Dear Friends

DF 31 - Ronduit bananas

Juli 2003

Beste vrienden

De knappe kerel op de voorpagina is onze dierbare editor Steve Campbell in zijn feest kleding. Het mijn schuld dat de foto niet scherp is; mijn idioot zekere digitale camera was per ongeluk op macro gezet…maar is dat niet met alles zo, DF # 26. ( het mag dan misschien wel niet idioot zeker zijn maar ook was het niet drink zeker en dat geld zowel voor de fotograaf en zijn onderwerp - Red.)

Ik heb in heel Europe gewerkt en gereisd sinds ik een kind was in de business. In vroegere dagen trad ik op met Roger Glover en Episode Six in Keulen, Frankfort en Munchen zeven dagen per week, 5 optredend per avond behalve zaterdag en zondag toen we 8 optredens deden inclusief een paar matinees…heerlijk. Later met Deep Purple en andere groepen ben ik in heel veel belangrijke steden op dit continent geweest; en elk ander bewoond continent wat dat betreft, als ook een paar aangename niet op de route plaatsen.

Ik heb vrienden in ieder Europees land gemaakt. We hebben over bier, spanking, muziek, politiek en sport gesproken. We hebben gefilosofeerd over weet ik het wat totdat de Zwitserse koeien thuis kwamen. Ik heb Parijs een jaar beleefd (in Parijs gewoond) Rue de la Bienfaisance, arrondissement huit en gedurende die periode een werkbaar maar heel gênant Frengels ontwikkeld.

Ik heb op kammen gekauwd in Denemarken denk ik, heb een kleedkamer gedeeld met een grote zwarte stier in Spanje. Ik heb met Lucy in Modena en Chrissie in Rome gezongen. Ik heb gefeest met Lemmy in, eh, weet ik niet meer. Ik ben van Lissabon naar Faro gegaan(via Seoul), waar ik vakantie had. Ik heb met succes een ochtend overval geregisseerd in Arbonne. We hadden een eland door de vooruit op weg van Stockholm naar Narvik en... je begrijpt het wel.

Deze inleiding gaat echt over het prachtige en rijke diversiteit van Europa.

Niet lang geleden of was het recentelijk? was onze geliefde manager in zijn enkel gebeten door de tour manager aka Spider, die onbewust vanuit Australië in Italië arriveerde in een bananen boot, daardoor reizend zonder de benodigde papieren die nodig zijn ter begeleiding van aantoonbaar geaccepteerd fruit naar de EU; dus wat ging er fout?

Nu, alles in deze idiote confederatie oh ja dat is zo! Is onderwerp geworden van zijn eigen dun besnorde richtlijn en iedere richtlijn wordt gehandhaafd door zijn eigen Dun-Besnorde Bureaucraat(Wispy-Moustachioed Bureaucrat) vanaf nu in collectief bekend als DBB's(WMB's) en terwijl zei ongevraagd met ons bezig zijn misplaatsen zij, of te wel verliezen, als in kan het niet verklaren, of zoals wij in Hounslow zeggen….door de wc gespoeld, een voorzichtige schatting van ongeveer 2 miljard dat klopt 2,000,000,000 pond per jaar in de administratieve afdeling alleen al, Zogenaamd.

De aanvallende-supermacht dat ben ik vind dat het aanleggen van een voorraad DBB's in Brussel en in provinciale depots als London, Berlijn, Rome, Madrid enz. een imminente bedreiging van mijn intellectuele, morele en fysische welzijn is, en vergeet mijn vrijheid niet.

Ik heb top secret en essentieel ondersteunende informatie ontvangen van een hoog in rang staande pers functionaris dat deze DBB's overals in de huidige en geplande EU goed of kwaadschiks kunnen toeslaan, al 45 minuten nadat welk dictaat dan ook gedicteerd is… maar normaliter eerder.

In onze Idioterie zijn DBB's geschift(bananas); ja zeker, Dun-Besnorde Bureaucraat(Wispy-Moustachioed Bureaucrat) en geschift zijn in feite hetzelfde. Beide zijn paradoxaal gezien zowel dodelijke wapens en legaal gestoord.

Denk je eens in dat duizend van hen uit de lucht op je hoofd vallen en je vervolgens je immobiel maken door je in rode tape te wikkelen…erg genoeg zou je zeggen maar achteraf ontdek je dat ze grijs en rubberachtig waren, zonder pitten, onvruchtbaar en bijna smaakloos dat zouden de DBB's… en…de geschifte(bananas)… Het zou een vernedering zijn om te capituleren. Geen nut om naar Den Haag te gaan. Het is aangetast en een onderdeel van de hele samenzwering.

