Dear Friends

DF 25 - Niet in het geheel niets te doen met taboes

20 Juni 2002

Beste vrienden

Ik ben aangemoedigd door onze Red…….. 'het is alweer een tijdje geleden', wat mij herrinert…..'Ik ben niet gekomen waar ik vandaag de dag ben gekomen'.

Uit goede bron heb ik vernomen, nl van Jon Lord, dat hij ons zal vergezellen tijdens de UK data in September. Gegeven de omstandigheden toen en nu, hebben we met z'n alle besloten dat Jon ons bijstaat met een aantal nummers( nog te beslissen), en gelukkig ziet hij dat zitten. Mijn ziekte, en het uitstellen van de UK data, was een domper op dat wat Jon's zwanenzang met Purple had moeten zijn.

Ik hoorde dat in Amerika zwemkleding voor een frons zorgde. Ik merkte dat een paar jaar geleden op toen het er op leek dat het voor ophef zorgde op Coca Cola Beach in Florida en vanaf dat moment werden alle Speedos(merknaam) op inhoud gecontroleerd.

Dit was waarschijnlijk op hetzelfde moment dat naaktheid verbannen werd, zelfs op verlaten stukken zand. In ieder geval gaf het mij iets te doen. Ik heb, natuurlijk, al mijn Speedos weggegooid. Zonde eigenlijk aangezien ze ideaal zijn om mee te zwemmen. Ze omarmen de vorm en zijn het tweede beste ding voor je huid om ongehinderd door het water te glijden, beter zelfs, omdat je je zaakje kan stroomlijnen.

Ik wilde nooit gezien worden als iemand die niet in pas liep met de huidige mode. Ik heb een aantal taupe, ruime shorts, gekocht, welke een dusdanige zak vormen in het water dat ik ter plekke kan zwemmen. Deze geweldige uitvinding heeft mijn leven veranderd. Ik kan nu mijn dagelijkse 5 mijl in bad zwemmen. De enige teleurstelling volgens mijn idee van smaak echter is de eentonige uiterlijk van deze vormeloze kleding. Dus heb ik met acryl verf de contouren van een best degelijke set van opgezwollen genitaliën op de voorkant afgetekend.

Ik heb het nagevraagd bij de Hilton, Marriot, Westin enz franchise maar, tot op heden, hebben zij geen kledingoptioneel mogelijkheid. Dit is ook een schande aangezien ik echt geloof dat naaktheid, ondanks dat het een taboe in de USA is(geloof het of niet zelfs in sauna's en stripclubs), een echte verbetering zou zijn in hun lobbies ten opzichte van de meeste vrije tijds kleding.

Meer dan 17 jaar geleden keken mijn vrouw en ik naar de eerste stappen van mijn dochter op het gras bij een zwembad in San Antonio. Het was een moment van lachen en vreugde. Tot ons grote afgrijzen kwam de hotel manager schreeuwend naar ons toe eisend dat wij ons baby meisje, dat naakt was, zouden bedekken. Hij insinueerde de meest walgelijke dingen en wij waren heel geschokt. Ik herinner mij dat ik dacht dat deze mensen een pervers stel hersenen moesten hebben om slechtheid te zien in deze onschuld.

Natuurlijk, wij hadden het verkeerd; wij zouden op de hoogte moeten zijn van de lokale gevoelens.

Het was hetzelfde toen ik arriveerde in Makhachkala, in Gagestan. Na een lange rit met mijn band, in een wankelende tourbus door Tschetschenië en de Kaukasus, was het eerste dat wij wilde een douche voor de persconferentie welke gehouden zou worden in ons hotel. Er was een hoop geduw en getrek toen de paparazzi dichterbij kwamen. Iets meer sinisters ook; een groep mannen haalde hun index vinger langs hun keel als teken van een duidelijk signaal ons hiermee duidelijk makend wat zij met ons wilde doen, als ze maar een mes bij zich hadden gehad. Wij droegen doorgaans T-shirts en shorts aangezien dat voor ons de meest praktische kledij leekvoor de veeleisende reis die wij net gehad hadden. Dit, bleek, was niet de kleding keuze van de moslims die ons bedreigde; blote armen en benen zijn strikt verboden.

Weer hadden we het verkeerd, we hadden het moeten weten. Ook, om eerlijk te zijn, waren we niet in de meeste golfclubs, in welk land(genadig) dan ook, gekomen zonder een shirt met kraag, ongeacht wat onze handicap mocht zijn.

De Victorianen hadden de gewoonte alles te bedekken dat als sexy gezien kon worden(bijv. de poot van een kleine tafel), terwijl de Spartanen hun testikels plachten te bedekken in hun voorbereidingen voor de strijd. Ik kan mij de eerstgenoemde begrijpen omdat ik opgegroeid ben met een vleugje 19de eeuwse absurdheid, maar had eigenlijk gedacht dat de Spartanen in staat waren hun gedachten op meer waardevollere zaken te focussen; en toch, na overdenking, volwassen spelletjes moeten verlichting hebben gegeven van al die oorlogen en al die zelfonthouding.

De altijd gulle Mr. Ronnie James Dio gaf een (Hawaiaans)feest in Atlanta. Er was niet veel tijd, dus stuurde ik een doos ananassen en een rol touw en het zat best goed in elkaar, in een puur thematische zin, als het met een beetje fantasie in elkaar gezet werd. De afwerking was een roze chiffon tutu(balletrokje) welke ik op de kop had getikt in Rusland en welke een redelijke imitatie was van een grasrokje. Hawaiaanse bloemen guirlandes werden aan de gasten overhandigd en de spreuk van de dag was...'het is de eerste keer dat ik verzorgt ben op deze tour'.

Het gerucht gaat dat de Scorpions een 'Duitse avond' gaan geven, Dus hiervoor ga ik een nog spontaner iets plannen.

Het zal je niet onontgaan zijn dat ik zelden afwijzend sta tegenover het niet helemaal ineffectief gebruik van dubbele negatieven; Het is dus zonder klein berouw dat ik jullie nu verlaat om terug te kruipen in mijn bed waar ik mijn geestelijke gezondheid zal gaan overwegen. Racend door dit niet in zijn geheel oninteressante land.

Groetjes,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2002

Terug naar:
return to DF index