Questions - you got 'em; answers - we got 'em

82 - Armenia & Azerbaijan, Hvem er ansvarlig? Eie opp! Forklare det som det er

Fra: Barat Agaev

Hei Mr. Gillan

Jeg er fra Azerbaijan. Selv om jeg bare er 18 år, så er jeg en stor fan av deg. Jeg liker å lytte til dine sanger med Deep Purple i flere timer, spesielt Child in Time, fra 1970 albumet Deep Purple in Rock. Veldig bra, veldig genial sang mot krig. Ja, krig... Men i dag ble jeg sjokkert over noe som var nytt for meg. Jeg prøvde å finne noe informasjon om deg, og uheldigvis, så så jeg en dum ting som fikk meg til å gråte. Du sa at Armenia er ditt spirituelle hjemland. Jeg vet at du er en snill og humanitær fremfører i et veldig stort og et av verdens mest innflytelsesrike band i rockens historie. Men... Antageligvis så vet du ingen ting om den Armenske aggresjonen og terrorismen i mitt hjemland. Du vet ikke en gang hva de har gjort i mitt hjemland. De brente Azeri folket levende, de kuttet hodene deres, skalperte de, okkuperte deres territorier kalt KARABAKH. De informerer fortsatt utlendinger feil om Karabakh. Vær så snill å ikke tro på løgnene deres, spekulasjoner. Jeg vil invitere deg til Azerbaijan, slik at du kan komme og se alt og være sikker (og jeg ser fram til din konsert med Deep Purple i mitt hjemland), og vær så snill å sjekk ut disse sidene hvis du vil vite sannheten (jeg sverger på at jeg bare har skrevet sannheten): http://justiceforkhojaly.com

 

Hallo Barat

Det er med noe frykt at jeg tar fatt på svaret til ditt brev; jeg frykter at det vil dekke mer grunn enn du trodde når du skrev til meg.

Jeg er ikke et konkurranse-menneske og misliker konfrontasjon, som normalt beveger seg mot komfortable områder som jobb, hvile og lek. Men selv i disse spirituelle oasene er det vanskelig å unngå konflikter; fientlige innblandinger må bli motkjempet.

Men først til det som er unøyaktig... Child in Time er ikke en sang mot krig, den handler om krig. En er uunngåelig, en annen er det ikke. Et manglende komma i tittelen gir et falskt uttrykk og - som ofte skjer så ofte - rim vinner over grunnen...

Sweet Child,
In time you'll see the line,
The line that's drawn between good and bad.
See the blind man shooting at the world
Bullets flying, taking toll
If you've been bad; lord I bet you have
And you've not been hit by flying lead
You'd better close your eyes
You'd better bow your head
Wait for the ricochet


Søte barn,
Med tid vil du se linjen,
Linjen som er midt i mellom godt og ond.
Se den blinde mannen skyte på verdenen
Kulene flyr, tar på
Hvis du har vært slem; det tror jeg du har vært
Og du har ikke blitt truffet av flyvende bly
Så bør du lukke øynene
Så bør du bøye hodet
Vent på rekyl


Hvis det ikke hadde vært så klumsete som tekst, så skulle jeg ha skrevet en mer opplysende og rett-på-sak versjon, noe som, 'Innocent youth, sooner or later you will form an opinion; that is expected, but are you destined to shoot blindly at anything that moves, in the vain hope that you will destroy all those who oppose your ideology and with the sure knowledge that you will destroy all those that don't?'… Uskyldige ungdom, før eller senere vil du gjøre deg opp en mening; det er forventet, men er du dømt til å skyte blindt på alt som beveger seg, det overfladiske håpet at du vil ødelegge alle som er imot din ideologi, og med den sikre kunnskapen at du vil ødelegge alle de som ikke?... Klart at... dette er dumhet.

Så, hva betyr det når man er hjemme? Og hva mener jeg når jeg sier at krig er uunngåelig og dumhet er det? Vell, det går tilbake til min teori at den drivende kraften av menneskelighet er (ekstra-Darwinian) mektig, ikke overlevelse. Maktpersoner er ubøyelige fra starten - selv om de fremstår annerledes mens de forbereder seg på slaget, mens de som vil overleve er mer tilbøyelig og ubevisst leter etter løsninger - helt til skjebnen til universet.

Maktpersoner vil heller miste sin høyre arm enn å tillate en konkurrerende til å strekke seg etter suksess i hva det skulle være som undergraver deres versjon av menneskelig liv, fra hvem som eier hvilket land, finansiell kontroll, formering, politiske eller religiøse ideologier; uansett hva du liker utover spektrumet av eksistens resulterer i krig - når all praten er over.

