Bootlegs & pirates

Bootlegs en Piraten - Mijn bescheiden mening

Bootlegs - Ik heb niet echt een probleem met tapes van concerten die onder echte fans rondgaan, verkocht en gekocht worden. Hetzelfde geld voor foto's, video's en dergelijke.

Ik leef in de zekerheid dat het bezig zijn met bootlegs op dit niveau leuk en relatief onschadelijk is voor platen maatschappijen die altijd klagen over het verlies van inkomsten. Ik weet ook zeker dat de grote meerderheid van de fans alle legale opnamen van hun favoriete artiest al hebben.

Desondanks moet ik zeggen dat mijn indruk van de bootleggers(de bedrijfscriminelen die ze geworden zijn) een zeker dieptepunt heeft bereikt. De onschuld is verdwenen en de overvloed van 'product' heeft gezorgd voor een vermindering van de waarde op de lange termijn voor deze eens zo zeldzame en dierbare opnamen.

De bootleggers, desalniettemin, cynisch en manipulerend, verkopen nog steeds dat waar het publiek al voor betaald heeft; en, daar aan denkend, ben ik van mening dat elke concertganger het recht heeft om zijn eigen opname van het concert mee naar huis te nemen. Ze hebben het kaartje gekocht en dat is dat. Geen beperkingen, geniet van de show.

Piraten - Wat de piraten betreft. Ok, je weet waar zij in handelen. Studio opnamen en gejatte merchandise. Zij zijn gewoon dieven die handelen in gestolen waar.

Ik wil ze graag ontdoen van hun romantische naam. Laat ze onder hun echte vlag varen. Zij zijn geen piraten, zij zijn dieven en hun verdorven waar heeft slechte karma.

Gebruik je verstand

Als voetnoot moet ik zeggen dat dit slechts mijn mening is en ik moet benadrukken dat ik niet spreek voor de andere jongens in D.P., of wie dan ook.

* De betekenis van 'oxymoron'(goed fout, een beetje veel, modern klassiek) kan in ieder woordenboek naar keuze gevonden worden.

top