Questions - you got 'em; answers - we got 'em

76 whisky & sigaretten, Elvis, komedie seks evenementen, vox Scotia, wortel orgasme en bondage rituelen, BMG & '93, wanneer ben je nou geboren?, ballades en andere dingen, ziele baby, overspoeld met apathie

Van: cafka in Polen

Hallo Ian, Ik ben van Polen en ik ben een erge fan van wat je doet. Ik heb 1 vraag die nogal niet in verbinding staat met muziek.

Ik weet dat je van Macallam whisky houd maar ik wil ook graag weten welke sigaretten je rookt, als je dat al doet.

Bedankt voor antwoord, Chris

 

Hallo Chris, Bedankt voor je brief. Ik heb eigenlijk een zwak voor Poolse Wodka, en ja ik ben erg gek op de Macallan. Mijn favoriet is Endradour welke uit de kleinste brouwerij in Schotland komt. Ik drink niet altijd single malt - degene met een sterkere turf smaak vind ik niet zo lekker - en refereren vaak naar mijn cultuurloze gewoontes van mijn jeugd

In vele zalen, waar we heel vroeger speelden toen we onze carriŤre opbouwden, was het verboden om alcohol te drinken. Wij kregen toen van de oudjes(ik denk dat ik er nu ťťn van ben) wat tips om dat te omzeilen. De jazzers gingen het podium op met een onschuldig uitziende fles soda, het liefst Coke, waarin zij een gezonde - maar onzichtbare - hoeveelheid scotch goten, of wat hun gif geweest mocht zijn.

Niemand die ik ooit ontmoet heb was daarmee gesnapt, en zelfs als dat wel zo was dan zou de misdaad voor het breken van het huis of lokale wetten minder erg zijn dan de grote belediging van het mixen van een goede malt met iets anders dan water. Dus dronken we alles wat we maar te pakken konden krijgen en dat was normaal gesproken een populaire gemixte whisky Bells genaamd. Het was een succesvol merk en - in mijn nederige opinie - had het andere als Johnny Walker(vuurwater), J&B en Teachers(alleen water) in zijn schaduw gezet. Maar nu kan ik geen onderscheid meer maken tussen Bells, The Famous Grouse, Dewars en een paar andere tijdens een geblinddoekte test - en ik heb er van deze een paar gehad.

Als ik bier of whisky drink in goed gezelschap rook ik Dunhill International sigaretten. Dat merk rook ik vanaf het moment dat ik het kon betalen. Nu kosten ze meer dan £5.00 per pakje in de UK, Maar de helft daarvan in Portugal. Ik schrok me kapot toen ik vorige week na een jaar thuis was, ik tankte - met benzine geen whisky - en kocht een pakje sigaretten voor het verbazingwekkende bedrag van £65.00(Ä95, U.S $ 130) Dat is Engeland, verrekte duur vandaag de dag.

Groetjes, ig


Van: Timothy Summers

Hoi Ian,

Ik herinner mij ergens gelezen te hebben dat je 'er vanaf ziet' om Elvis te ontmoeten omdat je bang bent de 'Illusie te verbreken' door de muzikale held in levenden lijve te zien.

Ik vraag mij af of je ooit spijt hebt gehad van deze beslissing. Het is zeker een gezichtspunt dat ik kan waarderen aangezien ik een kans heb laten lopen om backstage te gaan tijdens de 'Bananas' tour omdat ik bang was, ondanks dat ik jullie muzikale output sinds 1980 volg, dat een nogal grote bubbel inderdaad zou barstenÖ. Vrienden en familie zetten vraagtekens bij deze wijsheid en toen de kans zich opnieuw voordeed tijdens de UK gedeelte van de 'Rapture' tour hebben ik en mijn zoon Luke jou en de rest van de DP jongens inderdaad ontmoet voorafgaand aan de Sheffield show. Gelukkig waren jullie allemaal zo voorkomend en vriendelijk dat alle angst misplaats bleek te zijn.

Wens je soms Mr. Elvis ontmoet te hebben?

