Dear Friends

DF 40 - George Best, gelukzaligheid met BA & competitie winnaars

Dec 2005

Beste vrienden

De was is gedaan, mijn koffers zijn opgeborgen en ik blijf 6 weken thuis. De Golf Regio worstelt - alweer - om terug te keren naar de tropische diepten nadat vers water van smeltijs van de noordpool het zoutgehalte van deze noordelijke wateren heeft gereduceerd. Dit betekent dat de huidige worstelingen zinken en naar het zuiden retourneren waar het normaler wijze opwarmt en omhoogkomt om terug te keren naar het noorden om onze kusten te verwarmen.

Derhalve en paradoxaal staan we op het punt om een nieuwe ijstijd te omarmen als een direct gevolg van een opwarmende aarde. Misschien is dit echt de tijd om wat opties te onderzoeken.

Dit jaar bleef Maxfield Parrish langer dan zijn gewoonlijke najaars bezoek; zijn slimme machine inzettend op de stervende bladeren en extra aandacht schenkend aan de achtergrond van Golden Cap en de reflectie hiervan in het onschuldige koude water van Lyme Bay; Zelf mijn hond Meghan stopte(sorry) met haar eekhoorn jacht om de wonderlijke magie van een koude vroege november dag op te snuiven.

Nu - een maand later - kookt de zee in koude woede en de telegraaf kabels fluiten als het tuig op een jacht. Ik kan niet ver zien door de rukwinden van de ijzel en de duister wordende luchten het is dus zeker de tijd om binnenste buiten geblazen te worden. Kom op hond, lopen - maar eerst ga ik dit af typen anders komt het nooit klaar voor het nieuwe jaar.

George Best stierf op vrijdag 25 november 2005. In '82 speelde we in de namiddag vrij regelmatig pool in een club genaamd Rags in London; ons tweetjes in een kleine kamer afgeschermd van de grote bar. Een pond per spel was de gewoonlijke inzet met het idee dat de winnaar de drankjes betaalde - een concept dat niet echt meewerkte om het spel te verbeteren. George was gek op "kiet of dubbel" - een ontmoedigend principe dat heel eenvoudig je verliezen kan versnellen tot grote hoogte evenredig met je vaardigheid of het gemis daarvan.

Ons privé spel werd echter snel ontdekt en het was niet ongewoon, om 4:30Pm, een architraaf van leden te zien klevend aan met koord en gordijn behangen ingang van ons stekkie. Op een bepaalde dag won ik de eerste 2 partijtjes en George zei, 'kiet of dubbel dan, dan zijn het er vier', wat een inzet van 4 pond betekende voor het derde frame. Zacht gefluister overviel ons echter toen de barman ons weer een rondje serveerde en een roddel vertelde. Iemand in de deur opening hadden gezegd 'Ze spelen voor 4 duizend!!' Nou dat was het dan, George draaide door en we besloten om mee te spelen; dus na nog 3 keer verliezenwas George onderweg 32.000 te verliezen - volgens de toeschouwers. Iedere niet gepotte bal werd begeleid met o's en a's. Zo nu en dan stopte we voor een babbeltje; de spanning in het publiek was ondraaglijk. George won dat potje en dus speelde we kiet, op dat punt gooide we een munt om te zien wie de drankjes moest betalen om vervolgens te ontdekken dat onze bescheiden rekening door een lid was betaald; verrukt door de opwinding en onder de indruk van de nonchalante manier waarmee de spelers hadden gespeeld voor zo'n hoge inzet.

Vorig jaar had George een geïnterviewd te worden ivm mijn documentaire vriendelijk geaccepteerd. We hebben ook een stukje film van ons terwijl we voetbal speelde. Cheers maat, zie je de volgende keer weer.

Ik haal niet vaak herinneringen op aangezien er te veel te doen is, maar ik ga vaak over LHR en herinneringen komen dan vaak boven als ik over mijn oude huis vlieg. Het vliegveld van London HEATHROW is genoemd naar Hounslow Heath waar ik als kind speelde en Dick Turpin reed als een vogelvrij verklaarde, echter niet op het zelfde moment.

