Questions - you got 'em; answers - we got 'em

57 - modus operandi & Perihelion, munnspill-hjelp, middelalder hånd våpen,
fidocide, Lisboa?, Canada?

Fra: theo_franca@wxs.nl (Theo en Frankrike)

Kjære Ian,

Jeg har noen spørsmål du kanskje har lyst å svare.

Du leser og svarer din e-post når du er på turné.

1) Hvilken datamaskin, bærbar PC, benytter du?

2) Er du den eneste Purple medlemmen som bruker bærbar PC på turnéene???

3) Når du skriver tekster, historier osv., gjør du det på den gammeldagse måten med blyant og papir eller skriver du den på datamaskinen din?

4) Når jeg leste tidligere Q&A, spørsmål og svar, leste jeg at du ikke visste at Perihelion DVD'en eksisterte. Er ikke du konsultert eller informert om slike utgivelser? Jeg trodde Perihelion var en offisiell utgivelse, siden den var på den offisielle hjemmesiden. Du kjente også til betydningen av tittelen.

5) Hvem kommer opp med tittelen på slike utgivelser?

6) Hvem avgjør tittelen for den nye CD'en og hvordan blir coveret valgt?

Vennlig hilsen,
En familie av Purple tilhengere
Theo Månen

God dag Theo,

Takk for Deres brev og spørsmål.

1) Den bærbare PC'en min er en Toshiba.

2) Nei, alle har bærbare maskiner'er. Steve Morse og jeg har PC, og de andre har apple.

3) 'Den gammeldagse måten'...det er jammen santen en pejorative frase hvis jeg noen gang har hørt en. Det indikerer at hvis det er moderne må det være bedre. Av og til er det sant men av og til er det ikke. Heldigvis er ikke dette et betydelig spørsmål.

Inspirasjon kommer på de rareste tidspunkt og på de rareste stedene. Datamaskiner er utrolig klumsete og ineffektive sammenlignet med notisblokker og blyanter, som er alltid nyttig.

4) Naturligvis kjente jeg til at Perihelion eksisterte, fordi Jeg var i den. Imidlertid hadde en stund gått imellom innspillingen og utgivelsen, og jeg var ikke informert før etter begivenheten, heller ikke var jeg konsultert om tittelen...herav forvirringen. Det er ikke noe problem, den hender hele tiden når forretnings folkene arbeider met et eller annet vi var ferdige med for lenge siden, og vi arbeider med noe helt annet; det er et sunt forhold.

Perihelion var en offisiell utgivelse på den måten at den var tillat av managementet. Imidlertid er jeg en skribent, med en beskjeden kunnskap om det Engelske ordforråd, så det burde ikke være noen overraskelse at jeg noen ganger vet definisjonen av ord med mer enn to stavelse. Til tross for at jeg må innrømme at jeg kommer til kort sammenlignet med min venn Barry McGuigan når det gjelder gruppen lange ord.

5) Oppriktig talt vet jeg ikke. Jeg skal spørre manageren.

6) Vi lager vert vårt forslag og noen av dem vil overleve.

Cheers, ig

Fra: MichelClaudeH@aol.com

Hei,

Jeg lurer på om du kan hjelpe meg å få til tablaturen til munnspill delen av den klassiske Deep Purple låta "Lazy" og andre låter. Jeg er bare en nybegynneren, på en " key of C diatonic", men jeg vil gjerne få et innblikk!

Takk,
Michel

God dag Michel,

Takk for ditt brev og interessante spørsmål.

Jeg ønsker jeg kunne hjelpe deg, bortsett fra at jeg vet ikke om noe slikt eksisterer, jeg bare improviserer. Jeg lærte å spille munnspill da jeg var liten, lærte det selv, enkle greier. Så hørte jeg blues, stanset å blåse og begynte å suge.

Du kan bøye en note når du drar, men ikke når du blåser, så, med litt øvelse, og en migrasjon av naboer, kan du få til den tonen. Med en gang du begynner å få til instrumentet (og det er ikke vanskeligt) kan du improvisere til nesten alt, viss man antar at munnspillet er riktig stemt, eller 'harpe' som det har blitt kjent som.

Hvis sangen er i G, spiller jeg på et C munnspill, hvis den er i A, så er jeg i D, osv. Der er et par fine typer og de har hver sin egne idiosyncracier. De er ikke dyre som instrumenter, så prøv ut et par forskjellige typer, kanskje en Hohner Blues Harp, en Hohner Pro Harp eller en Lee Oskar.

Cheers, ig

Fra: CNOSNI@aol.com

Kjære Ian,

Jeg lese med interesse at din favoritt julegave var en "Anglo bue". Refererer du til det Engelske/Welchiske buer av Crecy/Poitiers/Agincourt/Krig av Rosenes tid?

Hva er i så tilfelle din interesse i dette praktfulle stykke vanlige middelalderske fyrers drapsapparat?

Det ville vere litt av et sammentreff viss min favoritt sanger deler en av mine andre store passjoner.

God dag,

Takk for brevet ditt. Jeg har alltid kjent det som en Engelske bue, bortsett fra at den som har lagd det heter Anglo Crossbows. Vakkert lagd, Jeg har ikke hatt sjansen til å bruke den ennå, men jeg planlegger å ta en tur for å besøke produsenten snart og få noen instruksjoner om hvordan å bruke den.