Groetjes

Tim Summers

 

Hallo Tim,

Wat een uitermate goede vraag. Het antwoord is ja, Ik wenste dat ik niet zo onvolwassen en egocentries was in die tijd. Bij nader inzien was het niet zo zeer zijn persoonlijkheid waar ik benauwd voor was maar dat was in die tijd iets gecompliceerder

Als ik er nu over nadenk kan ik mij verplaatsen in de DP fans die het moeilijk hadden - al die jaren geleden - om om tegaan met de veranderingen toen Ritchie de band verliet. Soms is het moeilijk - zoals wanneer je ouders scheiden en een vreemde stief ouder er bij komt - om dat nieuwe familie lid meteen in je hart te sluiten.

Mijn probleem met Elvis was hetzelfde maar zonder die derde partij. Zijn stijl veranderde zo radicaal toen hij uit het leger kwam dat ik niet kon geloven dat deze 'god' zulke sullige dingen deed - pretentieloze films en muziek voor Las Vegas publiek. Vele van ons voelde zich verraden. Ik verkies het om mijn held te herinneren zoals hij was - de jonge Elvis, anders dan de 'trillende sentimentele zanger'die hij werd

Natuurlijk ontstond er een geheel nieuwe aanhang en werd hij de grootste solo artiest die de wereld ooit gekend heeft. Zo nu en dan greep hij terug op de oude stijl en leverde een paar wervelende optredens maar over het algemeen miste hij iets. Zijn ster status en zijn kostuums werden meer opvallend. De Elvis imitators doen mij nog steeds ineenkrimpen en - denk ik - dienen zijn herinnering niet omdat zij de plank in het geheel misslaan daar waar het de elementen betreft die ons zo in vervoering brachten in de jaren 50 en 60.

Dit gezegd hebbende, ik heb er veel spijt van dat ik niet mans genoeg was er heen te gaan en mijn respect te tonen toen ik de kans had waar iedere Elvis fan zijn leven voor zou geven.

Groetjes, ig


From: Stefanie Satchell

Beste Ian,

Voeding voor de gedachten:

Wat op aarde beweegt een man om compleet naakt over straat te rennen met een brandende krant in zijn achterste gestoken????

PauzeÖ.

We weten dat je lacht

 

Hallo Stefanie,

Ik kan alleen vermoeden dat je het over Afterburn hebt

Er is hier een verwijzing naar in de Komedie Seks/Olympisch gedeelte van DF 23 - gelijk na '17 dode inbrekers' wat te vinden is in het archief van Caramba. Hier is een fragmentÖ

Komedie seks (KS). Het is een concept waar ik jaren geleden op kwam. Hier zijn een paar titels:

 • De hoepel lopen ( ook een Olympische Seks vanwege de benodigde conditie)
 • Het doen in aparte kamers
 • De roze helikopter ( ook een OS na opstijgen)
 • Nabrander ( beginnelingen moeten onder supervisie staan)
 • Redenen waarom je het niet kan
 • Charades
 • Boers eten
 • Het ophouden (ook OS)
 • 68
 • Verkleden ( niet the conventionele manier) Subcategorie: Olympische seks (OS)
 • Zoeken naar hoogte
 • Meerdere orgasmen (Ook Komedie seks in latere fases)
 • Polsstok springen
 • Pentupathlon
 • Lulathlon
 • Ver/hoog/driedubbele sprong
 • Show springen/dressuur (Als je de ruimte hebt, dan ook KS)


Öenz.

Voor Nabrander zijn de regels heel simpel; iedere deelnemer - wanneer naakt - rolt een groot stuk papier van een krant in een koker en draait ieder eind om - een als lont en de ander, de kont. Het is belangrijk dit goed te doen omdat een slecht gerolde koker zal falen tijdens de race en dus de deelnemer zal diskwalificeren. Geroutineerde nabranders schenken veel aandacht aan de voorbereidingen.

Wanneer zichzelf meester, benadert de renner het start punt van het van te voren bepaalde parcours - misschien om obstakels heen. Het parcours moet voor de toeschouwers vanaf alle plaatsen zichtbaar zijn.