In vroegere dagen, of nachten eerder, droomde ik doordrenkt van de angst over Stratokruisers en kometen die explosief neerstorten op de 104 acre(420873.068 m²) dat - wonder boven wonder - nog steeds niet geclaimd als landingsbaan, terminal of behuizen stand houd. Zoals het overlevende gedeelte van Cranford Park of The Heath zelf, het blijft een kleine boerderij voor spoken( de vliegenier)

In ieder geval, daar stond het op de pagina's van een ander verschrikkelijk BA experiment - Lieger, Lieger, Frequente Vlieger.

Dus zet ik de zaligheid aan mijn lippen, gefocused op een geheime plaats, en trok vervolgens voorzichtig terug.
'Sorry meneer!! U mag niet roken in de terminal.'
'Ja, dat weet ik.'
'Meneer!! U moet die sigaret uitmaken.'
'Welke sigaret?'
'Meneer, ik roep de beveiliging - U MAG HIER NIET ROKEN!!!!!'
'Ziet u dan rook?'
Bewaking arriveert - hijgend…
'Heren, wat is het probleem? Oh, ik zie het, Meneer - U bent gearresteerd voor roken.'
'Maar ik rook niet. Ziet u rook? Ik heb geen aansteker en dit ding brand niet.'
'DAT is een sigaret en dat is tegen de wet.'
'In feite, als je goed kijkt zie je dat het geen sigaret is, ik ben in vervoering.'
'vervoering?'
'Ja, dat is mijn nieuwe uitvinding. Je trekt aan de ene kant van de vervoering - deze heeft een filter - en dan gebruik je je verbeelding; het is best plezierig. Er is geen tabak en je hebt geen vlammen, rook of as. Geen lucifers of aanstekers noodzakelijk. Kan je er iets van ruiken? Nee, het is reukloos. Het heeft geen effect op andere behalve de inhaleerder natuurlijk.'
'Maar wij vinden dit maar niets - Heeft u een vergunning?'
'Heb ik niet nodig.'
'JA DAT HEEFT U WEL!!!'
'Maar ik zuig op een pijpje.'
'Maar het lijkt op een sigaret en totdat wij beslist hebben dat het dat niet is ben u gearresteerd - en wij nemen die sigaretten voor onderzoek.'
'Het zijn geen sigaretten.'
'U heeft een advocaat nodig'
'Nee, ik heb een sigaret nodig.'
'Maak hem uit'
'Dat kan niet - t'is niet aangestoken.'

Verder ging het niet, maar ik weet zeker dat mijn Bliss direct voor registratie naar het patent bureau ging bij een regerings dief, en zal snel in het nieuws verschijnen; niet langer eeuwigdurend natuurlijk maar met veel belasting en toevoegingen en een gepast stigma. Er moet natuurlijk een stigma zijn om de doods bedreigingen die op het pakje staan te rechtvaardigen en het moet chemisch verslavend zijn zodat de bron van inkomsten niet zal opdrogen. Deze zijn echter makkelijk te maken en de eerste ervaringen met groep Blissing gaven mij geen reden tot twijfel; Ik weet wat je denkt.

Toen staarde ik een uur lang naar een gedeeltelijk afgemaakte Sudoku - van de categorie wreed - mij met een vreemde nerveuze opwinding afvragend waar ik de fout in ging. De grootste opwinding van deze tijdelijke afleiding is om weer aan het werk te gaan met een pen - stilstaande fetisjist die ik ben - en een slijper; dat ingenieuze apparaat dat de kunst van het scheren beheerst maar van geen enkel nut is daar waar het het puin van het uitvlakken betreft.

We hebben winnaars, jawel winnaars van de vorige prijsvraag, van DF 38: zie hieronder. Ik was onder de indruk van het niveau van de inzendingen. Iedereen legde een hoge graad van gevatheid en verontwaardiging aan de dag. Ik dank jullie; wij zullen contact opnemen om jullie te helpen je prijzen te claimen.

