Back to the Q&a index