Dear Friends

DF 34 - Redenen om te huilen

Maart 2003

Beste vrienden

Dank aan een ieder die naar onze shows kwam tijdens onze recente Noord-Amerika tour; Ik ben tevreden te horen dat we geplant staan om later dit jaar weer terug te komen. Het was een genot om in die zalen te spelen. Zoals ik laatst aan iemand geschreven heb; De ideale show is een theater in je eigen woonplaats (met gratis bier en aangepaste ticket prijzen?). Het gebeurt natuurlijk niet vaak omdat er niet genoeg dagen zijn - maar we doen ons best. In de tussentijd is Moronica meer dan ooit in de war door het welvarende karakter van live muziek; als ze nu nog de hoogmoed kon laten varen. Muziek als gewoonlijk spreekt voor zichzelf.

We hebben plezierige berichten gehad; en wederom veel dank aan een ieder van jullie die recensies gepost heeft op verschillende websites; en aan jou Lesley voor het sorteren van vele van deze voor mij. Ook moet ik zeggen hoe erg ik de brieven waardeer die ik gekregen heb. Er is nogal een technische reorganisatie achter de schermen van Caramba geweest - www.gillan.com - Onze geliefde Redacteur - Steve Campbel, heeft ons gered van de bijkomstige rotzooi; niet door ons zelf gemaakt. Bedankt Red.

Op weg voor een paar dagen thuis - beschouw dit als de beloning voor slecht gedrag, als ook voor de kans voor een zeldzame familie knuffel terwijl de was gedaan wordt terwijl de uitrusting naar Japan verscheept word - staar ik naar de kranten voor een bevestiging van de aanhoudende waanzin.

De bijnaam "Spring Jockey" heeft nu een geheel nieuwe en spannende betekenis sinds Sean Fox - zonder duidelijke reden - een spectaculaire bokkensprong maakte tijdens zijn beklimming tijdens een race bij Fontwell Park. Het paard - Ice Saint - heeft sindsdien getekend voor Manchester United en Sir Alex Ferguson heeft de dek rechten; behalve op natte en winderige nachten als Magnier een betere grip heeft.

Dr. Terence Hope - een consulterende hersen chirurg die een expert is in vasculaire neurochirurgie als ook een senior onderzoeker voor de Royal College van Chirurgen en secretaris van de Intercollegiate commissie van Neurochirurgie - was naar huis gestuurd van zijn werk bij het Nottingham ziekenhuis - met behoud van salaris. Er wordt aangenomen dat hij een extra portie soup met croutons nam zonder ervoor te betalen. Junior gezondheids minister Lord Warner zei tijdens een debat voor het suspenderen van NHS personeel: "Ik ben geloofwaardig geïnformeerd dat er geen nadelen voor de patiënten zijn omdat het werk dat de dokter van plan was te doen door zijn collega's overgenomen wordt."

Een woordvoerster zei dat drie van Dr. Hope's geplande operaties voor maandag uitgesteld zijn.

Ten voordele van ons, Dasani - Coc Cola's waterflessen fabriek - promote zijn nieuwe 'puur' product in de UK. In feite is het gefilterd kraan water wat verrijkt en gearomatiseerd is met verschillende mineralen. Dit water van S.E. London wordt uitgedeeld aan huizen voor de kostprijs van een derde penny per halve liter terwijl Dasani bijna een pond rekent voor dezelfde hoeveelheid - dat is een opwaardering van ongeveer 3,000 procent. Natuurlijk heeft Dasani de verschrikkelijke last van de beangstigende kosten van vaste bedrijfsuitgaven en marketing - Dus zij kunnen worstelen met de winstgevendheid. In de tussentijd zal hun geloofwaardigheid het overleven. Of niet?....NIEUWSBERICHT… Dasani heeft zich - terwijl ik dit type - terug getrokken van de Engelse markt omdat het toegevoegde bromide(?) gemuteerd is in bromaat(??) en dat is in zijn geheel niet goed…toch! Dasani beweert dat er nooit enig gevaar voor het publiek was (er wordt gezegd dat bromaat kanker kan veroorzaken).

Er wordt gerapporteerd dat sommige leeuwen in Afrika een vorm van AIDS hebben - 80 procent van hun - dit volgens recente studies. Een grote groep van leeuwen zag zijn jaarlijkse nageslacht reduceren van 100 naar 4…. Halloooooooooooo - dat was VIER.

