Dear Friends

DF 26 - Details

Februari 2003

Beste vrienden

Als je al een tijdje met je eigen intelligentie geleefd hebt is het steeds minder noodzakelijk om de kleine dingetjes te analyseren. Je maakt een stapel informatie en je weegt je oordeel af volgens de omgeving waarin je opgegroeid bent.

Zo nu en dan als er weer verse informatie binnenkomt dan stof je de files af en herzie je je standpunt. De kwestie kan dan gepromoveerd of gedegradeerd worden volgens de graat van belangrijkheid.

De complexiteit van de menselijke aard kan alleen van een afstand gewaardeerd worden en als we dat doen dan worden de details minder belangrijk. Je kunt de aarde ruiken en de lucht inademen…. aan andere dingen denken, misschien belangrijker dan de vendetta aan je grens, het gedreven idealisme, verwaarlozing, corruptie of eenvoudig stommiteit en incompetentie van je eigen regering of het dolle fundamentalisme van je medicijnman.

Gedetailleerd leven is niet te vermijden maar zeker te verbeteren, is het niet.

Details…Puur details

De Britse marine heeft 3 vliegdekschepen, twee zijn niet in actie. Als ze klaar zijn de officier van gezondheid en veiligheid van de yard in Schotland….sorry ik kan vanuit veiligheids oogpunt niet specifieker zijn…oh, je wist al van de standplaats of, het stond al in de krant, echt? Ah…in ieder geval ze kunnen niet naar oorlog opdat ze de verkeerde zeep aan boord hebben, derhalve de arme onderzeeboot bemanning een minder dan acceptabele hygiëne aanbiedend ( dat stukje heb ik verzonnen, maar de waarheid is niet minder banaal). Dus als iemand in de komende maanden een onderzeeboot aan de kust verwacht, maak je niet druk…dat zal niet gebeuren totdat Tesco opnieuw bevoorraad met Imperial Leather(zeep, toiletartikelen en hygiëne merk).

Details…details.

Je kind slaan, hé het is een probleem.

Britse TV..'Hier is de uitslag van onze enquête…95% van de ouders zijn voor het recht om hun kinderen te slaan.'

De presentator gaat door met het aanhalen van 4 e-mails correspondenten, drie van hen staan langs de linie…'als het verkeerd is om geweld te plegen tegen een volwassenen waarom zou het dan niet verkeerd zijn om geweld te plegen tegen een kind?' Met andere woorden, geen-klap-onder-welke-omstandigheid-dan-ook lobbyist.

Maar!...dat is 75% redactionele (machtig spul) inhoud welke de andere kant weerspiegeld als antwoord op de stemmers in hun eigen enquête…denk er eens even over na voordat je het sla probleem in overweging neemt. Denk over de manipulatie, de politieke media. Zij vormen ons denken, we moeten oppassen.

Natuurlijk willen ouders het recht om hun kind te slaan, maar zij denken er niet op die manier over is het niet?

Geen liefdevolle ouder zal zijn kind willen slaan maar soms moet je wel. Ik heb een theorie dat ieder kind drie keer in zijn leven geslagen moet worden.

Ten eerste, als ze drie jaar oud zijn om ze te verhinderen zichzelf te vermoorden met kokend water of onbeschermde elektriciteit.

Ten tweede, de smerige daad moet gedaan worden midden in de jeugd om tegen te gaan dat ze overmatig grof en misschien ter voorkoming van sociaal vandalisme.

Ten derde, een jaar later voor de breuk.

Dat is het, geen probleem. Ik denk dat dat simpel genoeg is; de meeste, het grootste gedeelte van, ouders begrijpen heel goed het verschil tussen een klap en aframmeling.

Details….

Ik heb net weer de geweldige film van Robert Downing uit 1972 gezien, Greaser's Palace, het is een H.B.F 1

Details….

Een nieuwe ontdekking in het schrijven van letters…een nieuwe etiquette.

Bij een Japanse thee ceremonie zal je gastheer, na een precieze voorbereiding, je een kopje presenteren. Je merkt dat er een indruk op je af komt. Dit is een nederig offer dat de gevers zijn respect voor jou aanduidt.

Het is mij uitgelegd dat je twee keuzes hebt…de eerste is niets doen en de situatie accepteren

De tweede is de kop terug draaien, 45 graden om zijn as. Dit zegt heel effectief 'Bedankt voor de eer, maar echt, ik ben niet beter dan U.'

Er is een derde optie die misschien door andere culturen als het meest correct wordt beschouwd. Dat zou zijn om de gleuf 90 graden terug te draaien naar je gastheer, oftewel het compliment terug gevend. Dit is voor japanners onacceptabel, als ik het mij van mijn wijze leraar goed herinner, omdat het het oorspronkelijke gebaar teniet doet.

Niettemin met het toegenomen gebruik van initialen met het aan en afmelden van correspondentie op het net heb ik het toenemende gebruik van kleine letters voor hallo en tot ziens opgemerkt…is dit de derde optie in een cyber thee ceremonie?

Hallo rb….goodbey, ig

Hallo ig….Groetjes, jp

Details…puur details

Heb te gekke feestdagen als het die tijd van het jaar is voor jou. Zo niet dan een te gekke tijd.

Groetjes,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2002

1 H.B.F. = Heel Belangrijke Film

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2002

Terug naar:
return to DF index