Questions - you got 'em; answers - we got 'em

81 ArmeniŽ, Chaos eliminatie hoek, het kruisverhoor uit Orkut, het genot van Euclid,
nog steeds bezig.....schijnbaar

 

Van: Neil

Hoi geen idee of dit hiervoor de juiste plaats is maar

Ik weet niet of het mogelijk is maar is er een kans dat de rock aid versie van smoke opnieuw uitgebracht wordt of dat er een nieuwe remix ter ondersteuning van de aardbeving in Haiti komt.

Bedankt,
Neil

 

Hallo Neil, De nieuwe ge-remixte versie van 'Smoke on the Water' Live Aid ArmeniŽ zal binnen kort her uitgegeven worden - blijf hier kijken.

Na 20 jaar zijn wij nog steeds bezig om de school en concert hal in Gyumri te herbouwen, welke - net als Spitak - verwoestingen doorstond met in ieder geval 25,000 doden en god weet hoeveel gewonden en daklozen.

Tijdens mijn bezoek daar in Mei 1990(zie de gigography in de kelders van de Caramba archieven) stelde de Burgemeester van Spitak mij voor aan een oude vrouw die in de deuropening stond van haar tijdelijke woning in 'Het Italiaanse Dorp' (geweldige afgesloten met fantasie ontworpen modules)

Zij hield een ingelijst portret van haar uitgebreide familie vast; man, kinderen, kleinkinderenen achter kleinkinderen. Er waren er 29 en 28 waren er dood - allemaal weg. De foto was alles wat er nog van over was; zij was de enige overlevende.

Het schiet al aardig op met veel hulp van politici en bedrijven.

Ik kreeg het recentelijk voor elkaar om een redelijk bedrag op te halen voor deze zaak met 2 benefiet concerten in Jerevan.

Ook werk ik samen met Tony Iommi aan een idee.

Tijdens de vlucht terug naar huis besloten we 1 of 2 nummers te schrijven en een ad hoc band te formeren - speciaal met als doel het ophalen van geld - genaamd 'Who Cares'. Ieder live optreden zou zijn met een onbekende line-up en deze plannen liggen nog steeds op de tekentafel. Maar we hebben een stap in de juiste richting gezet door met het schrijven te beginnen. Ik heb Tony recentelijk bezocht en wij hebben een paar nummers bedacht die niet zo verschrikkelijk zijn. Hopelijk kunnen we er in de nabije toekomst iets van maken en kunnen we nog meer geld ophalen om het project te helpen.

Ik denk dat jou idee om de Haitianen te helpen bewonderenswaardig is en natuurlijk zijn wij allemaal geschokt door de tragische nasleep van hun ramp.

Desondanks denk ik dat het het best is om al mijn energie daar te richten waar het het meest effectief is.

Ik zie dat er genoeg fantastische energie en bewustzijn in HaÔti gestopt worden, maar na 20 jaar is er nog steeds genoeg werk te verzetten in ArmeniŽ

Groetjes, ig


Van: Martin Burton

Ik e-mail je om wat duidelijkheid te scheppen in de verwarring die ik heb betreffende Ian Gillan's "Smoke This!" boek

Is het boek ooit uitgebracht als een boek met CD (de huidige versie die verkrijgbaar is met de Gillan's Inn dual disc niet mee tellend)?

Ik vraag dit omdat ik het bij Amazon aangeboden zie als audioboek. Ik bestelde het maar er kwam geen cd, alleen de normale paperback. Op de DPAS website staat het met CD maar er is geen tracklisting beschikbaar. Hun online shop zegt dat ze "geen mogelijkheid hadden om meer (kopieŽn) te krijgen aangezien de distributeur failliet ging in Dec 2008." En ze kunnen niet zeggen of er een cd was of niet.

Ik ben dus echt in verwarring!

Was het altijd een boek? Of misschien een limited edition met CD?

Ik zou je dankbaar zijn als je mij dit zou kunnen vertellen.

Bedankt,
Martin Burton

 

Hoi Martin,

Het is altijd alleen een boek geweest - er is geen audio of CD.

Desondanks kan ik de verwarring begrijpen aangezien Amazon adverteert met '+boek'

Geen idee wat dat allemaal betekent, maar maak je niet druk je mist niets

Groetjes, ig


Van: Renato FranÁa

Beste Mr. Gillan,

Wij de gemeenschap van Deep Purple in Orkut willen je wat vragen stellen. De meeste van ons komen uit Brazilie

Rodrigo's vraag
- Mr Gillan, wie wil op een dag zullen we een live album hebben met nummers die nooit live opgenomen zijn?

Marcelo's vraag
-wat betekend de tekst van When A Blind Man Cries'.

Roberto's vraag
Wat waren de redenen waarom Jon Lord uit de Purple? Zij zeiden dat het pensioen was, maar dat weten we allemaal, dan wat de echte reden?

Bruno vraagt
-Op een dag zal hebben een live dvd Deep Purple opgenomen in BraziliŽ?.

Aurelio's vraag
-Waarom jij niet zingen Burn?

