Questions - you got 'em; answers - we got 'em

79 spørsmål jeg ville ha spurt meg selv

From: I. Asimov

Hei Ian,

Hvordan vil du beskrive evigheten?
Med andre ord, hva synes du om teorien min?

Hilsen I. Asimov

 

Hei Isaac,

Nær evigheten er det åpenbart endeløse sekvenser med rart formede bokser. Noen utvider mens andre minsker mengde. Så langt har vi ikke nøkkler til dørene som gir oss adgang til de nærliggende enhetene, og vi vet ikke hvor enhetene er eller hva de ser ut som - bortsett for en liten del som vi opptar og kaller universet.

Universet, som vi alle har gjort fremskritt i basert på rare antagelser som at andre enheter vil bli laget av atomer og målt i centimeter så sikkert som solen går rundt jorden.

Vi er fortalt at big bang ikke var en eksplosjon i rommet, men en eksplosjon av rom. Uansett virker det som vi står i midten av det som er igjen, uansett hvor vi er, og vår innsats for å spore begynnelsen har tatt oss frustrerende nærme, bare for å bli nektet av den dummeste merknaden - Zeno's Paradox. Og det er bare begynnelsen, hva med slutten på denne spesielle boblen? Kan ikke ha big bang uten et stort smell på noe plan, kan vi?

Streng teori, markhull, dørhåndtak og katteklask.

Som du ser jobber jeg fortsatt med det.

Skål, ig


From: A Darling

Kjære Herr Som-vet-alt,

Hvordan ville du fikse bank krisen da?

Alistair Darling Finansminister i det britiske finansdepartementet

 

Hallo Darling,

Og du startet så bra.

Først ville jeg ha re-definert fattigdom. Under etterdrønningene av Katrina, nede i New Orleans når media hyenene snuste rundt for innhold, så jeg et meget bemerkelsesverdig stykke fjernsyn. Intervjueren var sytende og klagende om mangelen på myndighetenes respons på en katastrofe som de fleste folk så komme og var forårsaket, ikke direkte av Katrina, men av år med forsømmelse. Infrastrukturen hadde ikke blitt vedlikeholdt.

Så dukket ansiktet til denne kvinnen opp på skjermen, og så kroppen. Hun var så feit at jeg så for meg at hun kunne ha overlevd tre polar vintre uten å komme ut av hiet. Hun ropte til mannen fra CNN: "Myndighetene bryr seg ikke om fattige folk. De bryr seg ikke om oss. De bryr seg bare om rike folk og lar oss bare drukne og dø. Vi fattige folk her, vi har ingenting!!! Vi er bare fattige folk som drukner fordi myndighetene ikke bryr seg. Vi er såååå fattige. Det er en dame der nede (hun peker) som er så fattig at hun bare har en TV. Helt sant, bare en TV - tenk deg det!!!"

Ja, jeg tror vi må re-definere fattigdom, i hvert fall i den vestlige verden. Fattigdom er helt klart relativt, men fra mitt synspunkt så er du ikke fattig hvis du har klær, husly, mat og vann, varme, kjølemuligheter og mer enn en TV. Du er fattig når du bor i din egen dritt og har nødt til å drikke skittent vann, når mat er luksus og frykten er konstant, og det er selvfølgelig ikke noen trygd eller matstempler. Og allikevel så interesserer ikke sikkelige fattige folk ågerkarer (Jeg mente å si tiltrekker, men interesserer er bra) fordi de virkelig ikke kan bli mer fattig.

Men den feite dama i New Orleans kan helt sikkert konsolidere kredittkortene sine. "Mistet kredittvurderingen din? Kom til onkel, så, så. Jeg skal ta vekk alle bekymringene dine, bare signer her og vi skal få alle de slemme kredittorene til å forsvinne." Og slik fortsetter spiralen helt til det fiskale stoffet er så stramt at du kan se rett igjonnom det. Så vi dette komme eller ikke? Så klart vi gjorde det! Ja, jeg husker hvor ofte vi (mine venner, familien min og jeg) ville reagere av reklame obscenity av penger som blir kastet på folk med problemer i navnet av consolidation, og du gjorde det samme - det vet jeg du gjorde. Så noen av de store trollmennene dette komme? Det virket som om de ikke hadde peiling, de bare fortsatte å tygge til alt kom ut av snuten.

