Questions - you got 'em; answers - we got 'em

79 Vragen die ik mijzelf zou willen vragen

Van: I. Asimov

Hoi Ian,

Hoe zou jij oneindigheid beschrijven?
Of te wel, houd mijn theorie nog stand?

Hoogachtend, I. Asimov

 

Bijna oneindigheid is een ogenschijnlijk eindeloze reeks vreemd gevormde containers. Sommige zetten uit of trekken samen in een merkbare snelheid en sommige zijn in stase. Tot nu toe hebben wij geen sleutels tot de deuren die toegang geven tot aangrenzende units. We weten ook niet waar die units zijn of hoe ze eruit zien - behalve dan voor een klein gedeelte van degene die wij bewonen en die wij het heelal noemen.

Het heelal, waarbinnen of waarop wij al onze vorderingen gemaakt hebben en onze metingen gericht hebben op het vreemde vermoeden dat andere units gemaakt zullen worden van atomen en gemeten worden in centimeters net zo zeker als dat de zon rond de aarde gaat.

Ons is verteld dat de oerknal niet een explosie in de ruimte was maar een explosie van ruimte. In ieder geval lijkt het erop dat we in het midden staan van wat er over is gebleven, ongeacht waar we zijn. Onze moeite om het begin te vinden hebben ons frustrerend dichtbij gebracht om vervolgens ontkend te worden door die idiote gril - Zeno's Paradox. En dat is nog maar het begin. Wat dacht je van het eind van deze specifieke amorfe bubbel? Je kunt geen oerknal hebben zonder een grote knal op een bepaald moment tochÖÖ.?

String theorie, wormholes, deurkrukken en katten flappen.

Zoals je ziet ik ben er nog steeds mee bezig

Groetjes, ig


Van: A Darling

Lieve Meneer de Allesweter,

Hoe zou jij de bank crisis herstellen?

Alistair Darling (Kanselier van de minister van financiŽn)

 

Hoi Darling,

En je begon zo goed

Eerst zal ik armoede definiŽren. Tijdens de nasleep van Katrina, onderin New Orleans, toen de media hyena's aan het rondsnuffelen waren voor een verhaal, zag ik een buitengemeen stukje televisie werk. De geÔnterviewde mekkerde en zeurde over het gebrek van reactie van de regering over een ramp die de meeste mensen aan hebben zien komen en niet direct door Katrina veroorzaakt was maar door jaren van nalatigheid. De infrastructuur was niet onderhouden en de schuldvraag kwam naar boven

Toen kwam het gezicht van deze vrouw in beeld en toen haar lichaam. Zij was zo dik dat ik mij voorstelde dat zij 3 poolwinters zou kunnen overleven zonder uit de winterslaap te komen. Mekkerend tegen de man van dat moment op CNN. 'De Regering geeft niet om de arme mens. Zij geven niet om ons. Zij geven alleen om de rijke mensen en zij laten ons verdrinken en doodgaan. Wij arme mensen hier, wij hebben niets!!! Wij zijn arme verdrinkende mensen omdat de regering niet geÔnteresseerd is. Wij zoooooooooooo arm. Er is een vrouw daar verderop(zij wijst) die is zo arm zij heeft maar 1 TV. T'is echt waar, maar 1 TV - Stel je dat eens voor!!!

Yep, Ik denk dat we armoede opnieuw moeten definiŽren, zeker in de westerse wereld. Vrijwel zeker is armoede een relatieve term maar vanwaar ik sta, als je kleren, beschutting, eten en water, verwarming, koeling en meer dan 1 TV hebt dan ben je niet arm. Je bent arm als je in je eigen uitwerpselen leeft en vies water moet drinken, als voedsel een luxe is en angst altijd aanwezig is. En natuurlijk als er geen sociale voorzieningen zijn, er geen voedselbonnen zijn. En toch, de echte armen hebben niet de interesse van woekeraar( ik bedoel te zeggen trekt aan, maar interesse is goed), omdat zij niet armer kunnen worden.

Maar de dikke vrouw uit New Orleans kan haar credit kaarten zeker consolideren. 'Je krediet waardigheid verloren? Kom maar naar je oom, hier hier. Ik zal al je zorgen wegnemen, teken hier maar en we zullen al die nare crediteuren laten verdwijnen.' En dus gaat de spiraal verder totdat de knoop zo strak zit dat er dwars door heen kan kijken. Zagen we dit aankomen of niet? Natuurlijk zagen we dat! Ja, ik herinner mij hoe vaak wij(mijn vrienden, familie en ik) verbaast naar de obscene advertenties van goedkoop geld zaten te kijken dat naar mensen in nood werd gegooid in de naam van vereniging, en jij deed hetzelfde - ik weet dat je dat deed. Zagen de grote geleerden dat aankomen? Het lijkt erop dat ze geen idee hadden, zij bleven maar kouwen totdat het over hun gezicht uiteen spatte.