Renato's vraag
- Het nummer Loosen my Strings''en''Fingers to the Bone hebben dezelfde referentie naar de Blackmore?.

Bedankt
Renato FranÁa

 

Hallo Renato,

Bedankt voor de Orkutiaanse vragen, Ik beantwoord ze opeenvolgend.

1) Hallo Rodrigo... Een live album met nummers die nog nooit eerder live zijn opgenomen is heel onwaarschijnlijk. Maar houd in gedachte dat er gekkere dingen gebeurd zijn - Ik heb recentelijk CDs gesigneerd waarvan ik het bestaan niet wist. Geen illegale - officiŽle! En niet alleen een - oh nee, er zijn twee of drie(duizend?) stuks waar ik niets vanaf weet - nada!

Ik ben er zeker van dat dit het resultaat is van mijn dromerigheid(Gillan let op!) En, aangezien alles nu met trillerig geluid en beeld tijdens iedere show wordt opgenomen en voor iedereen beschikbaar is op hun apparaatjes, ben ik er zeker van dat iedere nieuwe toevoeging aan ons repertoire niet onopgemerkt zal blijven, alleen misschien aan mij.

2) Marcelo... When a Blind Man Cries vertelt het verhaal van de blues (een gemoedsgesteldheid) beleefd door een benadeeld (blind) persoon - eindelijk - tot tranen gebracht. De gemaakte waarneming is dat een geheel capabele persoon (generaliserend) kan zeuren over ieder ongerief waarover ze verwacht worden heen te stappen, terwijl degene geboren met een afwijking(in het algemeen) de neiging hebben om met hun leven verder te gaan - zij klagen niet zoveel. Ironies niet waar?

Als je wilt graven in de betekenis van dit soort dingen dan moet je maar eens gaan kijken in de Wordography sectie in de Kelder archieven hier bij Caramba. Nummer 66 zal je een iets meer gekleurde versie geven van het bovenstaande.

Betreffende Dear Jon, Weet ik niet waar je heen wilt, hij had echt genoeg van het intense toeren en heeft een geweldige tijd met de inhaal slag met al zijn eigen muziek. Dat is de enige echte reden. Ik heb nog steeds heel veel liefde en ontzag voor deze muzikale gentleman.

3) Bruno... Over het al gemeen ben ik niet zo'n fan van live albums; weinige vangen het moment en de verrukking van de gedeelde ervaring bij het concert. Dat komt omdat ze beluisterd of bekeken worden door een of twee personen inplaats van de duizenden die daar op dat moment waren. Dit is klaarblijkelijk een mening van de minderheid en als we ooit nog een official live album doen dan waarom niet in BraziliŽ...

4) Aurelio... Ik denk dat ik dit al duizend keer beantwoord heb, Maar laat ik het zo zeggen...Zou jij met de vriend van je ex naar bed willen?

5) Renato... Jemineetje, wat een idee - nee natuurlijk niet.

Loosen my Strings gaat over twee dingen...om te beginnen komt de titel van een ongelukkig experiment dat ik had toen ik faalde om de snaar van mijn Takamine gitaar los maakte tijdens het inchecken. Het kwam te voorschijn met een gebogen hals vanwege het krimpen van de snaren. Daarna dacht ik aan mijn eigen lijf voor en na een goede massage.

Fingers to the Bone is een oude uitdrukking gerelateerd aan heel zwaar handwerk (ik werkte mijn vingers tot op het bot) en was regelrecht geÔnspireerd door Steve's verhaal over boeren die hun land in zware tijden verloren aan geldschieters.

Groetjes, ig


Van: Gary Spencer

Hoi Ian

Mijn zoon George en ik hadden het genoegen om jullie backstage te ontmoeten en waren zeer onder de indruk van DP in actie als je een historisch persoon zou kunnen hebben ontmoet wie zou dat dan zijn.

ps Ik kijk binnenkort uit naar weer een fantastisch album

Gary Spence

 

Hallo Gary,

Ik zou het plezierig gevonden hebben om Euclid van Alexandria te ontmoeten.

Ik werd eens gevraagd met wie ik een woestijn eiland zou willen delen.

Ik koos Vladimir Putin, Robert Mugabe en Britney Spears (bijna haar naam vergeten maar die heb ik gevonden op flikerende beroemdheden).

Het idee was dat ik een verlichtend gesprek met Mr de Eerste Minister van Rusland zou hebben (voormalig en toekomstig president) terwijl Birtney en Robert een verweg gelegen palm konden vinden waaronder zij konden zitten en zichzelf aan elkaar uit konden leggen.

Sorry, ik dacht dat je hysterisch zei.

Groetjes, ig


Van: Dave Tuting

Welkom in 2010 en mag het net zo goed zijn als de laatste god weet hoeveel jaar!

Na weer helemaal op de hoogte te zijn met Caramba nadat ik een paar maanden afwezig ben geweest heb ik een paar vragen/observaties voor je.