Grofweg 50-70% van de vogels en vlinders is verdwenen van Engeland sinds de laatste 20 jaar. Dat was (afhankelijk van de soort) dus grofweg - weet je wel, gewoon grofweg - 50 - 7-%; in de meest gezaghebbende studie ooit, waar dan ook. Deze studies zijn nogal afdoend in een natie vol met tuinierders; wanneer het onderzoek gedaan is door een leger van goed geïnformeerde leken vrijwilligers. Betreffende die zaak heb ik niet veel gehoord over de insecten; maar een decennium geleden heb ik grote anomalie bemerkt - over een periode van 2 of 3 jaar - in de populatie patronen van bladluizen en onze lieveheersbeestjes - begrijpelijk als je bedenkt dat de laatste zich voed met de eerste - maar verontrustend als je verder op en neer de voedsel keten kijkt. Het is inderdaad een broze balans.

Ik rook niet veel maar ik houd van een sigaret na het werk - met een biertje of twee. In andere woorden ik rook als ik drink(ja, ik weet het). Echter met dat in gedachte, we kwamen een paar dagen eerder in Vancouver, om een zeldzaam beetje te oefenen voor het Noord Amerika uitstapje. Uitkijkend naar wat ontspanning na de vlucht, was ik in zijn geheel niet knorrig toen ik het 'Niet Rokken' bord bij de bar ingang zag terwijl ik afwezig incheckte in het Four Seasons Hotel aldaar. Don zei bij de > < lift 'Zie je zo in de bar…..?' het antwoord was 'Ik drink niet in 'Niet roken' bars. De atmosfeer is altijd zo onverdraaglijk bedompt.'

Nu zijn we opweg naar het Oosten en ik moet alles in 2 koffers pakken wat ik voor 6 weken nodig heb; en ze moeten alle 2 leeg zijn omdat de Australische bagage afhandelaars zulke mietjes zijn. Alhoewel, dat is niet zo zeer een kopzorg als hoe ik mijn familie en vrienden uit de gevangenis moet redden als ik terug kom.

De laatste keer dat ik in Australië was kocht ik een bizar instrument met de naam didgeridoo… na een jaar oefenen kwam ik er achter dat het een stok is met een gat erdoor; je blaast aan een kant en een rouw geluid komt uit de andere kant.

Kom op jongens, we vertrouwen op jullie.

Het is nogal een tijdje geleden sinds de laatste DF, niet?

Tijd vliegt zoals ze zeggen; maar niet - zoals ik recentelijk ervaren heb - zonder zijn schoenen uit te doen; om door een Amerikaans vliegveld poort naar de volgende dimensie te gaan, terwijl de gehele firma vastberaden onbewust van de ironie die dit met zich meebrengt.

Het is laat en ik luister naar een huilende merel; zwakker wordend tijdens de nacht terwijl de moeheid nog steeds niet in staat is zijn wanhopige signaal voor een partner die niet thuis komt te verstommen.

Vrijzinnige genootschappen hebben gerealiseerd dat het al moeilijk is om te gaan met omsingelde radicalen en reactionairen, groene, blauwe en rooie, averechtsen en centralisten; corruptie, bedrijfscriminaliteit en de dagelijkse uitdagingen met betrekking tot geciviliseerde vooruitgang. Zo moeilijk als dat al is, zonder dat er verschillende versies van god in het gevecht komen en pseudo-redelijkheid geven aan een of meer strijders.

'God is aan mijn kant' schreeuwt de soldaat terwijl hij zijn harnas van de dood vast gespt en de buurt opblaast. 'God is aan jou kant' fluistert de luitenant, 'een veld met vers groen gras wacht op jou en vele maagden zullen bij al jouw behoeften aanwezig zijn. Jou slachtoffers - kinderen, moeders enz. - zijn allemaal ongelovigen; dus maak je om hun niet druk. Je tijd in het paradijs zal niet gestoord worden door een geweten. Je hebt gods wil uitgevoerd.'

Desondanks….ik hoorde gisteren in het bos dat 'Die Mensen' uitgevonden hebben - als ze in het paradijs aankomen - dat daar geen maagd te vinden is, het gras al een tijdje niet gemaaid is en sandalen uit de mode zijn. De EU heeft kamp gemaakt; dus nu zijn er wat formulieren in te vullen en moet er een redelijke hoeveelheid belasting betaald worden. Jezus, Mohammed, Boedha en David Icke zijn relatief gelukkig met hun spel terwijl gebleken is dat God toch Tony Blair is. Zelfmoord wordt gestraft met een enkeltje naar Galveston* en bombarderen wordt gestraft met een degradering van het doel. Zelfmoord en bombarderen zijn gezamenlijk exclusieve activiteiten als ze veroordeeld worden door welke geciviliseerde standaard dan ook; zij kunnen niet gelegitimeerd worden door een koppelteken.