Om te beginnen wordt het kont einde van de pijp tussen de billen van de deelnemer geplaatst en stevig vastgeklemd - verschillende technieken worden gebruikt om een goede grip te verzekeren. Dan wordt het lont einde door de starter aangestoken op dat moment wordt de pijp een brander. Wanneer hij goed in brand staat gaat de deelnemer er vandoor en probeert zo ver mogelijk te komen op het parcours totdat of de vlam zijn/haar kont bereikt en de pijn ondraaglijk wordt, of, als de vlam uitgaat(soms is het beter om wat langzamer te gaan om te zorgen dat de vlam niet uitgaat), of, de deelnemer laat de brander vallen, of, de deelnemer wijkt van het parcours af. Sommige nabrand clubs hebben aanvullende lokale regels.

De winnaar is deelnemer die de meeste rondjes aflegd, of het grootste gedeelte van het rondje.

Ik heb over de jaren veel lol gehad van deze sport, in verschillende groepen en in vele landen

En waarom ik het doe? Ik denk alleen voor de lol

Groetjes, ig


Van: Rachel uit Glasgow

Beste Ian, Ik ben net boven water gekomen na het Glasgow concert afgelopen nacht, zoals gewoonlijk verplettert door de band. Ik herinner me dat ik DP ging zien in Glasgow toen Black Night hoog in de hitlijst stond en vanaf dat moment ben ik een enthousiast DP fan speciaal van Ian Gillan. Zo erg zelfs dat we onze vakantie geboekt hebben alleen om jou in Las Vegas in The House of Blues te horen.

Mijn vraag is, wanneer realiseerde jij je dat de de STEM had en hoe slaagde je erin die over de jaren heen zo te houden?

Moge je nog lang zingen

Rachel uit Glasgow

P.S. Misschien heb je een deel van je geweldige stem ge-orven van je Schotse connecties

 

Hallo Rachel,

Bedankt voor deze woorden; Ik moet zeggen, persoonlijk vind ik dat DP extreem goed is tijdens deze tour, dus het goed te horen dat je genoten hebt van Glasgow ( en ook Vegas !!!).

Ik denk niet dat er ooit een enkel moment was dat ik mij realiseerde dat ik een zanger kon zijn, omdat het altijd zo natuurlijk was om te doen - zoals ademhalen; als kind was ik altijd aan het zingen. Ik was een mannen sopraan in het kerkkoor en, ondanks dat ik mijn moeder vertelde dat ik de hallelujahs niet goed kreeg, was de echte reden dat ik het koor verliet dat ik de dominee niet kon uitstaan - hij was een vies mannetje.

Toen ik mijn eerste band begon was dat grotendeels een middel om filmster te worden - geÔnspireerd door de jonge Elvis. De volgende paar jaar werden gebruikt om de business te leren - niet alleen om melodieŽn te zingen maar arrangementen, harmonieŽn, composities en al de andere mysterieuze elementen van het vak die ik moest doorzien voordat ik kon genieten van de kunst en mij zelf echt kon uitdrukken, aan het eind komend van mijn pubertijd en mijn leergeld betaald hebbende.

'In Rock' was de katalysator omdat ik mijzelf voor de eerste keer helemaal liet gaan, toen 'JC Superstar'. Vanaf dat moment was het een ontdekkingsreis. Een ander belangrijk moment was het advies dat ik kreeg van Roger Glover zo'n 5 - 6 jaar geleden. Ik denk dat we allemaal verslechterde door de trauma's in het begin van de jaren 90. Jon Lord, Paicey and Rog raapten zichzelf weer snel op toen Stevie tot de band toetrad, maar ik herstelde niet helemaal van de voorgaande hoge niveaus totdat Roger dat probleem oploste. Hij zei dat ik moest onspannen, heel eenvoudig. Ik vocht voor iedere noot en dat gaf mijn stem een verschrikkelijke klank en limiteerde aanmerkelijk mijn expressie bereik waar ik zo van genoot tijdens voorgaande jaren. Dus ik ontspande en met de hulp van mijn meditatie en de aanmoediging van lieve Roger kwam het allemaal weer terug

Er was een gelijksoortige crisis in de jaren 80 voordat mijn amandelen er uit gingen. Ik denk dat het tijdens de herstel periode van zulke verschrikkelijke tijden is dat ik mij realiseerde hoe gelukkig ik moet zijn met dit natuurlijke instrument, en hoe gelukkig ik moet zijn dat hij het nog steeds doet.