Så tok jeg hele gjengen med bankmenn i et eufemistisk program. Klargjøring av utlån ville bli en frase som helt klart ville bli forstått som profitering ut av misnøye - lån folk mer enn hva de har råd til og nesten like mye som de har drømt om. Vil du ha et hus basert på hvor mange ganger din evne til å opprettholde betalinger? Et slikt lån må forsikre raklamasjon og hjemløshet - men bare hvis markedet faller, ikke begymre deg, det har ikke gjort det på - hmmm, la oss se, omtrent tjue år. Ja, å danse på kanten av Caldera til lyden av rumling - det er slik vi får de vulkaniske bonusene dere idioter.

Hvis en av livets store grunnsetninger er - du kan ikke ta ut mer enn du setter inn - det er så klart at de fleste av oss dødlige følger en regel som vi er forpliktet til å leve, så hvorfor er det ikke være ulovlig for de med så mye ansvar å ignorere det.

Skål, ig


From: Polly

Kjære Herr G

Hvor lang tid bruker du på å få av innpakningen på en CD?

Hilsen, Polly x

 

Hei, hei Polly,

I disse dager tar det meg ingen tid i det hele tatt, ikke et sekund, fordi jeg har ansatt noen spesielt til den oppgaven. Meget høyt kvalifisert når det gjelder alle aspekter på moderne innpakning. I mange år jobbet hun som min assistent som oljet hengsler, men fikk en ny stilling i '98. Du har også et naturlig talent for skriving, har du ikke det Polly...

Hvem er smart jente nå!

Skål, ig x


From: M

Siste gang jeg så deg Herr Gillan, drev en lokal fribonde å sementerte de siste brikkene på plass for å forsegle rommet på toppen av et tårn hvor du skulle bli sperret inne uten noe annet enn en dryppende kran, en halmmadrass, et bord og en stol, pluss nok ostesmørbrød til å kunne leve en hel mannsalder - Ha!

Hva fikk deg til å si de tingene om Lille Johns nye venn? Bare fordi de var sanne, så betydde ikke det at du kunne buse ut med hva alle sammen tenkte - din idiot. Uansett, jeg forlot deg slik at du kunne dø og var ganske overrasket over å se deg sammen med Deep Purple i Argentina forrige helg. Visste ikke at de fortsatt gikk heller. Så hvordan klarte du å rømme og hva har du gjort de siste sekshundre årene?

M

 

Ah - Moriarty,

Ikke du igjen, jeg undret hvorfor naturen var på knærne. Hvis du husker - og jeg er sikker på at du ikke gjør det - så ble de tingene om Bobby fortalt til deg i fortrolighet. Og det var rett og slett bare en repitisjon av hva jeg så dere to drev på med i kjelleren på The Blue Boar Inn. Ikke det at Bobby hadde så mye med det å gjøre, siden han var bundet og fanget på papir av ditt polaroid skisse team, og som så kjærlig tengnet meg inn som den skyldige parten.

Flukten var enkel. Jeg plukket på den våte kranen til fingeren min ble sår. Med det verktøyet var jeg i stand til å skjære bordet i to. Som du sikker vet så utgjør de to halvdelene en hel og jeg klatret igjennom de, men ikke før jeg lagde en stige av vannslangen. Jeg klatret ned stigen og ropte til jeg ble hes. Så kom min vakre ganger og vi galoperte inn i skogen, hvor jeg hørte toner av april. Og der har du det.

Snakket med en jomfru i Dubai tidligere i dag som var overbevist at DP var et heavy metal band; kastet bort ti minutter av livet mitt på å prøve å forklare henne at vi har ingen ting med gullmakerkunst eller bisarre banjo teater å gjøre, men hun trodde ikke på et kløyva ord. Hun ble heller ikke overtalt til å gå og se selv, selv om jeg sverget at jeg ikke hadde sett en lang håret eller en av de t-skjortene blandt publikum på evigheter.

