Questions - you got 'em; answers - we got 'em

1 - settliste, top 5 låter, oppvarmings band, lei?

Fra: alan christopher chrisfam_uk@yahoo.co.uk

Kjære Ian,

Når bandet nå har gått inn i en positiv fase (på verdens basis), tror du det vil føre til at Purple kanskje vil forandre settlistene mer? Siden det er, tør jeg si, rikelig live representasjon (opptak) og jeg føler som fan at dette vil frigjøre bandet til å ekperimentere på scena med forskjellige sanger og låter, og kanskje fjerne noe av det mer ukjente materialet. Alt det beste for 2001.

Kjære Alan, Dette er et konstant emne som vi diskuterer i bandet. Vi prøver å ha en balanse mellom det gamle, det nye og det mindre kjente materialet. Faktumet er også at mange av låtene er forskjellige hver kveld, pga. improvisasjonen. Videre må vi ta hensyn til alle i publikum, der mange vil høre en godaktig porsjon av kjent materiale. Du har rett i at det er en stor mengde av live opptak tilgjengelige, men bare noen få av desse er lovlig, og det er få som faktisk eiger noen av dem. Når det er sagt, så føler vi behov for å forsette å diskutere dette emnet, og jeg kan love deg at der vil bli ingen selvtilfredstilling på dette området.

Cheers, ig

Fra: michael.voeltz@gmx.de (Michael Völtz)

Bare to åpenbare sprøsmål: Hva er dine top 5 låter som du har sunget i din karriere? Hva er dine generelle top 5 låter?

Kjære Michael, Merkelig nok er det ingen definitive låter som automatisk kommer på min top 5 liste. Det kommer an på humøret mitt. Selv om det er en enorm liste med favoritter. Her er dagens smak. Ting jeg har sunget:

1) Speed King (DP)
2) '69 (DP)
3) Trashed (Black Sabbath)
4) Hang me out to dry (Fra Toolbox)
5) The Garden of Gethsemane (Fra J.C. Superstar)

Other stuff

1) Trying to get to you (Elvis)
2) Smokestack Lightning (Howling Wolf)
3) Gitanos Andaluces (bulerias), (Paco De Lucia)
4) Slow Dancer (Robert Plant)
5) Tobacco Road (Edgar Winter, live versjonen)

Cheers, ig

Fra: "Sommer" sommer@one.net.au

God dag.

Jeg vil gjerne vite hva du synest om nye Metal/Hard Rock band, som var inspirert av deg og Deep Purple, slik som Dream Theater, som jeg tilfeldigvis synest er en fordømt god samling musikere!! Jeg la merke til at dere turnérte i lag med Dream Theater for mange år siden, og at John Pettruci og Steve Morse går i lag for å gjøre ett album sammen. Er det ett bra forhold mellom DP og DT?? Noen kule historier fra turnéene?

Jeg leste også et intervju, med deg, der du sa at du skulle gjerne, på framtidige turnéer, inkludert oppvarmings bandet inn i showet, litt slik som du gjorde med Ronnie på den Europeiske 'Albert' turnéen. Hvem ville ha vert ditt ultimate oppvarmings band, noen nyheter om hvem som vil vere oppvarming på de Australske showene i Mars?

Cheers,
Paul Sommer - Sydney, OZ

God dag Paul,

Du har rett om at DT er eit flott band fullt av talent og det var flott å ha dei med oss på "veien". Jeg kommer ikke på noen spesielle historier, bare en generell god følelse. Jeg vet ikke ennå hvem som skal vere med oss på de Australske datoene, men idéen om å la gjestene/oppvarmings bandet gjøre deres greie, for så å inkludere dem på en eller annen måte under vår greie 'a la Ronnie', er en attraktiv en og jeg er tent på å gjøre det igjen. Selvsagt kan det hende at det ikke alltid er mulig, men det blir diskutert akkurat nå.

Cheers, ig

Fra: eirik@altnett.no

Hei IG!

Jeg så et sitat der du sa at du var lei av å gjøre rockeplater (og ville at det neste Deep Purple albumet skulle bli et slags konseptalbum, på en måte).

"Abandon" er sånn omtrent et (hard) rock album ifølge mine ører. Var det kjedelig for Herr Gillan å gjøre den?

Jeg ser veldig fram til det kommende album. Er det lille strykerorkesteret forsatt en del av planen?

Cheers,

Eirik,
Oslo.

Kjære Eirik,

Det er merkelig, ikke sant, hvordan hele meningen bak et sitat kan forsvinne når det blir sitert av andre. Jeg har aldri, noensinne sagt at jeg er lei av å gjøre rocke plater. Men den neste biten er riktig; vi har i tankene å arbeide rundt en løs konsept idé på den neste plata, men siden vi ikke har startet ennå så kan det forandre seg. Det viktigste er å fange stemningen i øyeblikket. Jeg tror det er en generell følelse av spenning og frihet i bandet nå og vi starter å skrive snart så vi får bare se hva som skjer. Jeg er ikke sikker på stryker greia ennå, det kommer an på måten vi gjør det på og materialet, men vi har et åpent sinn om utviding. Abandon er selvsagt et rockealbum i kategorien 'hard' and nei det var ikke kjedelig i det hele tatt, det helt motsatte faktisk.

Cheers, ig

Returner til:
Back to the Q&a index