En - ik weet zeker dat je gelijk hebt - de Schotse connecties zijn essentieel.

Groetjes, ig


Van: Thoman Jackson

Beste Ian,

Uitstekend concert op maandag avond in Newcastle.

Zijn er speciale rituelen voordat je het podium opgaat?

Thomas Jackson

 

Hallo Thomas,

Bedankt, ik was een beetje nerveus voor afgaand aan de Newcastle show omdat het het eerste 'thuis' concert was sinds een lange tijd.

Je vraagt naar rituelen, Tja, dat is een fascinerend onderwerp. Is het je ooit opgevallen hoe het niveau van een conversatie omhoog gaat als er iets staat te gebeuren? Menselijke natuur - het is wat het is - brengt ons in een staat van alertheid voor gevaar en verrukking, of iedere andere ervaring dat van ons verlangt om in een hoger niveau van paraatheid te zijn dan onze normale cruise mode.

Ik kan vertellen wanneer een andere band die op de lijst staat op moet. Het gebabbel van verder op de gang bereikt een crescendo voordat zij zich naar het podium begeven. Dat is hetzelfde met ons, wat de reden is dat ik een aparte kleedkamer heb - of uitkleedkamer, zoals ik mijn heiligdom beschrijf.

Ik raakte ook opgewonden, voor een optreden. Dat was geen goede zaak omdat de adrenaline te vroeg vloeide en ik later tijdens de show last had van krachteloosheid. Tegenwoordig onderga ik een regelmatig ritueel van meditatie in de zaal. Vanaf het moment dat ik arriveer blijf ik rustig en kalm, normaal doe ik een cryptisch kruiswoord raadsel om mijn hoofd alert te houden zonder te opgewonden te raken - hoewel, ik krijg ik een koporgasme als ik iets heel gemeens oplos.

Wij krijgen een twintig minuten 'waarschuwing' op welk moment ik een shot whisky en een halve aspirine - om te drukbom te ontkrachten die op het punt staat om in mijn hoofd te exploderen(Ik warm niet op, ik ren het podium op). Dan doe ik wat kleren aan en voeg ik mij bij de jongens in de band kleedkamer. Paicey is altijd hilarisch en de andere blijven niet ver achter als de geestigheid sterker wordt tot op dat moment. Dan hebben gaan we in een cirkel staan, schudden handen en zeggen een paar geheime woorden van verbondenheid voordat we weg gaan.

In feite krijg ik altijd vlinders rond de middag op de dag van een show. Het is niet zozeer zenuwen als nerveuze opwinding, en geloof me, het is niet minder potent nu als voor mijn eerste optreden in 1962, maar over de jaren heen hebben de rituelen zich ontwikkeld.

Groetjes, ig


Van: Ryan Clare

Hoi Ian, hoe gaat het met je??

Vanzelfsprekend, het onderwerp waar je blij mee bent(wasÖ afhankelijk van wanneer of dat je het leest) dat BMG de 1993 set opnieuw uitbrengt, iedereen vraagt zich af waarom je je in '96, toen hij voor het eerste uitgebracht werd, er niet om bekommerd hebt, en je er mee instemde de interviews voor de DVD te doen.

Wij vroegen ons ook af hoe de rest van de band er over dacht, speciaal Steve and Don, ziende hoe Sony denkt dat zij je huidige tour promoten door de release van ťťn van de slechtste live albums voor DP maatstaven, en niet alleen dat, het is ook met een geheel andere bezetting.

Vinden zij dat hun werk waardeloos is?? Zeg ze alstublieft dat dat niet zo is, en dat alle(de meeste) fans het te gek vinden wat jullie nu doen. Bedankt voor de goede muziek, ik hoop dat we het nog jaren mogen zien!!!!

