Dear Friends

DF 35 - Inbrekers rechtspraak

Augustus 2004

Beste vrienden

Het was een interessante korte onderbreking voor mijÖ

Professor Francis Crick van de Cambridge University is gestorven. In 1962 kreeg hij een derde van de Nobel Prijs voor medicijnen uitgereikt. Samen met James Watson (US) en Maurice Wilkins (NZ) werd hij geŽerd voor 'ontdekkingen betreffende de moleculaire structuur van nucleÔnezuren en hun betekenis voor informatie stromen in levend materiaal.' Dat is DNA voor ons

Bovendien..ZEVENTIEN DODE INBREKERS

Gerechtshof transcript

AANKLAGERS COMMISSIE

Zo, Meneer Ian Gillan - de beklaagde - we praten over de zeventien dode inbrekers (met de gebruikelijke afwijzigingen), gevonden voor uw huis, op een - hoe kan ik dit het best beschrijven - een hoop.

IG

Ja.

AC

Kunt u uitleggen wat de oorzaak was van wat sommigen zouden kunnen beschouwen als een ongewone situatie?

IG

Wel, ze braken in en verraste mij. Ik was met een kruiswoordpuzzel bezig en opeens werden de ruiten ingegooid.

Al deze kerels sprongen de kamer in, zwaaiend met pistolen en schreeuwen 'je bent dood'.

De kat vloog onder de tafel en ik morste mijn whisky.

Toen barste de voordeur open en kwam er nog een stel naar binnen gestormd.

AC

Voelde u zich - en ik wil dat u zorgvuldig nadenkt voordat u antwoord - meneer Gillan voelde u zich - op elk moment - bedreigd?

IG

Nee, niet echt, ik bedoel we hebben vaak genoeg onaangekondigd bezoek, maar het leek deze keer een beetje anders. Ik wil niet zeggen bedreigd, meer ongemakkelijk, omdat, zie je, ik kende er geen een.

AC

Kunt u, meneer Gillan, de omstandigheden beschrijven welke zo'n overweldigend gebruik van misplaats geweld noodzakelijk maakte; welke direct de dood van zeventien onschuldige mannen tot gevolg had?

IG

Ik zal u vertellen wat er gebeurde. Toen de eerste golf door het raam kwam wist ik niet wat ik moest doen, maar ik werd tot actie gedwongen toen ik zag hoe degene met een mes uit zijn ogen keek, als een trein op mij af komend.

AC

U was capabel - sorry voor deze interruptie - maar u verteld mij meneer Gillan dat u capabel was om de situatie te interpreteren aan de hand van hoe hij uit zijn ogen keek?

IG

Grotendeels was het het mes in zijn handen.

AC

Het kwam niet in u op, op geen enkel moment, dat het een grap had kunnen zijn, de jongens die zich een grap hadden beloofd, een beetje onschuldige lol.

IG

Ja, eventjes maar, totdat hij mij stak

AC
(De Rechter toesprekend)

Mijn Heer, op dit moment wil ik graag fotografisch bewijs aanvoeren wat bewijzend dat de beklaagde geen verwondingen, schaafwonden, blauwe plekken of fysieke schade van welke aard dan ook heeft opgelopen van dit, ehm, bloedbad van onschuld.

RECHTER

(Tot de jury)

U moet deze laatste opmerking negeren. Wat het bloedbad betreft, dat is voor dit gerechtshof omdat te beslissen. De onschuld van de slachtoffers daar en tegen, is vastgesteld; hun vroegtijdige heengaan heeft het onmogelijk gemaakt om zich zelf te verdedigen tegen de aanklacht van de beklaagde.

AC

Excuseer mij mijn Heer (draait zich naar de jury en vervolgens spreekt hij de beklaagde weer aan) U zei dat hij u stak, en toch is er geen wond.

IG

Het ging door mijn jas, maar ik wist dat hij het meende. Wij worstelden voor het mes en raakte verstrikt met iemand die begon te schieten, Ik hoorde schreeuwen en toen vielen we en op de een of andere manier was vriendje bruin brood Ik lig boven op hem met een mes in zijn borst, en er zijn drie doden van rondvliegende kogels van de gangster, die nu rondvliegt met een astma aanval wijzend naar zijn puffer.

