Questions - you got 'em; answers - we got 'em

77 hoe vond jij het? Vraag over telepathie leidt tot onthullende gedachten, onbevoegd hoed ophouden / hoed diefstal?

Van: Marcelo Soares

Iemand vroeg mij iets en ik had geen pasklaar antwoord.

Toen Ian in februari naar BraziliŽ kwam maakte hij de opmerking dat zijn favoriete album waar hij op zong degene was waar maar 5000 Kopies van verkocht waren. Ik heb het interview niet gehoord.

Ik vertelde hem dat Ian verwezen kon hebben naar "Sole Agency and Repressentation", met de Javelins, maar dat ik dat moest nakijken. Is dat het? Ik denk dat dat het enige album was waar hij op zong dat zo weinig verkocht kon zijn - tenzij hij sprak over iets uit de jaren 60, zoals de Episode Six singles.

Groetjes,
Marcelo

 

Hallo Marcelo,

Dat moet het album Accidentally on Purpose zijn; Ik doelde op succes.

Voor de meeste mensen in deze wereld en media is succes of de maatstaf voor de beste een zaak van kwantiteit. Ik kan je niet vertellen hoe vaak muziek journalisten mij vragen 'Wat is het beste album dat je ooit gemaakt hebt?' of, 'Ö.het beste concert?' Zij zijn altijd verbaasd door mijn antwoord, wat iedere keer anders is afhankelijk van mijn stemming als ik iets waardeer. Zij verwachten altijd dat ik iets kies uit mijn platinum collectie. Maar ik denk dat zij genoeg roem hebben gehad en ga dan voor iets dat mij en mijn vrienden - en zo niet vele anderen - veel plezier heeft gegeven in het maken van, en het eropvolgend jaren lang naar luisteren.

A on P behoort zeker tot die categorie. Een klein juweeltje dat ik met Roger Glover in Montserrat en NYC gemaakt heb. Ongelukkigerwijs vergat Richard Griffiths( die de leiding had van Ten Records, een uitloper van Virgin, waar ik nog steeds onder contract was) eigenlijk om dat verdomde ding gelijktijdig met de radio promotie en honderden telefoontjes die Roger en ik deden van zijn huis in Connecticut uit te brengen - alles voor niets.

Dit was jammer omdat de track 'Telephone Box' al een grote radio hit in Amerika was en mensen gek werden toen ze probeerden het album te kopen. Ik denk dat dit wederom een beschamend moment voor Richard Griffiths was maar het kwam hard terecht op de debet kant van Moronica's prestaties - iedere idioot weet dat.

Ik weet dat het album een commercieel potentiaal had maar nooit de kans heeft gekregen om op grote schaal gewaardeerd te worden. Dus heb ik het in mijn lijst met favorieten gezet. Er zijn er misschien meer dab 5000 van verkocht maar je begrijpt de bedoeling.

Het Javelin's album draag ik ook een warm hard toe en zal zeker deel uitmaken als mijn 'favoriet' tijdens het volgende interview.

Een ander voorbeeld in dat zelfde interview was 'Ö..het beste concert dat ik ooit had gedaan?'

Dat was niet Madison Square Garden, of de Royal Album hall, of het Reading festival of de 200.000 + die we pas geleden in Brittany hadden, Ook was het niet ťťn van de andere megaconcerten die we over de eeuwen heen gedaan hebben.

Nee, het was de Speakeasy, Margaret St. London augustus '69, mijn eerste concert met Deep Purple.

Ik was overweldigd met emoties toen ik tijdens de openings akkoorden(en dat is een ander verhaal) realiseerde dat wij - Lord, Paice, Blackmore, Glover en ik - een chemie gevonden hadden die onmogelijk onder woorden te brengen was. Het publiek was in vervoering. Er waren misschien niet meer dan 30 mensen - of misschien 50 als je Keith Moon meetelt.

Roger Glover en ik keken elkaar veel begrijpend aan. Mmm, dat was mijn beste concert - ooit!

Groetjes, ig


Van: Amanda Knowles

Hoi Ian,

Ik ben in de 20, woon in Cornwall en kijk er naar uit om jou en de jongens te zien in juli tijdens de London show.

Ik luister, nu ik dit schrijf, naar 'Rapture of the Deep', wat ik prachtig vind, dus proficiat voor jullie.

Ik heb echter een vraag aan jou en dat heeft te maken met jou ideeŽn over telepathie. Je hebt eerder gezegd dat, als we ouder worden, we ons realiseren dat wat we doen en zeggen anderen beÔnvloed en daarom dus nadenken voor we wat zeggen om hun niet nodeloos pijn te doen. Hoe gaat dit volgens jou samen met telepathie?

Het is vast beter om sommige van onze gedachten voor ons zelf te houdenÖ.

Ik zou graag jou antwoord hierop horen aangezien ik zeker weet dat je er een hebt.

Met liefde, mandy

 

Hallo Mandy,

Dat is een diepgaande gedachte, eentje waar ik al geruime tijd over nadenk maar waar ik geen passend antwoord op heb alleen onthullende gedachten zoveel complexer gemaakt door de pulserende natuur van onze soort. Dus stop ik met het analyseren en berg de onderweg gevonden conclusies - zo ver heeft me dat 54 jaar gekost - ik begon toen ik 8 jaar was.