Weerstand is bezwaarlijk. Spreek een woord van redelijkheid en de Cavendish aanhangers komen in actie. Je zult je snel bewust zijn van Chinees gefluister welke leiden tot Eurofobie, Xenofobie, Sigatophelie en fluisterend Bureaufobie. Dan, onvermijdelijk, zal je aangeklaagd worden voor de afschuwelijke misdaad van stereotypering waarvoor verdere wetgeving op komst is… gek eigenlijk als je stopt na te denken dat zij(ziek) proberen ons allemaal gelijk te maken en toch kunnen wij niet langer bekritiseren, of erger nog grapjes maken over welke groepering van gelijkheid zonder de wet te overtreden.

Na deze beschuldigingen met hun aanwezige gesis en gewijs zal er natuurlijk een grondig verwoesting plaats vinden, figuurlijk in de media omzichtig natuurlijk, en letterlijk om de enkels, doem schrijvend voordat je ook maar in de buurt van echte rechtspraak komt.

Dus, DBB's zijn zowel dodelijk en legaal, als ook een beschermde soort… de kritiek voorbij. Maar laten we eerlijk zijn, worden ze door de gemeenschap misbruikt? Hoeveel worden er onaangetast weggegooid…overrijp of verdroogd en verschrompeld?

Ze goed kennende Ik verwacht dat de DBB's zich hiertegen wapenen door het schrijven van een nieuwe richtlijn welke verplicht dat hun goede zelf geconsumeerd word op het moment van aankoop. Er zal voorzichtig een quotiënt geintroceerd worden, ogenschijnlijk als een gezondheids maatregel tegen obesitas. Zoals daar gezegd onze kalium consumptie zal gemandateerde en zal vervolgens gemonitoord worden door lokale gezondheids centra en gemeentehuizen. Overtreders zullen op een cursus her-educatie gestuurd worden bij het Internationale Netwerk voor de Verbetering van Bananen en Pisang(International Network for the Improvement of Banana And Plantain (INIBAP)), en die bestaat echt.

Hier een uittreksel uit een paar E.U. idiocratische en beangstigend forceerbare wetgeving aangaande bananas….

III. HET METEN
Het meten wordt bepaald door:

- de lengte van het eetbare vruchtvlees van de vrucht, uitgedrukt in centimeters en gemeten langs de convex kant van de bloesem kant tot de onderkant van de steel,

- de graad, dwz het meten, in millimeters, van de dikte van een transversaal deel van het fruit tussen de laterale kanten en het midden, loodrecht tot de longitudinale assen.

Het referentie fruit voor meten van lengte en kwaliteit is:

- de middel vinger op de buitenste rij van de hand,

- de vinger naast de snee de hand scheidend, op de buitenste rij van de cluster.

De minimale gepermitteerde lengte is 14 cm en de minimaal gepermitteerde hoek is 27 mm.

Dat is maar een klein deel van de onverteerbare rotzooi die ons opgedrongen word in een steeds groter wordend tempo, oh vergat ik het gebogen gedeelte?...Domme ik….er is een regel die de kromming van de banaan beschrijft, gebonden aan speciale bepalingen en afwijkingen natuurlijk… allemaal zorgvuldig gespecificeerd. Voel je je niet beledigd dat de Idioterij jouw geld spendeert aan wat fruittelers uitstekend zonder hun hulp kunnen? Vertel mij dat eens… of ik laat je reguleren!

In ieder geval heb ik mijn twijfels dat ook maar een van de bananen die je op de album hoes het nieuwe DP album ziet ooit zijn weg binnen de E.U. heeft gevonden. Dus wat is ametre?

We eten al GM voedsel; er zijn geen informatie etiketten op bananen, toch? Het enige wat wij krijgen is een etiket met de naam van het merk van de producent, en dat is de moeite om te onderzoeken…Chiquita… hmm… klinkt goed! Ons is verteld dat de krachten van GM landen als Afrika willen helpen; maar wij hebben al een wereldwijd voedsel overschot en de extra kosten voor besproeiing en onvruchtbare zaden zal deze arme mensen verder de schuld in jagen, en uiteindelijk meer verbonden met de vijand. Ja het is tijd om dat woord te gebruiken.

Kijk naar Zimbabwe dat door schaamteloze onoplettendheid werd toegestaan om te worden gereduceerd in tegenstelling tot anderen die voor zichzelf beschermd werden, of bevrijd van zijn trotse bijnaam de "Brood Mand van Afrika" tot een bankroete en hongerige natie; dit is een voedzame bodem voor onvruchtbare gewassen en een permanente schuld. Al het organische en conventioneel geproduceerde zal verdwijnen en de keus zal voor altijd verdwijnen kijk wat er in Canada gebeurd. Echter voor een kleine gift zullen we allemaal gered worden…

IS het waar vraag ik mij af? De inspectie van vier honderd 400 GM boerderijen in Amerika liet geen verhoogd rendement zien, geen verbeterde voedingswaarde geen vermindering in het gebruik van sproeimiddelen. Als dat zo is dan moeten we concluderen dat winst niets mis met winst in het beramen van de dingen de enige reden voor de promotie van een gevaarlijk experimenteel programma dat voorspelbaar zowel onomkeerbaar en desastreus is. Deze mensen moeten gestopt worden. Ik zal stemmen op iedere politicus die voor deze zaak wil vechten.