Terug kijkend had ik het kunnen weten, maar, in het heetst van de strijd, dacht ik dat hij artritis en epilepsie had. Mijn eerste gedachte was om naar de keuken te gaan en een lepel te pakken om tussen zijn tanden te stoppen om te voorkomen dat hij zijn tong zou inslikken

AC

U was begaan met zijn conditie?

IG

Natuurlijk, de man had problemen

AC

Dus, wat gebeurde er vervolgens

IG

Het licht ging uit, vergeet niet dat ik nog een horde mensen door de voordeur hoorde komen, dus ik verliet de chaos en ging naar de hal.

AC

Had u enig idee hoeveel er in iedere groep zaten?

IG

Oh ja, 10 kwamen er door het raam en 7 kwamen er door de deur.

AC

Hoe kan u daar zo zeker van zijn?

IG

Ik zag er 10 door het raam komen en er waren zeventien doden. Simpel rekensommetje.

AC

Meneer Gillan, het is forensies vastgesteld dat van de onderste zeven, in de hoop lichamen, namelijk de groep die door de voordeur binnenkwam, hun hoofd ingeslagen was met een slaghout, gelijkend op degene die u in de hal heeft, in feite precies dezelfde.

IG

Ja, dat zou heel goed kunnen.

AC

Dus u geeft toe dat u een slaghout heeft staan naast de voordeur.

IG

Nee, ik heb een slaghout vlakbij de handschoen en de bal; het was een set weet u, een souvenier

AC

En heeft u het slaghout opgepakt in plaats van de bal of handschoen?

IG

Ik heb daar een moment aan gedacht, maar koos niet voor de bal of handschoen. Toen probeerde ik ze weg te wuiven door met het slaghout rond mijn hoofd te zwaaien.

AC

En wat betreffende de andere 5 nog levende - die de uw eerste aanval overleefd hadden?

IG

Het lijkt er op dat die hun vrienden de hal in gedragen hebben, met de intentie om te ontsnappen in hun wagens die nog steeds buiten geparkeerd staan. Een Volvo 240GL estate (1983) en een Londonse Taxi, alle twee hebben ze een gelijke draaicirkel - ondanks dat ik niet zie hoe ze er allemaal inpaste Ik vermoed dat ze hun vrienden bovenop de andere lichamen in de hal legde, voor zo lang het duurde, totdat het onheil toesloeg.

AC

We hebben er nu twaalf op de hoop. Allemaal onschuldig geslacht Meneer Gillan, en u verwacht ons te geloven dat een verder onheil toesloeg. Onheil waarin u natuurlijk een rol speelde

IG

Dat klopt, wel ik speelde er een deel in, toen ik mij realiseerde dat de dingen niet zo gelopen waren zoals gepland, dus noem ik het een wapenstilstand.

AC

Een wapenstilstand?

IG

Ja, ik zei dat het mij speet dat een paar van jullie jongens per ongeluk een beetje door elkaar gerammeld waren, maar er was geen reden voor paniek. Haal het gewicht van je benen, ga daar op de stapel zitten, dan haal ik een drankje voor je.

AC

Een drankje?

IG

Een drankje. Ik had dat een keertje voor Michael Jackson gemaakt. Om te beginnen gebruik je pint glazen vol met ijs en daarna de advocaat basis; daarna gooi je er wat wodka, whisky, drambuie, strega, limonade of crŤme soda - ik ben vergeten welke ik gebruikt heb- sherry brandy (een druppeltje), port, tequila, mescal en een golf absint.

Dus toen belde ik de politie, bood een cocktail aan de overgebleven paar aan en stak een sigaret voor mijzelf op.

RECHTER

Schuldig, vijf jaar, neem hem mee.Het laat zien hoeveel problemen je nu krijgt als je een sigaret rookt; gelukkig kwam ik vrij door een technisch detail dus de tour gaat door zoals gepland. Dankzij de Britse justitie was ik in de gelegenheid om weer een bijdrage te leveren aan de Anekdotage sectie van Caramba, waar je ook het ultieme laten inslapen van vrouwen kan vinden in een schitterend klein verhaal over een gebeurtenis die echt plaats vond in Paicey's huis een aantal jaren geleden. Zie je tijdens de tour

Groetjes,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2004

Terug naar:
return to DF index