For en tid siden ble jeg gitt en Indisk bue fra Brasil. Sent en kveld bestemt jeg meg (ufornuftig) for å skyte en pil (4 fot lang). Med bare et halvt rykk, fløy den over gårdsplassen, igjennom et tregjerde, og begravde seg selv, til slutt, dypt i demningen på den andre siden av det veien. Fra nå av skal jeg gjøre dette trygt, ute på en stor åker.

Det er ikke akkurat en passjon (ennå), bare en liten interesse.

Cheers, ig

Fra: wenning@muenster.de (Friedhelm Wenning)

Hei Ian,

Jeg leste akkurat den siste Q&A'en. Når vi snakker om hunder: Hvilken hund skal bli skutt? Jeg har ofte hørt deg rope: "Skyt den hunden", etter at du har fullført en sang.

Foressten: Det er flott å ønske deg velkommen til Münster i Juni. Jeg ha sett DP hver gang dere har vert i Tyskland siden 1994 (bortsett fra 2001, når Jeg var på sykehuset under turnéen deres) og har måttet reise til andre byer, nå spiller dere praktisk talt i "nabohuset" på den samme gata der jeg bor.

Håper jeg ikke er på sykehuset igjen, fordi jeg trenger to nye hofter og to nye kne, den første hoften skal innopereres et eller annet tidspunkt i sommer...

Hvis jeg ikke er på sykehuset, og du vil gjerne ha en kopp kaff eller en god Pinkus-øl (det best øl på jorden, brygget i Münster) ville det vere en ære hvis jeg kan invitere deg til det.

PS: I 2001 var jeg i en koma, og når jeg ikke våknet etter tre og en halv uke, spillte de noen DP-skiver som brakte meg til bake til livet igjen.

Det er alltid moro å kommunisere med deg igjennom nettet.

Vennelig hilsen
Friedhelm

God dag Friedhelm,

Takk for brevet ditt, når man tenker på hva du har vert igjennom låter du veldig glad. "Good onya mate", som de sier i Australia.

Angående den Q & A artikkelen, tror jeg ikke hunden ble skutt, til tross for den den ulte, så kanskje du har rett.

For en eller annen uforklarlig grunn sa jeg til meg selv...'skyt den hunden' en kveld når jeg hylte på slutten av en sang. Innerst inne ba jeg meg selv om å holde kjeft. Jeg vet det ikke er forståelig for andre enn meg...og jeg er bekymret for meg noen ganger.

Cheers, ig

Fra: filipe.cid@netcabo.pt

Hei,

Jeg er fra Lisboa, Portugal.

Jeg var på konsert med dere i Lisboa (18.09.1998), og så, på 20.10.2000, drog jeg 600 mil for å se dere i Madrid, med det rumenske orkesteret og Dio, og, *så* mange flinke musikere (For en konsert!!). Vær så snill, fortell meg om Paris er det nærmeste sted fra Portugal dere vil dra.

P.s. (beklager), I Lisboa Gillan lov at Deep Purple vil komme tilbake til Portugal. Det vil bli i 2003, eller, muligens, noen år senere. Kom igjen, jeg skal viser deg rundt, du vil se hvilken fredelig, vakker, avslappet land dette er.

Takk for musikken din.
Luis Arkivering Cid

God dag Luis,

Takk for brevet ditt og anstrengelsen du har innrettet for å se bandet. Det er en alltid vanskelig å behage enhver, men vi gjør vårt beste. Denne Juni turnéen (se forside) er en av de moro greiene og så har vi fri i Juli og August (mesteparten), før den store turnéen starter i September, for å sammentreffe med utgivelsen av den nye plata.

Jeg mangler detaljene for det ennå, bortsett fra at oppfattet det slik at vi vil gjøre Europa først, før slutten av året, og så er det Nord USA i Januar 2004, etterfulgt av det vanlige slaget jorden rundt. Jeg lovet at vi skulle komme tilbake til Lisboa, fordi vi elsker å vere der. Imidlertidig må vi vente å se hvorvidt promotøren booker oss inn der i denne omgang. Jeg håper det.

Cheers, ig

Fra: sheridanlusk@sympatico.ca (kenneth sheridan lusk)

hei der,

bare en raske en: når kommer dere fyrene tilbake til Canada?

så dere i Toronto i '85 for Perfect Strangers, '96 for Purpendicular, '98 for Abandon og '01 med nugent og skynyrd.

nødt til å vite slikt for å legge planer for, som å forsikre meg om at t-skjorta er strykt, meg rock dongri-jakka er klar, barnevakt er leid inn måneder på forhånd og at bilen er innstilt og er klar til å gå.

takk,
ser deg siden,
ken.

God dag Ken,

Takk for brevet og spørsmålet ditt. Jeg har fått massevis av spørsmål fra våre venner i Canada.

Vi planlegger en Nord Amerikansk turné i Januar 2004. Jeg har ingen informasjon ennå, men jeg ville oppriktig håpe at planleggerne har Canada i tankene. Pass på her for turné informasjon etterhvert som datoene blir stadfestet.

Cheers, ig

Returner til:
Back to the Q&a index