Stewart Wells, President van de National Farmers Union(Nationale Boeren Unie) van Canada zegt dat de beloften van hogere opbrengsten en lagere kosten zich nog niet gemanifesteerd hebben. In feite '…Deze veel verkondigde wetenschappelijke revolutie heeft alleen maar meer onkosten met zich meegebracht, zorgen over verontreiniging de vogels en bijen schenken geen aandacht aan grenzen en , grimmigste van alles, een terugkeer naar het gebruik van zwaar giftige chemicaliën die geen deel moeten uitmaken van onze moderne voedsel voorziening…'

In Engeland was ons GM Wetenschaps Onderzoeks Comité gevuld met wetenschappers indienst van biotech monsters zoals Monsanto en Syngenta. Één van de weinige onafhankelijke, Dr. Carlo Leifert professor van ecologische akkerbouw van de Newcastle Universiteit vond het nodig om ontslag te nemen toen ongelooflijk Dr. Andrew Cockburn van Monsanto gevraagd was de eerste schets van het rapport te schrijven. Het is geen verrassing… dat het rapport een deur open laat voor de GM productie in Engeland.

Stewart Wells, wiens land Frankenstein gewassen invoerde, zegt dat we gek geworden zijn.

De politieke druk zal groter worden als dit een kwestie wordt en uiteindelijk zal de draai toepast op de uitputting en verduistering de mensen van hun stuk brengen zoals gewoonlijk. Bedreigingen met embargo's en sancties van degene met een verworven interesse zal uiteindelijk de onverteerbare ingrediënten in onze keel duwen vanwege onmetelijke winsten voor je-weet-wel-wie.

Maar…terug naar Europa…

…en die afzichtelijke…voor niemand aansprakelijke…sociale engineers (O ja dat zijn ze!).

Italië en Duitsland hebben met vuil naar elkaar lopen gooien over de grote kwesties van bier en strandhanddoeken geweldig, terwijl de DBB's zichtbaar opgewonden worden sturen zelfs, tegensputterend tegen het vooruitzicht om deze anomalies te reguleren ten bate van ons allemaal… Maar het zal moeten wachten totdat zij de fijne details van het worsten probleem uit gesorteerd hebben, de wijn tweedeling kan er niet op wachten en de KDD (Kaas Definitie Departement) moeilijkheden Cheddar een plaats en Feta een stijl…Nee, ik heb ongelijk, ik hoef niet te wachten, het gerucht gaat hmmm dat het Departement voor Informatie voor de Culturele Keuken Gewoonten die Zich een Weg Eten door onze Demografische Stabiliteit een eigen verzinsel zich per direct over de zaak buigt. En wij hoeven ons er niet ongerust over te maken omdat we allemaal binnenkort genormaliseerd worden

Een gevoel om er bij te horen en een gevoel van reden is wat we nodig hebben om ons gelukkig te houden, geen reglementering…en zeker geen verboden…dat heeft nooit gewerkt. Toon een beetje respect jongens. Leve het verschil zoals ze in Frankrijk zeggen.

Toen wij ons in de U.K. in 1971 decimaliseerde ronde alle handelaren hun prijzen af daarbij een fris woord aan het recente niet-Marshal-Plan publiek introducerend …inflatie…Wouw! Je hebt het nog nooit zo goed gehad... oops!

Pre-Euro prijzen hebben hetzelfde patroon gevolg of niet…alles is veer duurder… voorspelbaar.

Je kan geen touw vast knopen aan een alledaagse valuta tenzij je politiek en cultureel verstrengeld bent zoals de U.S.A. en daar zit het probleem. Leve het k***e verschil! Zoals ze in Hounslow zeggen

Maar goed…

Groetjes,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2003

Bananas voetnoot:

Engelse gezondheids en veiligheids beambten zijn de enige uitvoerders in Europa die een toerende hoog koorddansende groep acrobaten uit Rusland nodig hebben om…veilgheids helmen… te dragen.

Zoiets als dit gebeurd elke dag in Engeland dolle honden als we zijn.

Een recentelijke vragenlijst besliste dat Engelse mensen het oneerlijkst waren van Europa… in alles behalve respect en dat is wanneer er een vragenlijst ingevuld moet worden; op welk moment ze heel concentieus zijn… Zeggen ze.

Bob Moncur (Footballer,Newcastle, Scotland)

Terug naar:
return to DF index