Dear Friends

DF 36 - Een ontkuilde kleine boerderij en een nieuw metrisch systeem van tijd

December 2004

Beste vrienden

Om te beginnen mijn verontschuldigingen voor de grote vertraging in het posten van deze brief. Ook wil ik de vele bedanken die geschreven hebben om te informeren over mijn welzijn - het gaat mij goed, dank jullie wel.

Het zou makkelijk zijn om mijn computer problemen tijdens de tour de schuld te geven, zelfs de weg, de andere projekten waar ik onder begraven ben, een niet werkende puntenslijper(voor briefpapier fetisjisten - ik heb een heel oude Panasonic KP-4A), besluiteloos haar, ernstige broek problemen etc; maar de eenvoudige waarheid is dat ik mijzelf heb ondergedompeld in de luxe van compleet egoïstisch nietsdoen - het was er de tijd voor. Bedankt voor jullie begrip.

Ik voel mij vereerd door de contributies van vele vrienden en gelijke voor een TV/DVD special, die gemaakt wordt ter ere van mijn 40 jaar op tour. Joe Satriani, Ronnie James Dio, Tony Iommi, Sir Tim Rice, Claud Nobs (Funky Claud), Luciano Pavarotti, Joe Elliott, Jon Lord, de huidige jongens van Purple en vele anderen hebben rijkelijk de tijd genomen voor de camera. Het team - producer Craig, tezamen met cameraman en geluidsman, Barry en Brian - zijn heel ver gegaan om materiaal te verzamelen voor wat Craig zelfverzekerd beweerd de beste Rock Documentaire is. Het filmen is bijna klaar en het editen begint in februari. Tegen de zomer zou het klaar moeten zijn.

In februari ga ik naar Toronto alwaar ik een album ga maken ter begeleiding van de Documentaire. Met producer Nick Blagona (Perfect Strangers, Accidentally on Purpose etc.) ga ik nummers opnemen uit vele jaren - Javelins, Episode Six, DP, Gillan, Sabbath, solo stuff etc. Er zullen een flink aantal speciale gasten meedoen.

Ook heb ik een boek samengesteld genaamd 'Caramba' waarin verscheidene artikelen en plaatjes geselecteerd van de website en sommige nog nooit eerder gezien. Ik heb al het politieke gedoe weggelaten en heb mij geconcentreerd op de nonsens. Tijdens het editen heb ik wat onschuldig naakt moeten verwijderen omdat mij onder de aandacht was gebracht dat sommige van de meer puriteinse landen (jullie weten wie je bent) mij opgeknoopt zouden hebben - of erger - wanneer ik op doorreis was.

Ik zal met Steve (ed.) praten, misschien kunnen we ze op de achterpagina's van de echte Caramba plaatsen - Maar vertel het niet verder

Na Toronto ga ik naar St. Petersburg waar ik uitgenodigd ben om een paar nummers met een Russische All-Star band te zingen - dat is op 23 februari. Dan op 3 maart Heeft DP een show in Zwitserland en daarna gaan we naar Los Angeles om te gaan werken aan een nieuw album. De rest van 2005 kan naar alle waarschijnlijkheid het best beschreven worden als een ruimte-willekeurig-chaotisch-jaar; verandering doet wonderen, of niet?

Gisteren halverwege de ochtend merkte ik een arrogante advocaat type languit gaan over mijn knie, laks springend door de eerste editie van 'L'histoire d'O'. Het zwarte zijden was taille hoog en haar onderbroek was - en is nog steeds - in de T-winkel voor reparatie; alhoewel de eigenaar ze achterstevoren dragend gezien is in een slappe poging om uit de kast te komen

We staarden allemaal naar de verrassend ontkuilde boerderijen terwijl wij over de oogst opties nadachten - de peterselie was al gekortwiekt

Weinig wist ik van het feit dat de wet veranderd was om iedere gelegenheid voor een eerlijke rechtszaak te elimineren - dus bleven we in het duister terwijl onze clandestiene activiteiten bewonderd werden door de dubbelzijdige spiegel; dat broederlijke apparaat dat zo frequent omhoog gehouden werd met hoogmoed voor de hoogmoedige commissaris zijn blinde oog.

En zo eindigde het…. we konden de motor niet eens laten draaien - kleinzielige Hitlers zijnde wie zij zijn. Derhalve Het demoniseren van tegenovergestelde opinies gaat door met het versterken van de polarisatie in Engeland, en nu eisen individuele rechten een afzonderlijk stel wetten voor iedereen - op voorwaarde dat er een metropolitaanse mening is. Dus lever je lijst snel in, persoonlijk afgeven word ten zeerste aangeraden…..