Voor die leeftijd is, vanwege onze onschuld en gebrek aan redenerings vermogen, het antwoord simpel. We hebben geen schuld, niets om te verbergen. Wij delen uitbundig onze diepste emoties, we lachen en huilen openlijk. Wij zijn zo dicht bij telepathie als mogelijk omdat op die leeftijd onder controle gebracht moeten worden

Als we voor het eerst de pijn van ondeugendheid voelen - een woord uitgevonden door beschermende types die ons op de snelweg van het leven willen houden - slaan we dicht en worden we geheimzinnig. We liegen tegen onze ouders, ons zelf zeggend dat we ze bedriegen - Zij mogen niet over die verboden dingen horen die wij zo graag doen. Zij komen er natuurlijk achter omdat we er nog niet goed in zijn op dat moment - maar onze bekwaamheid verbeterd. Vanaf dat moment is het onmogelijk om onze diepste gevoelens met iemand te delen. Wij controleren de informatie stroom voor samenhangende doeleinden als overleven en dominantie. Deze gewoonte blijft ons gehele leven bij ons totdat op een dag volwassenheid, liefde en associatie verwacht dat we onze ideeŽn op een subtielere wijze aan de maatschappij opdringen, dus nemen we een meer onbaatzuchtige manier van benaderen over en komt empathie om de hoek kijken.

Wat houd ons tegen om empathie te laten ontwikkelen in telepathie?

Over het algemeen dienen we onze leefomgeving zo goed als we kunnen. Individualisme word als een slecht iets gezien vanaf tienerjaren en ouder, behalve als je een vaardigheid hebt dat profijt oplevert voor de rest.

Ik een eerdere DF vermeldde het Darwin principe(en Creationistische basisprincipes*)die stoppen van wegen een tekort van het echte levens ideaal, wat eigenlijk meer het worstelen voor dominantie is. Natuurlijk moet je overleven voordat je kan domineren.

Desondanks is het mij duidelijk dat helder denken in intern conflict is met geloof, zoals bevolen door de grote geloven. Ik heb geen probleem met god*. Mijn dierbare oude dominee, Vader Stubbs antwoordde 'dat is heel grootmoedig van je Ian, Maar Hij heeft misschien een probleem met jou'.

En dus zette ik mijn mijmeringen en eenzame overpeinzing voort zonder de kerk en derhalve ontzag ik mij zelf van de zaligheid van de congregationalistische euforie.

Ik denk niet dat we telepathie op een 1 op 1 basis snel zullen bereiken. We zullen dus door moeten gaan met het denken voordat we spreken om medeleven te tonen voor de gevoelens van anderen of om onze Machiaveliaanse intenties te verbergen in de nooit ophoudende strijd voor dominantie.

Dat gezegd hebbende zou je nooit weten wat er zou gebeuren als een paar honderd van ons bereid waren om onze meest persoonlijke gedachten aan elkaar bloot te geven in een zoektocht naar vertrouwen en intimiteit welke telepathie vereist

Een andere vruchtbare conditie zou de dreigende geestelijke neergang van het menselijke ras zijn. Het zou voor 8 miljard zielen niet lang duren om hun zwaarden neer te leggen en een weg vooruit te overwegen.

Hoe dan ook, zoals je ziet werk ik er nog steeds aan - Ha!

Geef ons een golf in Docklands,

Groetjes voor nu, ig

* DF 45 - 'Ik weet zo goed als iets geweten kan worden dat de Menselijke Geest bestaat omdat ik er een heb en het mag in het belang van het argument net zo goed God genoemd worden.'


Van: Pajek Pajek

Hoi Ian,

Ik heb een vraag voor je

Mijn vader(bij wie net de diagnose is gesteld van een niet Hodgkin's lymfoom - een lymf klier kanker) was bij jou concert op het Heavy Metal Festival in 1982 - Zagreb, KroatiŽ - in die tijd in JoegoslaviŽ. Tijdens dat concert nam hij zijn hoed af( hij had die hoed van Canada, hij zei dat het een goeie was: ), rolde hem op en gooide hem naar jou. Eerst was je bang(omdat je niet wist dat het een hoed was) maar toen zag je het, zette hem op en zei "Dat is net wat ik nodig heb" toen ging je achter de versterkers en kwam je terug zonder hoed. Dus mijn vader zou graag willen weten of je je dit herinnert, of dat je zelfs de hoed nog hebt!

Ik ben een trots lid van de Deep Purple hub en heb iemand gevraagd je dit te vragen als zij in contact komen met jou in de toekomst. Maar ik dacht dat dit sneller zou zijn. Hoop snel van je te horen, en misschien zie ik je als je een concert geeft in Europa dit jaar(ziet er naar uit).

Groetjes,
Mario
Slovenie

 

Hallo Mario,

Het is altijd sneller om mij via mijn eigen website te bereiken.

Ik herinner mij die tour - Of moet ik zeggen deze tours van het oude JoegoslaviŽ. The promotor was een dierbare oude vriend, de onlangs overleden Tony Sabol. Hij wist altijd waar we iets konden eten - zelfs als alles gesloten was. Op een keer kwamen we terecht in een schuur dinerend met verbaasde trouwerij gasten. Zij waren ontzettend gastvrij - erg aardig voor ons arme hongerende muziekanten.

Wat 'de hoed' betreft, daar heb ik een vage herinnering van ondanks dat er vele dingen naar mij op het podium gegooid zijn( maar dat is een ander verhaalÖ'69) de meeste waren zachte dingen wat ik zeer waardeer. De hoed valt zeer zeker in die categorie.

Spullen worden achter op het podium gelegd voor een roadie die ze na de show naar mijn uitkleedkamer brengt. Ik haat het om dingen weg te gooien dus worden ze met liefde in mijn reizende vlucht koffer gestopt die, als die vol is, opgeborgen word in mijn opbergplaats in Engeland samen met alle andere volle koffers. Ik moet een keer op zoektocht gaan

Mijn gedachten zijn met jou en je vader

Groetjes, ig

Terug naar:
Back to the Q&a index