Overigens, bestaat er een kans om DP binnenkort in Canada te zien?? Radio stations hebben het idee geopperd van een tour in Juli/Augustus ter afsluiting van de ROTD tour. Je mag ook blij zijn te weten dat alle classic rock stations hier songs van jullie nieuwe album draaien. Bedankt!!

Ryan

 

Hoi Ryan,

Bedankt voor je brief en ondersteunende woorden. Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde met dat BMG ding - Live in Birmingham 1993. Ik was geheel ongewis van de release totdat een journalist het ter sprake bracht tijdens een interview 'Wat vond ik, enz.'. In ieder geval, het kwam allemaal goed, Ik moet zeggen dat BMG zich met het terugtrekken van de cd eervol gedragen heeft.

Je zegt 'iedereen' vraagt waarom ik mij er niet om bekommerde toen het voor het eerst uitgebracht werd. Wel, dat is niet zozeer het geval - Ik gaf er wel om. In feite ontzet van de kwaliteit van de opname dat we vroegen om het tegen te houden, en de CEO van het label - die een te gekke kerel was - was het er mee eens. Het was echter na zijn pensioen dat het nieuwe regime het uitbracht. Wij hadden natuurlijk een contract en hadden hier niet veel op in te brengen. Toen het proces begon was ik/wij ertoe verplicht - zelfs zonder een contract was dat het meest professionele om te doen - om het te ondersteunen. Maar een ieder die aandacht schonk aan mijn interviews moet zich gerealiseerd hebben dat ik er niet weg van was.

Wat de vraag betreft wat de rest van de band er van vond ben ik er bijna zeker van dat het geheel aan hun neus voorbij ging zonder dat ze zich bewust waren van de ophef. In feite - zoals ik eerder aangaf - zou het ook aan mijn neus voorbij gegaan zijn als het niet door de journalist aangekaard was. Ik moet zeggen dat wij meestal naar de toekomst kijken en zelden dezelfde weg berijden als Moronica. Ik kan je verzekeren dat geen van ons slapeloze nachten heeft over dit soort dingen.

Het is zeker niet om de Rapture tour af tesluiten - Op het moment zijn we hiervoor geboekt tot Februari 2008 - Maar inderdaadÖ. We komen zeker binnenkort naar Canada!!!

London, OT(26 July), Montreal, QU(28 July), Quebec City, QU(29 July)

Groetjes, ig


Van: Nick Dagan Best

Groetjes van een jaren lange fan en aanbidder in Montreal

Ik heb een vraag waarop ik het antwoord al een hele tijd wil weten.

Ik begrijp dat je geboren bent op 19 augustus 1945 in Chiswick Maternity in Hounslow, maar ik zou heel graag willen weten op welk tijdstip, precies of ongeveer, je geboren bent.

Beste wensen van een mede leeuw,

Nick Dagan Best

 

Hallo Nick,

Ik heb voor het antwoord op deze vraag mijn moeder bellen

Ik ben geboren om precies 04.00 PM op 19 Augustus 1945.

Groetjes, ig


Van: Heidi

Hoi Ian,

Omdat je weer onderweg bent denk ik dat je iets te doen moet hebben tijdens deze lange trip van stad naar stad. Daarom heb ik een vraag aan je. Jaren geleden had ik een lange discussie met mijn oudste zoon of "Child In Time" een ballade is of niet. Tot op de dag van vandaag hebben we een verschil van mening. Nu is er een thread op de Deep Purple Hub genaamd "Beste Purple Ballade" en ik zie dat er meerdere mensen hier onzeker over zijn.

Ik denk dat jij licht in deze duisternis kan brengen. En als er een recept is om een ballade een ballade te maken dan laat mij dat dan alsjeblieft weten - dan hoef ik geen domme vraag zoals deze meer te Stellen. (het is nogal vreemd maar de meeste mensen hadden geen probleem om "Sometimes I Feel Like Screaming" als een ballade te zien - voor mij komt de structuur nogal overeen)

Zag dat je TBRO in Parma speelde - En ik was daar nietÖ..dat maakt mij zo verdrietig! Ik kan alleen maar hopen dat je binnenkort een show hebt ongeveer 3 uur van Munchen, dat is mijn enige kans om DP weer te zien.

