Dear Friends

DF 48 – Afsløring af brødrister-sprække

Maj 2008

Kære venner

Hvis jeg var generøs kunne jeg acceptere, at en skive Tesco Farmhouse brød er 23 cm. lang (det svarer til en fods længde på en almindelig mand). Brødet er ok, men der er et problem med skorperne; de vil ikke ned i min brødrister. Jeg tænkte ikke synderligt over det, førend jeg indså, at der måske ligger en mere skummel bagtanke bag de ekstra store skiver. Jeg mener, mange mennesker – og især børn – spiser ikke skorper, så de bliver smidt væk, hvilket er et forfærdeligt spild. Vi har gennemlevet et kvart århundrede med propfyldte køleskabe og overfyldte brødkasser, så det er på tide at mindske overfloden, ikke sandt?

Jeg nyder imidlertid skorper, især når de er ristede med en smule smør og noget hjemmelavet citron og klementinmarmalade, lavet af en ven ved hjælp af produkterne fra min have.

Til stor forbløffelse for bekendte, der kiggede på, tog jeg et målebånd for at måle de frække skiver, men jeg fandt det svært at få et nøjagtigt mål på dem. Så jeg målte sprækkerne øverst på min professionelle 4-skivers rister – den er kendt som en Rowlett Regent, som, i modsætning til min med sorg bortgåede Panasonic blyantspidser, har overlevet mange års daglig brug – blot for at kunne fastslå, at sprækkerne som skorperne skulle ned i ikke passede, ergo måtte de være større.

Sprækkerne i risteren målte hver 3 cm i bredden. Der er to skiver i et brød, derfor må mængden af brød, der smides væk, være mindst 3 cm. Når man samtidig husker på, at den samlede længde af brødet er 23 cm, når vi frem til den foruroligende konklusion, at en fjerdedel – ja 25% - af hvert Tesco Farmhouse kernebrød højst sandsynligt bliver smidt væk, enten fordi vi ikke bryder os om skorper, eller fordi det ikke passer ned i en normal rister – jeg bør nævne, at mine sprækker er en smule større end gennemsnittet.

Jeg tror ikke, at en virksomhed som Tesco lader dette ske ved en tilfældighed, så jeg er tvunget til at konkludere, at vi smider en masse brød væk, som sagtens kunne bruges, for at vi skal købe mere brød, end vi faktisk kan spise.

Jeg har lugtet lunten.

Hvis skorperne var halv så tynde, ville hvert brød give to ekstra skiver, og selvom de nye tynde skorper ikke blev spist, ville vi alle spare 3 cm. brød.

Findes der nogen måde, hvorpå jeg kan få de rette personer til at tage sig af dette?

Der er en præmie for de(t) bedste svar, som er en VIP-pakke med 2 billetter og backstage-pas til en hvilken som helst Deep Purple-koncert (eksklusiv Montreux).

Som I kan se, er det på tide, at jeg kommer tilbage til arbejdet.

Hilsen,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2008

Gå tilbage til:
return to DF index