Dan zou ik de hele groep bankiers op een de-euphemistische cursus doen. 2de klas leningen zouden nu een goed begrepen uitdrukking zijn in de zin van profiteren van ellende - mensen meer lenen dan zij zich kunnen veroorloven en zoveel als ze konden dromen. Wil je een huis gebaseerd op vele malen meer dan je mogelijkheid om te betalen? Een dergelijke lening moet reclamatie en dakloosheid garanderen - maar alleen als de markt in elkaar stort. Maak je niet ongerust dat heeft het niet gedaan - eens kijken, voor zo'n 20 jaar. Ja, dansen op de rand van de pot op het geluid van gerommel - hierdoor ontstaan die gigantische bonussen, stelletje idioten.

Als ťťn van de grote waarheden - je kunt er niet meer uithalen als je erin stopt - zo duidelijk is voor de meeste van ons sterfelijke en een regel is waarnaar we verplicht zijn te leven, waarom kan het dan niet illegaal zijn voor hen met een zulk grote verantwoording die het naast zich neerleggen.

Groetjes, ig


Van: Polly

Beste Meneer G

Hoe lang doe jij er over om het inpak plastic van een cd te halen?

Je Polly x

 

Hallo Polly,

Vandaag de dag kost mij dat helemaal geen tijd, nog geen seconde, ik heb namelijk personeel speciaal voor dat doel aangesteld. Hoog opgeleid in alle aspecten van hedendaagse verpakkingen. Zij heeft jaren gewerkt als mijn scharnier olie assistent maar is opgeklommen naar de top in het gedrang van '98. Jij bent ook natuurlijk ervaren in typen is het niet PollyÖ

Wie is nu een slimme meid!

Groetjes, ig

Van: M

De laatste keer dat ik je zag meneer Gillan, cementeerde plaatselijke vrijbuiters de laatste steen om de kamer af te sluiten bovenop een toren waar jij opgesloten moest worden met niets meer dan een druppelende kraan, een strooien pallet, een tafel en een stoel en genoeg kaas sandwiches voor een heel leven - Ha!

Hoe kwam je erop om die dingen te zeggen over Little John's nieuwe vriend? Alleen omdat ze waar waren gaf jou niet het recht om rond te spuien wat iedereen dacht - Idioot. Hoe dan ook, ik liet je voor dood en was enorm verrast je vorige week met Deep Purple in ArgentiniŽ te zien. Wist niet dat zij er ook nog waren. Maar hoe ben jij ontsnapt en wat heb je zo gedaan de laatste 600 jaar?

 

Ah - Moriarty,

Niet jij weer, Ik vroeg mij al af waarom de dieren wereld op zijn knieŽn zat. Als jij het je herinnert - en ik weet zeker van niet - werden die dingen over Blobby je in vertrouwen gezegd. En, het was alleen maar een herhaling van wat ik zag dat jullie tweeŽn deden in de kelder van De Blue Boar Inn. Niet dat Blobby er veel mee te maken had, op die manier vastgebonden en vastgelegd op papier door je polaroid teken team, die mij vervolgend met liefde als de schuldige partij neerzette.

Het ontsnappen was simpel. Ik krabde aan de mortel (mortar klinkt als mortier) totdat mijn vingers rauw waren. Met dat apparaat was het voor mij mogelijk om de tafel in tweeŽn te snijden. Zoals je weet maken 2 halve 1 hele(letterlijk vertaald: 2 halve maken een gat) waar ik door klom maar niet voordat ik een ladder in mijn broek maakte en mijn wambuis weggooide. Ik klom de ladder af en schreeuwde totdat ik schor (hoarse klinkt als horse = paard)was. Toen besteeg ik de goede ros en galoppeerde het bos in, waar ik voor het eerst de stress van April hoorde. En zo is het begonnen.