Een mooie en te gekke tijd tijdens de tour voor jou en alle Purple jongens.

Groetjes Heidi

 

Hallo Heidi,

Ik dacht altijd dat een ballade een langzaam liefdes liedje was, maar ik denk dat de definitie zich een beetje heeft uitgebreid, binnen de rock muziek - dus je kan langzaam met zwaar verwisselen denk ik. Hoewel ik nog steeds denk dat een ballade een liefdes liedje moet zijn.

'Child in Time' ging over 'De Koude Oorlog'; zeer zeker geen ballade.

'Screaming' werd vastgepint aan een 'Ik mis mijn liefje thuis' statement, je zou het dus kunnen omschrijven als een blues achtige road song met een ballade achtige ondertoon.

Beide hebben een dramatische en stemming veranderende dynamiek. Dus niet echt geschikt voor een romantische avond meet een heet vooruitzicht, wat is waar ballades behoren, denk ik.

Groetjes, ig


Van: Marsha Lockom

Beste Ian,

Ik ben erg geÔnteresseerd in het concept waar je over schreef in Dear Friends - 45 van April 2007. Met het oogpunt een vriendschappelijke discussie aan te moedigen over deze ideeŽn op de Deep Purple Hub website schreef en poste ik mijn recensie over jouw originele essay. Hier een paar vragen die had over jou ideeŽn over de ontwikkeling van de menselijke ziel.

Hoe of wanneer creŽert een ziel nageslacht als iedere ziel een voorbestaan heeft?

Evolutie is het resultaat van het proces van natuurlijke selectie, welke de volgende punten bevat:

Er worden meer individuelen geboren dan er kunnen overleven.
Individuelen moeten het hoofd bieden aan een constant gevecht om te overleven.
Degene die dit gevecht verliezen zullen sterven.
Degene die overleven om voort te planten zullen genetische informatie overbrengen voor hun specifieke gelaatstrekken.
Voor welke rijkdommen vechten zielen?
Stopt een ziel te bestaan als het het gevecht verliest?
Worden zielen herboren of gerecycled in nieuwe sterfelijke levens?

Ik zou heel graag jou gedachten op deze vragen horen.

Vele dank voor de heel denk- uitdagende Dear Friends kwestie!

Met respect,

Marsha
Ohio, USA

 

Hallo Marsha,

Bedankt hiervoor, Ik zal mijn best doen om het kort te houden.

Re: Overleving van de ziel:

Jou vraag: Hoe of wanneer creŽert een ziel nageslacht als iedere ziel een voorbestaan heeft?

A: Ik denk niet dat zielen op die manier babie's krijgen, maar academisch denken en congregationalistische euforie geven zeker geboorte aan een hoger niveau van begrijpen, behoren tot en doel. We weten dat en meestal nemen we dat voor lief, zoals Richard Dawkins doet als hij het bewijs niet ziet dat recht onder zijn neus is(in zijn boek 'The God Delusion).

V: Evolutie is het resultaat van het proces van natuurlijke selectie, welke de volgende punten bevat:

Er worden meer individuelen geboren dan er kunnen overleven(?), Individuelen moeten het hoofd bieden aan een constant gevecht om te overleven. Verliezers zullen sterven(we sterven allemaal, dat is het makkelijke gedeelte). Degene die overleven(de dood overleven ?) om voort te planten zullen genetische informatie overbrengen re: specifieke gelaatstrekken.

Dus waar vecht een ziel voor?

A) Twee dingen - een gevoel om er bij te horen en een gevoel van bestemming. In deze context - en alle eer aan Dawkins voor het uitvinden van het concept - praten we over de memetische omhulling die het fysische leven omarmt( memes zijn voor de ziel wat genen zijn voor het lijf). Als je de verstrengelde genetische string zou kunnen visualiseren als een enkele gebeurtenis - ongebonden misschien, maar zeker gewikkeld in een zelfde structuur (de memetische omhulling), het geheel dat we als een viervoudige helix omschrijven - dan zou je misschien de drijvende kracht achter het leven kunnen doorzien. Of op zijn minst zou je een andere dimensie van het leven kunnen zien. Een dimensie die waarschijnlijk niet volgroeid totdat onze fysische ontwikkeling het punt bereikt van onmiskenbare onhoudbaarheid (op welk moment we zullen moeten muteren - evolueren of sterven). Ik denk dat die fase ons al bereikt heeft, maar het is moeilijk mensen te vertellen om niet nog meer mensen te maken, ten slotte zijn wij genetisch geprogrammeerd en worden ervoor beloond om juist dat te doen - dus voor nu blijft het in een vorm van een onacceptabele waarheid. Wij zijn zoals de liervogel die een kettingzaag nadoet, de vernietiging van zijn omgeving aankondigend - en niet in staat er iets aan te doen.