Moronika funker for deg, gjør hun ikke M (reth).

Ses igjen tosken,

Skål, ig


From: O Utan

Doktor Gillan

Jeg leste om din strikkhopp-fødsel metode og prøvde den fire ganger med kona mi på en bru på Atlas Mouintains. Det var en stor suksess, ungene våre er sunne og fulle av liv. Den eneste bivirkningen er at Janet har på seg en permanent forvirret rynket panne.

Noen forslag?

O. Utan

 

Hei Orang,

Du har skrevet før, har du ikke?

Den eneste måten du kan bli kvitt Janet sin rynkede panne på er å forklare henne at du er en kretiner - gjennta det fire ganger daglig helt til hun slår hodet av deg. Strikkhopp-fødsel metoden (DF-33, Gruntled i Brasil) var en ironisk illustrasjon på å forklare en vertikal fødsel - bruken av vår daglige muskelrytme - ville være så mye mer komfortabel, rask og problemfri enn den horisonale stillingen favorisert av medisin teamet for deres egen beleilighet.

Din idiot.

Skål, ig


From: T. Grim Reaper

Kjære Herr Gillan,

Kan du være så snill å liste opp noen få av dine nær døden opplevelser og forklar noen av måtene du klarte å flykte fra grepet mitt?

Skål,

T. Grim Reaper

 

Hei Grim,

Det er så mange, men det er bare noen få jeg kan komme på.

En bukkehest feide forbi pannen min med hoven sin, en centimeter nærmere og han ville ha etterlatt meg stein død. Jeg kan ikke forklare det, ingen reagerer så fort. Kanskje jeg så deg komme mot meg i hjørnet av øyet mitt, Grim, og snudde hodet mitt akkurat nok.

Jeg ble nesten kvalt da jeg svelgte et laurbær løv som satte seg fast i halsen min. Når jeg kom meg igjen oppdaget jeg at det hadde rullet ut nok til å lage et pusterør i strupen min. I en mer rolig tilstand var jeg i stand til å lage bølger med spiserøret og klarte å få det oppover og ut. Ironisk - og mange år senere vil du huske Grim - livet mitt ble reddet da jeg falt av taket og oppi et laurbærtre.

Hogge ved, etter en sjokkerende mistima slag var det ingen ting på enden av skaftet. Jeg så til høre - ingenting. Jeg så til venstre - whooosh, øksehodet dalte ned fra det som må ha vært 12 meter, fløy gjennom det nyskapte rommet mellom skulderen og hodet mitt for å begrave seg selv i bakken. I England - hvor vi kjører på venstresiden - var jeg lært opp til å først se til høyre, så til venstre og så til høyre igjen før du går ut i veien. Selv om jeg faktisk hadde sett til høyre igjen ville jeg ha beholdt hodet.

Etter å ha spinnet rundt til en omvendt stopp ved Black Sabbath opptakene til 'Born Again' (Trashed).. Jeg var fanget i en bil bare få centimeter fra et gammelt svømmebasseng fylt med vann og gamle dekk. Hvis jeg hadde gått lengre ville ikke det dorske bilbeltet gitt meg noe håp til å flykte. Heldigvis, friksjonen på grunn av hodet mitt mot asfaltdekket sakket ned bevegelsene til bilen liker før det ble en katastrofe. (Evig sikkerhetsbevisst, jeg hadde på meg hjelm!). Det var en dobbel flukt faktisk, fordi jeg var i stand til å rope 'Nooooooo!!!!!!' akkurat da en av mine redningsmenn skulle til å tenne på en sigarett (i lettelse - ingen snakker om den terapautiske verdien på røyking igjen). Siden jeg var veldig nær bakken kunne jeg merke avgasser fra den ødelagte tanken, banen var dekket av bensin.

Men jeg tror det nærmeste jeg har vært døden, var ganske nylig, fanget på et hotellrom i Buenos Aires med bare BBC World som selskap.

Skål, ig

Returner til:
Back to the Q&a index