Sprak eerder vandaag met een juffrouw in Dubai die ervan overtuigd was dat DP een heavy metal band was; verspilde 10 minuten van mijn leven om haar te proberen uit te leggen dat wij niets te doen hadden met chemie of bizarre banjo aanstellerij, maar ze geloofde er geen woord van. Ze kon ook niet overgehaald worden om het zelf te zien, ondanks het feit dat ik zweerde in tijden geen langhaar of ťťn van die T-shirts in het publiek gezien te hebben.

Moronika werkt voor jou of niet M(ret).

Tot de volgende keer eikel,

Groetjes, ig


Van: O Utan

Meneer Gillan

Ik heb gelezen over jou bungee geboorte methode en heb dat 4 keer geprobeerd met mijn vrouw op een brug in het Atlas gebergte. Het was een groot succes. Onze kinderen zijn gezond en vol van leven. Het enige neven effect is dat Janet een permanente verbijsterde frons heeft.

Enig idee

O. Utan

 

Hallo Orang,

Je hebt eerder geschreven is het niet

De enige manier die ik weet om Janet's frons weg te krijgen is door haar uit te leggen dat je een idioot bent - Herhaal dat 4 keer per dag totdat ze je verdediging wegslaat. De bungee geboorte methode(DF - 33 Morrend in BraziliŽ) was een ironische illustratie om uit te leggen hoe een verticale geboorte - onze dagelijkse spier ritme gebruikend - veel comfortabeler, sneller en probleemlozer zou zijn dan de horizontale positie die zo favoriet is bij de medische staf voor hun eigen gemak.

Jij idioot.

Groetjes, ig


Van: T. Grim Reaper

Beste Meneer Gillan,

Zou je zo vriendelijk kunnen zijn om een paar van je bijna dood ervaringen te vertellen en sommige manieren uit te leggen hoe je uit mijn klauwen kon ontsnappen

Groetjes

T. Grim Reaper

 

Hallo Grim,

Er zijn er vele maar hier een paar die mij te binnen schieten

Een schoppend paard kamde mijn voorhoofd met zijn hoef, een inch(2,54 cm) dichterbij en ik zou hartstikke dood zijn geweest. Ik kan het niet uitleggen, niemand heeft zulke snelle reacties. Misschien zag ik je in mijn ooghoek Grim, en draaide mijn hoofd precies genoeg

Ik stikte bijna toen ik een laurierblad inslikte dat in mijn keel bleef zitten. Toen ik bij kennis kwam ontdekte ik dat het zich dusdanig uitgerold had dat het een buisje had gemaakt in mijn keelgat. In een iets meer relaxte houding kon ik bewegingen maken met mijn slokdarm en het omhoog en eruit masseren. Ironies genoeg - en vele jaren later zal je je het herinneren Grim - werd mijn leven gered toen ik van een dak in een laurierboom viel.

Hout hakken, na een ruwe slecht getimede slag zat er niets meer aan het einde van de steel. Ik keek naar rechts - niets. Ik keek links - whoooosh, de bijl kop viel van wat leek op 40 foot(12,2 m), vloog tusse4n de nieuwe gecreŽerde ruimte tussen mijn schouder en hoofd om zich vervolgens in de grond te boren. In Engeland - waar we links rijden - was mij geleerd om rechts, links en rechts te kijken voordat ik een weg overstak. Dus ook als ik werkelijk nog een keer rechts keek zou ik mijn hoofd gehouden hebben.

Na draaiend tot een omgekeerde stop te komen bij de Black Sabbath sessies voor 'Born Again'(trashed)Özat ik vast in een auto een paar inches(Ī 5cm) van een oud zwembad gevuld met water en oude banden. Als ik iets verder was gegaan had de trage veiligheidsgordel mij geen hoop op ontsnappen gegeven. Gelukkig zorgde de wrijving van mijn hoofd tegen het asfalt voor genoeg afremming van de auto om mij te behouden voor een ramp.(Altijd veiligheids bewust droeg ik een helm!). Het was in feite een dubbele ontsnapping. Ik was capabel genoeg om 'Neeeeeeeeeeee!!!!!' te schreeuwen op het moment dat ťťn van mijn redders een sigaret aan wilde steken(ter opluchting - niemand spreekt over de therapeutische werking van roken). Dicht bij de grond als ik was kon ik de dampen ontdekken van de gescheurde tank, de track was bedekt in benzine.

Maar ik denk dat de keer dat ik het dichtst bij de dood kwam vrij recent was, toen ik gevangen zat in een hotel kamer in Buenos Aires met alleen de BBC World als gezelschap

Groetjes, ig

Terug naar:
Back to the Q&a index