Questions - you got 'em; answers - we got 'em

59 - før duct tape, Augean task, turné heitlegmogleter, røyke resolusjon, minne svikt, DB i minnet

Frå: torreshm@mx.inter.net (José Ignacio Torres H Mantecón)

Eg hørte at Ian bruker pakke teip under konsertar nokon ganger.

Er dette sant?

Takk. Jose

Hallo Jose,

Ja, du har heilt rett...det er kalla "Gaffer Tape", men i USA er det kalla "duct tape". Vi brukar tonnevis av det kvar dag. Det er veldig allsidigt, og det henger fast til nesten alle overflater. Vanligvis er det brukt til å halde kablane noko lunde på plass.

FG (Før Gaffer) var det ofte som ein spaghetti fabrikk bak scena, med ledningar og kablar av alle sortar, høgtalar ledningar, strøm kablar osv. som vart samanfletta, og nokon ganger ville det bli skada under showet, så oppklaringsprosessen når det braut saman ville ofte lede til oppseielser, tårer..og verre...alokoholisme, søvnmangel, paranoia og tankelaus babbling osv. Eg bør seie at all og meir av denne mangel på oppførsel er forsatt tydelig i dei fleste i mannskapet, men Gaffer tapen gjer det på ein måte tålelig, som er grunnen til at det er så lett å bli avhengig av det.

Gaffer Tape fekk kallenamnet sitt frå film bransjen, der Gaffer er formannen på eit filmsett, ansvarlig for filmlandskap osv.

Eg kan forsikre deg om at verken I.Paice eller I. Gillan brukar audio tape, under konsertar.. nokon ganger eller nokon sinne. Dei klistrar berre ikkje bra nok.

Cheers, ig

Frå: andranikpasha@yahoo.com (Ashot Grigoryan)

Kjære Ian

Eg veit litt om dine politiske syn. Det er interessant, det du meiner om problema i Irak. Kan ein krig gjere verda meir stabil?

Mange helsingar frå Armenia.
Ashot Grigoryan

Hallo Ashot Grigoryan,

Virkninga av kraft varer ikkje lenge, så krig kan aldri gjere verda meir stabil.

Dei besøkande/frigjerarane/okkupantane blir trøytte og mistar til slutt interessa.

Ikkje lenge etter den store gleden av erobring byrjar dei å lure på kva dei gjer i framande land der dei er uelska og ikkje høyrer heime. Medan offera vil ha hevn, og er forberedt på å vente til deira øyeblikk å slå tilbake på mot oppfatta, og no permanente, fiender.

Det er mykje bedre å vere smart, men ikkje som ei bombe, som sjakkspelarar som har ein tendenst til å tenke eit par trekk fram...og ulikt monopol spelarar, som kastar terningane og bygger deira skjøre imperie med papir pengar.

Cheers,ig

Frå: Soledad

for you...

la Ian,

Solo quería preguntarte cuando vas a volver con la banda por la Argentina? (si es que lo tenias planeado...) Y como la pasaste en este país?

Te escribo en castellano porque mi ingles no es muy bueno. Saludos.

Soledad.

Hei Ian,

Eg ville berre spørre når du vil kome tilbake til Argentine med bandet? (Viss det er det de planlegger...) Or korleis likte du dette landet?

Eg skriver på spansk sidan engelsken min ikkje er særlig god,

beste ønsker,
Soledad.

Hallo Soledad,

Det er kjekt å fortelle deg at eg har hørt veldig positiv snakk frå høgare ledelse krinsar, at det er veldig sansynelig at vi skal på turné i S. Amerika i September i år.

Vi vil annonsere det på denne websida så snart som vi har fått bekrefta informasjonen.

Cheers, ig

Frå: jeremy.marples@centrelink.gov.au

Riddle me this Batman! (Crazy von Bissell sa at eg skulle seie dette.)

Eg såg på Classic Albums episoden om laginga av 'Machine Head' og elska den sjølv om eg skulle gjerne ha hørt noko om 'Lazy' siden den er ein Deep Purple klassikar og 'Maybe I'm A Leo' siden teksten foreslår at der kanskje er ein historie bak sangen. Kanskje der er noko om dei to låtane på DVD versjonen. Eg la også merke til noko eg trur er ein feil.

Historien som vart fortalt var at etter casinoet brann ned, fann Claude Nobs ein improvisert erstatningsplass til å spele inn, som heitte Pavillon. Det var der hovedopptaket av 'Smoke on the water' vart gjort. Problemet var at så snart bandet byrja å ta opp opptaket, hamra politiet på døra fordi det lokale folket hadde klaga på bråket. Eg trur det var Martin Birch som sa at viss roadiane ikkje hadde haldt politiet ute til slutten på opptaket, ville 'Smoke on the Water' aldri blitt teke opp skikkelig.