Dus, als onze belangrijkste social engineers - in de naam van de menselijke rechten en onder de paraplu van politieke correctheid - verordenen dat wij ieder individueel recht respecteren; ongeacht wie; ieder individueel standpunt - ongeacht wat; en op de een of andere manier (oh ja, dat doen ze) iedere individuele verstorende actie rechtvaardigen - op grond dat minderheden gerespecteerd moeten worden - en je kunt niet belangrijker zijn als minderheid als je bestaat uit 1 persoon - of niet… Dan iedere religie; oh wacht even; hier hebben we een probleem…. Iedere politieke partij. Whoa Neddy. Je kan meerderheids groepen niet meerekenen, omdat zij de teugels veels te lang vastgehouden hebben, en… je kan traditionele groepen niet meerekenen van welk land dan ook - of regio; aangezien landen op zich binnenkort verbannen worden door de EU - Engeland, bij voorbeeld bestaat amper nog - omdat meerderheids groepen geen plaats meer hebben in de moderne democratie - of niet. Adempauze… dus… daarom is iedereen zo tevreden.

In een Uitputtings Oorlog, als pezen stijf moeten worden en bloed opgeteld moet worden, is het goed om het spreekwoord …. Laat die kerels je niet vermalen…. te herinneren.

Onze oude vriend GMC (Genetically Modified Crops = Ginetisch gemodificeerde gewassen) heeft zijn lelijke hoofd weer opgetrokken. Er bleek een hopvolle pauze te zijn - een soort van - aan het einde van vorig jaar toen ik schreef…(Q&A65)'…in de tussentijd is de GM kwestie in de UK veel verbeterd. Dankzij een grote publieke weerstand is er een moratorium op de kwestie; echter vertaald de overheid dat anders. Monsanto is eigenlijk teruggetreden. Dit is een grote verademing, desondanks kan je die Frankenstein voedsel knullen niet vertrouwen; zij zijn de meesters in het uitputten…'

Een paar maanden later heeft onze regering aangekondigd dat we door moeten gaan met het planten van GM maïs - voor veevoer alleen, uiteraard - Bayer's Chardon LL; daarmee de lessen uit het verleden negerend; BSE, antibiotica, softenon, (durf ik de farmaceutische bedrijven te noemen?), en die andere roekeloze onverantwoordelijkheden - met betrekking tot de voedsel keten en kruis bestuiving. Dus het moet een uitputtings oorlog zijn, daarom verontschuldig ik mij niet voor het doorzeuren over het volgende 'Assen van het Kwaad' (Hey Dubay, wat kan ik er van zeggen?) - deze as van het kwaad zijnde de 'geïnteresseerde' partijen; welke de producenten, investeerders als ook de conglomeraat boeren en als ook onze zwaar gelobiede regering zijn. Ook - om nog twee aditionele en krachtige vijanden te noemen - Sir David (eerloos) Carter van de BMA(British Medical Association = Britse medische associatie) en onze minister van wetenschap, Lord Sainsbury (een eigenaar van een supermarkt keten die jaarlijks 10 miljoen kale ponden in de Labour Party smijt - word gezegd - Ik kan niet geloven dat hij daar mee weg komt).

Verder wat betreft de zaak Frankenstein voedsel als afgetekend in DF 31 - en hieronder gekopieerd voor jullie gemak…. Zij - de vijand - zij vinden dat niet leuk, toch… Frankenstein voedsel bedoel ik. Zo'n alliteratie wekt de indruk dat het hele concept monsterlijk en het werk van gevaarlijke experimentele wetenschap is; zou dat waar kunnen zijn? Zowel de publieke opinie en hard bewijs zijn genegeerd aangezien onze regering van vandaag de toetsen bediend voor verdere Frankenstein gewassen. Het humeur van het publiek lezend(84% tegen) het schijnt nu geen alternatiefs te zijn om de gewassen van de velden te rukken aangezien ze geplant zijn - vandaar de eerdere gevangenis straf; mijn troepen zijn zich aan het bewapenen

Zelfs Delia Smith, de meest succesvolle en beminnelijke schrijfster van kookboeken is witheet.

Zo serieus als deze zaak is kunnen we heel gemakkelijk door de tactieken heen zien; Meneer Blair is een grootmeester in het verduisteren (hij verdiend het om symbolisch geslagen te worden met een afleidings manoeuvre), de algemene strategie is om de aandacht te verleggen van het giganties binnenlands falen van deze regering - deze regering die zo veelbelovend was in zijn eerste paar minuten.