Every day of my life I discover
Someone murdering my sisters and brothers
In the name of some god or another
What do you know?

(Before Time Began - from the DP album Rapture of the Deep, DF #38)


Hver dag i livet mitt oppdager jeg
Noen som dreper mine søstre og brødre
I navnet til en gud eller noen andre
Hva vet du?

(Before Time Began - from the DP album Rapture of the Deep, DF #38)


Og så videre - og videre - som sagt så mange ganger før andre plasser på Caramba.

Den verste form for rasisme jeg noen gang har opplevd - sjokkert over hatet - var levert spyttende og ut av det blå fra en junior doktor i et Plymouth sykehus sist januar. Og, noen år tidligere enn det, var jeg målløs av å motta en lignende fråde fra en god venn i Skotland, som snudde seg imot meg for ingen annen grunn at jeg var født i England av en far fra Glasgow og en mor fra Hounslow og hadde derfor personlig dedikert stedsfortredende tein handlinger og noen hatefulle kriminaliteter mot hans forfedre og mine. Mitt uttrykk av forvirring i begge tilfeller ble tatt for arrogant overlegenhet, så vil de drepe meg en dag for å rette opp i feilene gjort på deres fedre, og defor sette nye spikrede hjul i bevegelse.

Du lurer sikkert på om dette er relevant til spørsmålet ditt, som har å gjøre med urgammel skrekk påført fra et selskap til et annet gjennom løpet av historie i navnet til maktpersoner og selvfølgelig mitt spirituelle hjemland.

For det første og for det meste, flytter vi oss fra den anakronistiske naturen for hevn, som mange mål har blitt løst eller glemt, og historie blir ikke lengre lært bort i den engelske skole. Det vil selvfølgelig bli noen uunngålige og overhengende kriger kjempet i sann tid av ideologistisk dedikerte ledere, men det gjenstår å se hvor stor del vil bli spilt av dumhet som M.A.D (Mutually Assured Destruction - gjensidig forsikret ødeleggelse) under handlingen, eller hvor lenge bitterheten av nederlaget og minner av grusomme påførte sår vil vare.

Selvfølgelig, hvis kongen virkelig var død (sjakkmatt) ville vi alle ha tatt hverandre i hånden og tatt en pause ved baren - eller uansett hvilket sted med forfriskninger, sammen med seiersherrene.

For det andre, mitt spirituelle hjem er hvilken som helst plass som har rørt sjelen min, hvor som helst hvor jeg har blitt mottatt med varme og blitt gitt et tak over hodet - det handler ikke om landskapet. Jeg kom til å tenke på deler av Polen - spesielt denne uken; Bavaria, Thailand, Russland, Skotland og England, like mye som Armenia, hvor omstendighetene av mitt første besøk var ganske dype. Hvis jeg skulle fortsette på listen ville verdien bli minimert, men du vil bli glad for å vite at jeg ikke trenger å forklare det.

Fred og kjærlighet,

Skål, ig


Fra: Zoltan, Toth

Hei Ian,

For det første: tusen takk for musikken - jeg håper du ikke blir fornærmet av dette :

Jeg synes at du og dine musikalske venner har gitt mye til musikkelskere i lang tid.

Jeg vil gjerne spørre om hvem som faktisk skriver DP sangene? Jeg ser "Airey, Gillan, Glover, Morse, Paice" overalt, men jeg tipper at ikke alle kan være involvert i hver enkelt sang.

Jeg tipper at det er mer en generøs gest fra den faktiske komponisten ovenfor hele bandet.

Skål,
Zoli fra Ungaren

 

Hei Zoli

, Tradisjonelt - i verden av musikk publisering - så får den som kommer opp med ordene og melodien kreditt. Noen ganger er det en person - som Bob Dylan - eller to - Lennon og McCartney. Tilleggsbidrag som riff, solo, grepsekvens, arrangement og fremføring ble aldri belønnet på samme måte helt til Deep Purple (vi er på denne måten pionerer på dette feltet) ble enige om at ting som er vesentlig for låten skulle bli kreditert (og lønnet) rettferdig.

Derfor - selv om jeg skriver teksten og låtene - får hele Deep Purple kreditt.

Skål, ig


Fra: Andy

Hei Ian,

Før jeg begynner, så vil jeg bare si at jeg har vært en stor fan fra den dagen jeg kjøpte mitt første album........da jeg gikk i korte bukser i 1977........albumet var Made in Japan. Jeg har fortsatt albumet, selv om jeg har byttet det ut med en CD nå. Jeg har fulgt deg siden og har sett deg live med DP, Gillan, Black Sabbath, Garth Rockett......Jeg tror du skjønner bildet. Jeg eier hvert eneste Gillan album jeg har klart å få tak i, og hvert eneste DP album. Jeg har sett deg live på din nåværende rapture turné 8 ganger og jeg har billetter til Hammersmith giggen senere i år, og jeg har møtt deg et par ganger på gigger og bok-signeringer. I et ord, jeg er en stor fan.