Versleutelen is verboden voor het geval er iets tussen door glipt… dus eufemismen overheersen, en dat is geen slecht iets. Vandaar het koeterwaals - weet je waar ik over praat? Nee? Goed, je zult het uit mij moeten slaan!!!Herinner je je de fransman zijn verlichte maar late redevoering in NY, heel lang geleden? Sancties werkte. De inspecteurs - de gehate Blix - vonden niets. De ziek verklaarde oorlog was al in beweging voor die armoedige U.N. procedure. De troepen waren op hun plaats en hadden een preventieve absolutie (Phillip Pullman) uiteindelijk was God aan hun zijde, of niet. Nu word er gezegd dat dit - slechtst verborgen kant van de grootste wig ooit - een goede was. Uiteindelijk had de wrede Sadam 300.000 van zijn eigen mensen vermoord - Generaal Franks rond zijn cijfers graag naar boven af, de goede militair zijnde die hij is - en deze cijfers, afschrikwekkend en ongelofelijk als ze zijn, waren van voor de sancties.

Wel, in ieder geval een voorzichtige 10,000 zijn er dood dit jaar, vermoord door onze democratische hand - uiteindelijk stonden we onze democratisch gekozen vertegenwoordigers toe om dit op juiste wijze te debatteren in het Parlement- of niet soms - voordat het democratische besluit genomen werd om Irak van zijn gewoonten te bevrijden en onze versie van een democratie aan hun belegerde gemeenschap op te leggen.

Dus had Meneer de Villepin gelijk Meneer Blah?

WMD ontdekte tot nu toe niets, maar dat wisten we altijd al. Ik herinner dat Vladimir Putin jou in je gezicht uitlachte vanwege de 'waardeloze documenten'(zijn woorden) wuivend ter support van jou claims.

Herbergde Sadam terroristen? Nee - ondanks dat ze een man vonden in de haven, maar dat was een toerist. Natuurlijk was hij(Sadam en niet de toerist) niet betrokken met terroristen - je moet alleen maar zijn politieke krijgslist bestuderen - dat idee is zelfs nog absurder dan de WMD fantasie.

Was Irak ongehoorzaam ten op zichte van de U.N voorschriften? Wel, ja ik moet toegeven dat er in die richting ongehoorzaamheid was(stoute Sadam), maar kijk eens - hmmm - wie is er nog meer schuldig aan ongehoorzaamheid? Aha, daar heb je een gevoelig onderwerp…

Als je de proef aanklachten in overweging neemt Meneer Blah - de proef aanklachten, Meneer Blah, opgelegd aan Sadam Hussein tijdens zijn eerste hoorzitting - dan moet je je de juiste datum herinneren van de meest recente wandaad door Sadam gepleegd. Nee? Dan vertel ik het je - het 1991. Dat was 1991 Meneer Blah… 12 volle jaren voor de - eh - bevrijding van Irak… jij domme domme man. Je verdient het echt om niet minder dan de rest van je roekeloze messiascomplex jaren in de gevangenis door te brengen.

En terwijl je daar bent Meneer Blah dan heb je genoeg tijd om nog een vraag die beantwoord moet worden in overweging te nemen. Meneer Blah kan je ons alstublieft vertellen wat er met de 2 koffers vol met papieren is gebeurd, ter beschikking gesteld door de United Nations en ingepakt door hun inspecteurs? Wat gebeurde er met die papieren in de tijd dat ze verstuurd werden uit Bagdad en de tijd dat ze afgeleverd werden op hun uiteindelijke bestemming? Dit is een belangrijke vraag Meneer Blah, het is voor ons allemaal belangrijk om te weten wat er met die papieren gebeurde. Ik weet dat we een antwoord zullen eisen als deze rotzooi in z'n terminale fase is beland, eerder vroeger dan later denk je ook niet? Ik wens u een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar

Je oprechte, enz. enz.Ik had het voornemen om mijn theorie van het Multiversum uit te leggen, relatief aan de missende donkere materie en de verkeerde hypothese, maar ik moet daar mee wachten vanwege meer dringende zaken.

Om zich te schikken naar de uitgedachte geanticipeerde veranderingen - voor ons gemak - door de idioterie, heb ik een nieuw metriek systeem van tijd uitgedacht

100 seconden = 1 minuut
100 minuten = 1 uur
10 uur = I dag
10 dag = 1 week
3.651 weeks = 1 maand
10 maanden = 1 jaar

Ik heb de maandelijkse cyclus veranderd omdat zij mij aan LSD deed denken en de schoonheid van een verwaarloosbaar duizendtal. Ook laten ze het jaar er dom uitzien en verlengd de week, welke nu een nieuwe decimale betekenis krijgt maar ongewoon blijft om ons te herinneren aan onze idiote geschiedenis - niet vergetend dat idioten iets uit het verleden zijn, en dat is een goed iets.

In ieder geval - in welke tijd erfde de aarde de week?

Groetjes

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2004

Terug naar:
return to DF index