Etter at dei vart kasta ut av Pavillonen, tok dei opp resten av albumet på eit hotell som var stengt for vinteren. Hotellet var "empty, cold and bare" og dei la til nokre få røde lys og madrasser for å gjere det foreløbige studioet buande.

Feilen kjem opp i tredje verset, etter gitarsoloen. Teksten beskriver å sette opp på "Grand Hotel" og legge til nokre få røde lys, og nokre gamle senger. Dette hendte tydelig etter oppholdet på Pavillonen, så det kunne ikkje hendt før 'Smoke on the Water' vart skriven og teken opp på Pavillonen.

Eg ville vere takknemmelig viss du kunne klare opp i denne feilen for meg.

Takk så mykje.
Jeremy Marples

Hallo Jeremy,

Ja, det er godt observert. Heldigvis, er svaret enklare enn spørsmålet.

Hovedopptaket av 'Smoke' vart sant nok teken opp på Pavillonen. Men det hovedopptaket inkluderte ikkje noko vokal....ingen tone og ingen ord..berre den flotte Dan dan dan biten og ett tomt arrangement.

Sjølve sangen vart namngitt og skriven på slutten av opptakstida i Montreux, når vi innsåg at vi mangla materiale, og, heldigvis, revisiterte det vi hadde i søppelkassa, som var forsatt under utvikling. Håpar dette fastsetter din anomali.

Cheers, ig

Frå: Mrtn242m@aol.com

Hai,

Fyrst må eg seie for ei flott side, spesielt wordographyen. Så, og eg veit det er litt seint, men takk for eit blendande show på Hammersmith (den fyrste kvelden).

Så.... For det tredje....eg har eit spørsmål til dei...eg har, eller hadde, ein samle tape av Mr Universe med ein låt eg ikkje hugsar namnet på og eg kan ikkje finne den på noko Gillan album, men eg veit teksten fordi eg brukte å synge den til gutten min når han var berre nokre månadar gamal. Eg gjorde heldigvis dette berre når der ikkje var nokon andre i huset...kan du hjelpe meg med namnet på låten og kvar eg kan finne den...orda er....

' You join a piece of wood
onto another piece
and do it all again
until you gotta a house
A little wooden house.....'

Beklager viss det ikkje er mykje å gå på, men teksten betydde mykje for meg på det tidspunktet og gjer det forsatt og eg har leita i årevis. Det er berre no når eg er på internett at eg tenkte eg skulle spørre.

Takk
Martin Thornton

Se fram til sommar 'solstice' og den største vokalisten nokon sinne.

Hallo Martin,

Takk for brevet ditt, dei snille orda og spørsmålet ditt.

Låten du leitar etter er Born to Kill frå Gillan albumet Double Trouble. For din bekvemmelighet har vår uutslettelige redaktør (beklager, eg meinte å seie uetelige) [noko ville seie smaklause - S] har publisert dein Q & A samtidig med den nye Wordog'en.

Cheers, ig

Frå: rajwiu@attbi.com (Robert Johnston)

Hei Ian ser forsatt etter min favoritt san DB i wordography, eg trur du ville få den opp på ord ein gang, eg skulle gjerne visst kven denne kvinnen var etc..Også VH1 Classic spelte videoen Trashed kan du tru det? Det var så spennande å sjå den, og sjølvsagt den minnte meg om Stonehenge turnéen i '83, med Quiet Riot, som eg såg for 10 spenn.

Takk for at de spelte i Chicago sist sommar. La du merke til Born Again t-skjorta eg brukte der i fremste rad? Eg forteller deg, min venn, det er det beste coveret nokon sinne.

Ha ein fin '03 Ian

Bob

Hallo Bob,

Digital Bitch burde vere oppe på Wordog'en snart, siden eg har sendt den til redaktøren, og den skal snart publiserast.

I don't have a copy of the Trashed video but some vivid images flash through my mind every time the song title nudges me in the ribs.

Eg har ikkje ein kopi av Trashed videoen, men nokon ville bilder fer gjennom haudet kvar gong låttittelen skubbar meg i ribbebeina.

10 spenn? Ikkje verst.

I remember your T-Shirt and you could be right about the album cover. It depends where you are standing I suppose.

Eg hugsar T-Skjorta di og du kan ha rett angåande album coveret. Det spørs kvar du står, antar eg.

Takk for dei gode ønska.

Cheers, ig

Returner til:
Back to the Q&a index