Ik heb wel sympathie voor onze Messias;….Het een heel moeilijke baan, wereldleider zijn' - zoals geschreven in DF 11 - 'Een hoger perspectief moet het vaak laten voorkomen - voor je aanhangers - dat je je principes opoffert; terwijl je in feite ze meer doortrapt aan hen presenteert, voor het grotere geheel. Dit is nu moeilijk aan de mensen thuis uit te leggen omdat je druk bezig bent de rest van de wereld te overtuigen dat iedere actie die je neemt in hun voordeel is en niet de jouwe. Het is inderdaad een delicate zaak….'

Ik heb eerder het woord 'uitputting' genoemd. Uitputting is het meest effectieve wapen in de wapenkamer van een slechte zaak.

Kijk naar het werk dat Sting en anderen gedaan hebben om her regenwoud te redden. Krijg je niet het idee dat de beweging - of in ieder geval de media waarde - 'moe' is geworden? Vermoeidheid is het effect van uitputting - als de campagne langer duurt vanwege de vraag naar HOUT!!!!!!

Trek de kwestie niet in twijfel of - belangrijker nog - zijn bijdrage voor de grote toekomst, maar als zodanig op dit moment is er een patstelling; op zijn best.

Ik ben 30+ jaar geleden geen lid van de opkomende Amnestie International geworden omdat het politiek incorrect was - dat is het nog steeds; maar ik abonneer mij op vele van zijn doelen - De Groenen ook.

Het is te vroeg voor degene van ons die denken dat er een betere manier is, maar traditionele ideologieën, culturen, religies en waanzin zullen uiteindelijk - vroeger dan later, gezien de snelheid van de dingen, denk je ook niet - een eenvoudig binnenpretje worden; zoals alles in de geschiedenis - zijn wij verdorven met ontrouw voor onze afkomst. Nu - als ooit - worden wij geconfronteerd met een morele en intellectuele worsteling - er is altijd een conflict - bondgenootschappen tegen bullebakken zeg ik je - en god zei dank voor het internet.

Het eerste grapje dat mijn dochter Grace mij vertelde toen ze nog een kind was…

'…Pappa - heb je het gehoord van die ene/een - gewapende/armige visser? Hij heeft zoooo'n grote vis gevangen!!!'

Dat is geweldig, vind je niet? Ze was vergeten zijn naam te noemen.

Eerder refereerde ik naar 'en delicate balans'. Ik weet niet waarom maar een onderbewuste gedachte bracht de beroemde poging in gedachten - in al zijn pracht en praal - van de luchtmacht(zondernaam om het schaamrood te vermijden) die faalden om een weerballon neer te schieten die afdreef in de commerciële vlieg wegen boven het Noord-Atlantische bondgenootschap. De druk en woede door iemand losgelaten (?) die niet verteld wilde worden dat 'ehm, meneer…. het is maar een weerballon, hij is gauw voorbij of ploft.

*Ik heb er een tijdje over nagedacht voordat ik besloot deze brief te publiceren, in mij hoofd nadenkend over de herkomst- voor ongeveer 10 seconden - en slapende honden afwegend tegen mijn persoonlijke volslagen verdomde afkeer. Ik ben er in geïnteresseerd om hier wat correspondentie over te ontvangen; speciaal van iedereen die er die nacht bij was. Ik herinner een kleine opschudding aan mijn rechterzijde - Steve's kant van het podium. Vandaar de paar agenten opgehoopt in het publiek. Misschien was dat wel het incident, ik weet het niet.

Ik heb de naam van de schrijver weggelaten in een poging het bericht onpersoonlijk te maken, ook heb ik één persoonlijke observatie weggelaten; aangezien koude understatement het beste antwoord schijnt te geven

------ Forwarded Message
From: "info@deep-purple.com"
Date: Sun, 22 Feb 2004 19:20:28 +0000
Subject: Fwd: Galveston Texas Concert
Från: ******@aol.com
Datum: den 22 februari 2004 18.08.20 GMT+00:00
Till: info@deep-purple.com
Ämne: Galveston Texas Concert

Ik begrijp dat deze e-mail de band misschien wel nooit zal bereiken. Ik wilde alleen met iemand praten over wat er gebeurd is tijdens het concert gisteravond. Mijn vrouw, Nicole, en ik waren gisteravond bij het concert. Het lukte ons om dicht bij de dranghekken, 2de rij in feite, te komen. Ik ben een blanke man, Nicole is een zwarte vrouw. Tijdens de show rukte een vrouw het Mardi Grass masker van mijn vrouw af en noemde mij een "neger vrijer". Een sheriff, die achter de dranghekken stond sommeerde die vrouw weg te gaan. Zij deed dat. Maar kwam uiteindelijk weer terug. Zij begon haar "lofzang" weer. Op het zelfde moment zei een man(weggelaten, ig) tegen mij "neem dat neger wijf bij mij vandaan". Dit natuurlijk, bracht mij van streek, en ik zocht de sheriff. Deze keer sommeerde de sheriff mij en mijn vrouw weg te gaan. Natuurlijk, hoe oneerlijk dat ook was, deden wij.

