Dear Friends

DF 30 - Caramba wedstrijd uitslagen

Mei 2003

Beste vrienden

Wedstrijd uitslagen:

Dank aan degene die antwoorden hebben ingezonden, we hebben heel veel reacties gehad. Zoals je misschien geraden hebt hadden wij geen vaststaand antwoord in gedachte op de vraag ÖWat is tijd?

Dus zochten wij naar iets origineels of aangrijpends of iets gevats (altijd in gedachte hebbend dat bondigheid de ziel van gevatheid is - Red)

Een groot aantal antwoordde '5.17 pm',, en een even groot aantal antwoordde 'Nu'; beide correct op een letterlijke manier.

Sommige stuurden gedichten, sommige zende proefschriften en sommige stuurde oneerbare voorstellen. Sommige stuurde fragmenten en sommige kopieerde hele delen uit schoolboeken.

Dank aan de inzendingen van degene waarvan Engels niet hun eigen taal is; wij hebben extra veel tijd besteed om er zeker van te zijn dat we ze begrepen.

Het was een spannende uitdaging om de winnaars te vinden en wij zijn geŽindigd met 2 eerste prijs winnaars en 3 tweede prijs winnaars omdat wij ze niet konden scheiden. De derde prijs is toegekend vanwege de derde paragraaf van het antwoord

Wij begonnen een stapel MID's (mentioned in despatches = genoemd in zendingen) voor hoge kwaliteit inzendingen maar dat werd gestopt toen we de honderd voorbij gingen

Dus nogmaals allemaal bedankt. Ik kijk er naar uit de prijswinnaars te ontmoeten bij het gekozen concert.

Groetjes,

Vraag: Wat is tijd?

1ste prijzen:

VIP pakket, twee kaartjes en backstage passen voor elke Deep Purple show, plus een gesigneerde proefdruk kopie van IG's nieuw (en voor als nog niet verschenen) boek.

 • Van: Karin Wieslander

  Dit is de tijd dat ik een ongeleerde maar machtig leider een land van een ander van hetzelfde zie binnenvallen, maar niet zo machtig, en de daar levende kleine mensen zie leiden.

  En de wereld er bij staat te kijken in angst en woede, machteloos terwijl geld regeert.

  Dit is de tijd dat kersen bloesems ontspringen en merels zingen. En 3 paar kauwen in onze schoorsteen nestelen. De natuur gebruikt zijn krachten om te genezen en het gemoed van donkere gedachten te bevrijden.

  Dit is de tijd om je ziel met muziek te vullen.

  Karin

 • Van: John Rice

  Ieder probleem dat ik tegenkom (of niet) met het ebantwoorden van deze vraag stammen niet af van het relatiev simpele gebruik van naamwoord "tijd", maar van de verbijsterende volharding van de vrager in het gebuik van het bepaald lidwoord "de". "Wat is tijd?" zou een relatief simpele vraag moeten zijn, vraag het maar aan Einstein of Douglas Adams! OK, het antwoord zou dus zulke op het moment niet te bewijzen concepten als quantum flux moeten aanvaarden, en het zou uit moeten gaan van het bestaan van meerdere paralelle universums, of zelfs om moeten gaan met filosofische vragen, geloof en het bestaan in het algemeen.... maar dat zou conceptueel beschouwend zijn.

  "Wat is de tijd," aan de andere kant, is een echt vervelende vraag! Het is een rottig glibberig kleine vraag dat iedere keer dat je het vraagt(of gevraagd word) veranderd. Als een zin is het gevuld met twijfel en verontrusting. Ondanks de duidelijke wens om iets specifeks voor elkaar te krijgen, om een beslissing te bewerkstelligen, een eens-en-voor-altijd antwoord en om tijd te stoppen met verdergaan is er ook een perverse kleine ondertoon in de woorden, een angst onthullend (ondanks dat het liever verbergt) dat "tijd" -- op een bepaald moment(of momenten) - vergeet lineair te zijn, z'n koffers pakt en in verschillende richtingen vertrekt. Mijn favoriete tijd? Meestal zou ik zeggen volgende week, maar vaak denk ik daar anders over als het zover is.

  John Rice

2de prijzen:

VIP pakketten, twee kaartjes en backstage passen voor elke Deep Purple show.

 • Van: Richard Poustie

  De Tijd is een Britse krant voor de sisklankuitgedaagde

 • Van: Colin Hadden

  Eigenlijk een intense en diepzinnige vraag.

  Waar ik ben( het Land Down Under) is het woensdag 23 April, 10:32am

  In California is het dinsdag 22 April 5.32pm.

  Op Ian's binnenplaats is het tijd voor bier en oefenen met boogschieten.

  In Steve's cockpit is het tijd voor gitaar oefeningen.

  In Paicey's stallen is het tijd voor een gokje.

  In Roger's badkamer is het tijd om de neus tatoeage te verwijderen.

  In Don's lounge is het tijd om met Jon te kletsen.

  In Jon's geest is het tijd om aandacht te schenken aan Tony Ashton en zijn welwillendheid.

  In Bagdad is het tijd om weer terug te keren naar het leven.

  In Queensland is het 1827.

  Bij Caramba is het tijd om de prijs voor beste website te accepteren.

 • Van: Steve Boyd

  Hangt af van je definitie van "is". Aangezien tijd alleen bestaat in iemand zijn perceptie daarvan. Ik zou willen voorstellen dat tijd helemaal niet bestaat. Ik heb het in ieder geval nooit gezien

3de prijs: Een gesigneerde kopie van IG's biografie.

 • Van: Paul Ryan

  Wat is de tijd?

  Tijd is een relatief en abstract concept dat niet, vanwege zijn karakter, gedefinieerd kan worden. Zodra een poging wordt ondernomen om tijd te definiŽren is de definitie onmiddellijk onwaar. Misschien zou de vraag wat een tijd is beter zijn, omdat dit geen bepaald lidwoord oplegt aan iets wat niet vastomlijnd kan worden.

  De SI eenheid van tijd, de seconde, is gebaseerd op de frequentie van cesium 133. Voordat deze eenheid bepaald, bestonden de seconden niet? We leven in een wereld van standaardisering waarin de gehele UK op dezelfde standaard tijd leeft, dit alles om de treinen op tijd te laten rijden. Wat is er mis met zo nu en dan een beetje ongeveer? We hebben meer tijd omhanden dan ooit tevoren maar we zijn zo gestrest om van a naar b te gaan in de kortst mogelijke tijd terwijl het leven voorbij gaat of eigenlijk gaan wij het leven voorbij!!

  Het meest irritante voorbeeld van precisie zit in de muziek. Ooit Cubase, Pro Tools of welk digitale muziek software gebruikt? Waarom in hemelsnaam wil iemand een tempo tot op de 4de decimaal vastzetten!!!!? De pracht van het creŽren van muziek is de chaos factor waar fouten (of muzikale inconsistenties!) verworden tot wat eens bekend stond als beleven. Alsjeblieft geef mij wat beleving terug.

De gebruikelijke regels werden toegepast: De inzendingen zijn arbitrair beoordeeld door het Caramba team en de antwoorden van de winnaars zijn, zoals beloofd, gepubliceerd.

Groetjes,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2003

Terug naar:
return to DF index