Ten eerste, wat in Godsnaam is Giransanvellybadamellicatobrame welke opduikt in Via Miami? Of heb ik een antwoord in een voorgaande Q&A gemist?

Ten tweede, aan Tovisi Eniko in de recente Q&A, Ik kan bevestigen dat wat jij(Ian) zegt over de srogs waar is. Mijn dochter, nu 22, rooft constant mijn vinyl na het luisteren naar al de gebruikelijke jeugdige troep tijdens haar jeugd. Yes, uiteindelijk waarderen ze 'echte' muziek!!!

Ten derde, waarom wordt je beschreven als 'Ian Gillan, vroeger bekend als zanger van Deep Purple, Ian Gillan band enÖ'(absolute radio). Hoe sta je nu bekend?

Ten vierde (een echte worm?, sorry, woord) Ik stuur ook hartelijke groeten en beste wensen aan Ronnie in deze moeilijke tijd. Ik zag hem met Rainbow op de allereerste Monsters of Rock in 19 dood gevroren!

En als laatste (ten vijfde) heeft jouw vrouwelijke nakomelinge ooit het werk aanbod aangenomen bij dat leuke (redelijk) nieuwe vis restaurant langs de weg naar huis? Ik vraag dat omdat ik het cultiveer systeem daar geÔnstalleerd heb en hoorde dat je daar een keer of 2 gegeten hebt als je niet op tour was. Misschien schrijf ik een boek, 'Ian Gillan, Mijn (Minuscule) aandeel in zijn gastronomische geneugten'!

Al het beste aan jou de jouwen en ook DP.

liefste groetjes
Dave

(PS. Het wordt tijd dat je terugkomt naar de Pitz in MK. Het is een tijdje geleden sinds Toolbox en ik heb alleen de kans gehad je te zien in de Astoria een paar jaar geleden)

 

Hallo Dave,

Een paar interessante vragen.

Giransanvellybadamellicatobrame kan alsvolgt in stukken gehakt worden:

Ah, maar eerste een uitleg van het nummer Via Miami...Ik had op naar andere bestemmingen ontelbare stukken bagage verloren op het vliegveld van Miami:- Dat middelpunt van stompzinnigheid, de tweede plaats na London Heathrow als een hopeloos voorbeeld van publieke service in de reis industrie. Ik heb al een tijd niet meer over Miami gevlogen dus het zou verbeterd kunnen zijn, maar mijn dochter vertrok gisteren van LHR en arriveerde in Havana zonder bagage; dus daar is dus niets veranderd.

De tekst verteld het verhaal van verloren bagage en waar dat geweest kan zijn tijdens hun reizen, onverenigbaar met mijn reisschema's; een eindpunt voorgesteld zijnde als Japan.

In Japan, tijdens mijn eerste bezoek, werd ik heel vriendelijk aangesproken door de mensen van Toshiba/EMI als Gillan San.

Ik ben er sindsdien door de hoffelijkheid van leeftijd op vooruit gegaan tot Mr, Gillan.

Het is een welbekend feit dat de japanners hun L'len en R'ren heel goed kunnen uitspreken, maar door een eigenaardigheid in het vroegere Engels leren hebben ze het omgekeerd. Gillan San zoals ik het hoorde was Giran San.

Dus terug naar 'vandaar'...we hebben het eerste deel van de puzzel, en als je de gedachte stroom volgt zie je dat we eindigen met de Japanners die de schuld geven aan de Amerikanen op het vliegveld van Miami voor het niet verschijnen van mijn uitrusting...en al die tijd was ik in Montserrat.

Vertaling - Mr. Gillan (Giransan) Het spijt ons zeer (vellybad = zeel) Maar het is de schuld van de Amerikanen (amellicatobrame = amelikaschuld).

Snap je het nu?

Na een grote UK tour, geen idee welke, zou degene met lynyrd Skynyrd kunnen zijn, zat ik te drinken met een vriend in The George, Axminster. De fenomenale underground buzz die met DP aan de gang was kwam ter sprake en hoe verbazend het was dat we na al die jaren zoveel konden toeren en zoveel mensen met de shows konden aantrekken, vele daarvan heel jong.

Ik zei tegen mijn maat 'Het is onwerkelijk, de muziek pers is niet aanwezig geweest en heeft geen enkel verhaal geschreven over deze shows. Als je er zelf niet geweest was zou je niet geweten hebben dat we in het land waren.' Op dat moment komt Steve's vriend binnen. We worden voorgesteld en er wordt nog een rondje besteld.

Zijn ogen lichten op aangezien hij een grote fan van Deep Purple is. We schudden elkaar de hand en hij zegt 'Zo, zijn jullie nog steeds bezig?' Ik moest lachenÖzoals ik al zei - je had erbij moeten zijn.

Dus, als een radio presentator of zijn gelijke mij beschrijft als 'vroeger bekendÖ' dan heb ik steun aan het gevoel dat, van al het onbeschofte gecompartimentaliseer dat we over de jaren heen hebben moeten verdragen, mijn favoriet 'Underground' is.

Groetjes, ig

 

Terug naar:
Back to the Q&a index