Dit maakte mij natuurlijk overstuur. Maar, nog belangrijker, mijn vrouw was zwaar gekrenkt. Boos, beschaamt en overstuur verlieten wij het concert.

Uiteraard is dit niet de schuld van de band. Wij hebben Deep Purple een paar keer gezien en hebben altijd van de show genoten. Ik hoop dat deze e-mail de band op de een of andere manier bereikt. Mijn vrouw weet niet dat ik dit schrijf. Elk woord van Ian en de jongens kan wat van de pijn wegnemen van deze stomme situatie

Bedankt, en hoop, de band in Houston(niet Galveston) gauw weer te zien

Als ik gestopt ben met huilen schijf ik iets meer.

Groetjes voor nu

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2004

p.s. uitsnede van DF 31 - zoals beloofd. Wij eten al voedsel van GM; Er zijn geen informatie etiketten op bananen, of wel? Het enige wat wij krijgen is een sticker met de naam van de producent, en dat is de moeite waard om te onderzoeken…Chiquita…hmmm… klinkt lekker! Ons word verteld dat de macht van GM landen als Afrika wil helpen; maar wij hebben al een wereld voedsel overschot en de extra kosten van besproeien en onvruchtbare zaden zal deze arme mensen verder in het rood doen belanden, en uiteindelijk meer verbonden met de vijand. Ja, het wordt tijd om dat woord te gebruiken. Kijk naar Zimbabwe; door schandelijke onoplettendheid is het toegestaan te reduceren in tegenstelling tot anderen die van zichzelf gered zijn, of bevrijd van hun trotse bijnaam zijnde de 'broodmand van Afrika' tot een failliet en hongerende natie; dit is een voedzame reden voor onvruchtbare gewassen en een permanente schuld. Al het organische en conventionele geproduceerde zal verdwijnen en de keus zal voor altijd verdwijnen kijk wat er in Canada gebeurd. Echter voor het overwegen van een kleine gift zullen we allemaal gered worden… Is het waar vraag ik mij af?. De inspectie van vier honderd 400 GM boerderijen in Amerika liet geen verhoogd rendement zien, geen verbeterde voedingswaarde geen vermindering in het gebruik van sproeimiddelen. Als dat zo is dan moeten we concluderen dat winst niets mis met winst in het beramen van de dingen de enige reden voor de promotie van een gevaarlijk experimenteel programma dat voorspelbaar zowel onomkeerbaar en desastreus is. Deze mensen moeten gestopt worden. Ik zal stemmen op iedere politicus die voor deze zaak wil vechten. Stewart Wells, President van de National Farmers Union(Nationale Boeren Unie) van Canada zegt dat de beloften van hogere opbrengsten en lagere kosten zich nog niet gemanifesteerd hebben. In feite '…Deze veel verkondigde wetenschappelijke revolutie heeft alleen maar meer onkosten met zich meegebracht, zorgen over verontreiniging de vogels en bijen schenken geen aandacht aan grenzen en , grimmigste van alles, een terugkeer naar het gebruik van zwaar giftige chemicaliën die geen deel moeten uitmaken van onze moderne voedsel voorziening…' In Engeland was ons GM Wetenschaps Onderzoeks Comité gevuld met wetenschappers indienst van biotech monsters zoals Monsanto en Syngenta. Één van de weinige onafhankelijke, Dr. Carlo Leifert professor van ecologische akkerbouw van de Newcastle Universiteit vond het nodig om ontslag te nemen toen ongelooflijk Dr. Andrew Cockburn van Monsanto gevraagd was de eerste schets van het rapport te schrijven. Het is geen verrassing… dat het rapport een deur open laat voor de GM productie in Engeland. Stewart Wells, wiens land Frankenstein gewassen invoerde, zegt dat we gek geworden zijn. De politieke druk zal groter worden als dit een kwestie wordt en uiteindelijk zal de draai toepast op de uitputting en verduistering de mensen van hun stuk brengen zoals gewoonlijk. Bedreigingen met embargo's en sancties van degene met een verworven interesse zal uiteindelijk de onverteerbare ingrediënten in onze keel duwen vanwege onmetelijke winsten voor je-weet-wel-wie.

Terug naar:
return to DF index