Så til grunnen hvorfor jeg sender denne mailen. I et av dine svar på en email beskriver du politiet i England som en fiende av folket, og at de ikke lenger er en del av samfunnet de tjener. Jeg ble veldig skuffet over at du føler det slik. Jeg har vært politimann i 16 år. Jeg har jobbet i samfunnet hvor jeg bor hele den tiden. Jeg har bestandig sørget for at snille folk får den behandlingen de fortjener ut i fra begrensningene staten har pålagt meg. Jeg sørger også for at folk som vil ødelegge folks liv med å bryte seg inn i folks hus, angripe dem, voldta dem, drepe dem, får som de fortjener etter mine beste evner. Jeg ser aldri på meg selv som fienden.

Jeg ser frem til å se deg igjen i London, og ønsker deg, din familie og hele bandet hell og lykke i framtiden.

Skål.

Andy

 

Hallo Andy,
Å kjære, jeg har allerede fått hørt om dette fra en gammel kompis. Selvfølgelig er det ikke personlig, så før jeg begynner å unnskylde til deg og alle andre menn og kvinner som passer på oss og tar en i nakken mens vi sitter hjemme og klager, det er ikke din feil, mer enn feilen til den bevepnete styrken som vår MOD som er dum og tilsynelatende korrupt.

Jeg spilte i mål - av og på - med Pangbourne politi (Thames Valley) i noen år, sent 70-talls, tidlig 80-talls. Det var under denne perioden - som et resultat av mange seriøse samtaler med alle grader, ja selv de nære tidligere gudene - at jeg ble oppmerksom på deres bekymringer om rask utviklig og konsekvent politikkisering av offiserer. Til manges store irritasjon i jobben, universitets utdannede organisasjons medlemsambisjoner ville tilbringe ett år som ulldyr før man ble forfremmet til vanlige klær, frem og tilbake som du liker opp til DCI og så bort og inn i stratosfæren uten å ha lært noe noe om skikkelig politiarbeid eller folket de tjener.

Fiende av folket - Hva betyr det og skal jeg si det selv om det er sant?

Det betyr at politiet er bøyd, på samme måte som BBC er bøyd.

Jeg er ikke bekymret for rasisme, hat, homofobi eller politisk korrekthet, dette er pendlende temaer. Sikkert nok når tyngdekraft forblir og vi akselererer til en tåplig ståplass, så vil noen andre bekymringer fyller tomrommet. Vi vet alle at venstre og høyre vil da skvære opp.

Jeg mener politisk bøyd.

Jeg er sikker på at du har begrensninger som er pålagt av staten, men jeg er like sikker på at de er utstyrt med sosialsk duftende tolkninger av senior offiserer med tildelt ansvar utover deres samlede intelligens og ledet av de ærefylte reglene de tok til seg når de solgte sjelene sine til djevelen av hyppig karriere fremsteg.

Ikke din feil Andy.

Jeg vet om sersjanten som drakk med uniformen på, helt til tårene rant nedover ansiktet hans og han kollapset på bordet. Mot alle regler eh - men selv stasjon inspektøren snudde hodet til. Jeg lurer hvorfor. 'Han hadde nødt til å gi noen triste nyheter til en ung mor om bortgangen om hennes lille datter - som ble påkjørt på vei hjem fra skolen.'

Bedriten oppgave; ikke hans feil.

Jeg har forklart mine politiske syn flere ganger - for å utheve - de er tilfeldige. Jeg bryr meg virkelig ikke om forpliktelser til bigotri og idiologi. Men jeg blir forbannet når de som er ment til å rettferdighandle blir dratt med på stien av egenrettferdighet.

Det var det som skjedde. Fra de veldig seriøse bekymringene av virkelige kobber alle disse årene siden til manifesteringen overveide politikken som har sviktet offentligheten på så mange måter. Så, med all reservasjon og verdig respekt jeg kan samle sammen for folk som deg, mener jeg fortsatt at politiet gjør praktisk talt ingenting for å oppfylle håpet til generelt stille majoriteten. Kanskje 'fiende' er et for sterkt ord, men det er også 'venn' i min ydmyke mening.

Takk for dine gode ønsker og de snille ordene i resten av ditt brev.

Alt det beste til deg og dine,

Skål, ig

Returner til:
Back to the Q&a index