The complete lyrics - all in good time

69 Into the Fire

(Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)
Deep Purple -albumilta Deep Purple in Rock

Kuinka outo ja viaton mutta uskomattoman voimakas huumeidenvastainen kappale. Jokainen meistä (Deep Purplen jäsenistä) kasvoi elinpiirissä johon kuului osana (alkoholin) juominen. Monien sukupolvien kuluessa Englannin pubeista oli muodostunut tärkeydessään kouluihin ja kirkkoihin verrattava osa yhteiskuntaa.

Kuten kappaleessa Ted the Mechanic kerrotaan, kaksi välteltävää puheenaihetta ovat politiikka ja uskonto, ja tästä syystä pubeista löytyy suuri ja monenkirjava joukko suvaitsevaisia paikallisia ihmisiä. En hämmästynyt ollenkaan löytäessäni eräänä iltana paikallisesta baarista isäni (eläköitynyt tehdastyöläinen) keskustelemassa mukavasti vanhan sotamarsalkan/maanomistajan, kirkkoherran, parin poliisin, kaupanpitäjän ja maatyöläisen kanssa.

Lähes jokaisen pubin takaosasta löytyi erityinen huone hääjuhlallisuuksia ja kokouksia varten, ja tietenkin harjoittelu -ja esiintymistila nuorille muusikonaluille. Perättäiset idioottimaiset hallitukset pistivät stopin kaikelle tälle rajoittamalla yhtyeiden koon kahteen henkeen (tulipalon riski - no varmasti!)

Vuokraisännät valvoivat käyttäytymistä pubeissaan ja jos rikoit sääntöjä sait porttikiellon.

Huumeita ei ollut näkyvillä.

Kaikkea sitä - hasiksesta heroiiniin - pidettiin pahana, vaikka vajaa sukupolvi aiemmin oopiumiluolat olivat täysin säädyllisiä paikkoja, ja erittäin vaikutusvaltaiset kirjailijat ja tiedemiehet hakivat aavikoilta kaktusmehua lyhytaikaiseen mielensekoitukseen.

Emme vieläkään tiedä kuinka suhtautua siihen - nykyään näkemykseni ovat aivan erilaiset kuin tätä sanoitusta kirjoittaessani - mutta hei, rakastan tätä kappaletta ja se toimii todella hyvin livenä.

Into The Fire

(Blackmore, Gillan, Glover, Lord, Paice)

Take the trouble to decide the things you do
Will not be the things that don't appeal to you
See the mess your makin' can't you see your fakin'
Gonna make it hard for you, you're gonna - into the fire

Turn on to the mandrake that was given to you
See if you can make it like the others do
Feel the blood a knockin' when you're finger poppin'
Gonna make it hard for you, you're gonna - into the fire

Stop your bleeding mind before it's over and done
Listen very closely to the message I've sung
Feel the blood a knockin' when you're finger poppin'
Gonna get a message through, you're gonna - into the fire.

Palaa:
back to the Wordography index