Dus zielen vechten om te overleven op dezelfde manier zoals lichamen vechten om te overleven (op z'n minst) en domineert (op z'n best). Het lijkt het zelfde Darwin patroon te volgen alleen zijn ze niet moleculair, chromosoom of nucleair. In de kwantum zin zijn het golven, geen deeltjes.

V: Stopt een ziel te bestaan als het het gevecht verliest?

A: Zielen zijn niet tastbaar in onze huidige manier om ze te begrijpen. En toch weten we dat ze bestaan, zichzelf als abstractie manifesterend - ideeŽn en gedachten - die krachtige invloeden hebben op ons gedrag. En we weten dat deze ideeŽn hun gastheer overleven, het lijkt dus onvermijdelijk dat collectieve zielen - op een dag - een weg zullen vinden om op zichzelf te bestaan, derhalve ons bevrijdend van de noodzaak om een oplossing te vinden voor de 'onacceptabele waarheid' (hier boven).

V: Worden zielen herboren of gerecycled in nieuwe sterfelijke levens?

A: Zie hier boven.

Groetjes, ig


Van: wlander961

Hoi Ian,

Mijn vrouw en ik zijn naar Wembley geweest op 28 april om jou en de jongens te zien, het was een fantastische avond, we namen onze 19 jarige dochter en 20 jarige zoon mee, beide zijn opgegroeid met Deep Purple en ze vonden de show geweldig, dus bedankt voor de entertainment.

Ik keek op je site en realiseerde mij dat je in veel dingen geÔnteresseerd bent. Dus vraag ik mij af wat jou kijk is op het feit dat Engeland vandaag de dag overspoeld lijkt te zijn met apathische mensen, waarom hebben de jongeren niets te zeggen over hoe slecht de regering is, waarom zijn er geen politieke bands meer, niemand schijnt het iets uit te maken dat onze burgerlijke vrijheden steeds meer eroderen, in ieder geval, dat is zoals ik het zie, hieronder een citaat over de regering in het algemeen en wat het doet met individuelen en landen, Ik denk dat het zo'n beetje klopt met Engeland vandaag de dag, wat denk jij?

In ieder geval daÖ.. aan jou en Purple, het is het enige dat mij bij mijn verstand houd, geluk voor jou,

Met achting, Billy

"Na zo succesvol ieder lid van de gemeenschap in zijn stevige greep genomen te hebben en naar believen gestileerd te hebben, zal de regering zijn arm uitreiken naar de rest van de gemeenschap. Het bedekt het oppervlak van de gemeenschap met een netwerk van kleine, gecompliceerde regels, minutieus en uniform, door welke de meest originele koppen en de meest energieke personages niet heen kunnen komen, om zich boven de massa te verheffen. De wil van de mens in niet gebroken maar afgezwakt, gebogen en geleid, De mens is hierdoor zelden gedwongen om te reageren maar worden constant tegen gehouden om te reageren. Zo'n kracht vernietigd niet maar gaat het bestaan tegen. Het tiranniseert niet maar perst samen, verzwakt, roeit uit, en maakt mensen do totdat iedere natie gereduceerd is niets beters dan een kudde timide en bedrijvige dieren waarvan de regering de herder is."

1835 Alexis de Tocqueville

 

Hallo Billy,

Als ik ooit de inspiratie nodig heb om een pakket satirische liedjes te schrijven dan is dit het.

Bedankt en groetjes, ig


Terug naar:
Back to the Q&a index