Zijn jullie het er ook over eens dat de reportage veel onterender was dan de snurktage in de Kate Moss affaire?

Beste TV ervaring van het jaar was het zien van Tony Parson die met de grond gelijk gemaakt werd door Diane Abbot in het BBC 1 actualiteits programma This Week - met als gastheer Andrew Neil en deze week met de ondertitel: Portillo's Peccadilloes (zondige uitspattingen, woordspeling).

Voor degene die het nog niet gelezen hebben kan ik aanraden The No. 1 Ladies' Detective Agency - Alexander McCall Smith.

Tijdens een recente voetbalwedstrijd tussen Manchester United en Chelsea waren er in het totaal 7 gele kaarten; elk daarvan droeg bij tot een verzameling, resulterend in straf oftewel gemiste wedstrijden. Gek genoeg geen enkele kaart werd gegeven voor vuil spel:

60 min: Drogba (Chelsea) Verschil van mening
63 min: Smith (Man U) Onsportief gedrag
65 min: Ronaldo (Man U) Onsportief gedrag
66 min Ferreira (Chelsea) Onsportief gedrag
67 min: Fletcher (Man U) Verschil van mening
79 min: Galla (Chelsea) Onsportief gedrag
90min: Makelele (Chelsea) Onsportief gedrag

Interessant? Ik dacht het niet. Dwaas? Zeer zeker!

Ik verdwijn nu in de mist; zie jullie allemaal weer in het nieuwe jaar. Een gelukzalig feest seizoen en - wie je gekozen god ook mag zijn - mogen je gebeden beantwoord worden.

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2005

Wedstrijd winnaars van de laatse DF:

Er was een hoog niveau van inzendingen en ik vond het moeilijk om winnaars te kiezen. Namen op de korte lijst waren(sommige van jullie moeten naar de dokter in de nabije toekomst): John Marshall; DW; Raj Tiwari; Rolando Paolone; Michael Burrows; Ralf Kwaschik; Irene Fung; Joel Advincula; Jerry Fielden; Allen Crumm; Andy Jones; Korhan Olcer Keith Thompson; Tom Dixon; Jutta Thurm; Iain Harnish; Frank Fitzgerald; Jonathan Leighton Brown; Terry Hough; Rich Franz; Charlie Jeffreys; Tom Green; Martin Cook; David Pugliese; Brent Soileau; Doug Smith and Ann E. Thomann.

Daarvan reduceerde ik tot de uiteindelijke 3 - ok 4, ik kon niet beslissen - en hier zijn ze dan met hun onzendingenVan Ann E. Thomann

Als antwoord op jou zeer interessante artikel van Donderdag 14 juli 2005 moet ik 2 punten in twijfel trekken. Ik geloof niet dat alle muziekanten zich verzetten tegen de 'criminalisering van live muziek'. In tegendeel, het werd mij onder de aandacht gebracht dat bepaalde pop artiesten(sorry, ik kan niemand in het speciaal noemen) er in het geheim achter het geheel zitten. Deze individuen zweren samen met de regering om continue te profeteren van wat ze het beste doen; Verbergen in de opname studio's, dure en smakeloze promotie video's maken en uurlange interviews geven zonder ook maar iets te zeggen, derhalve, in het geheel het toeren vermijdend. Zij beschouwen dat al als iets uit het verleden.

Met minimale podium onthullingen hoeven zij niet langer het lipsynchroniserend voor de spiegel te leren om vervolgens toch tijdens een van hun 'concerten' ontmaskerd te worden. Zie je, zo vele hebben deze vernedering al meegemaakt die als enige oplossing heeft om de echte muzikant te laten stoppen te wedijveren met het nieuwe type artiest. (helaas moet ik het woord 'wedijveren' gebruiken omdat dat vandaag de dag de wijze is waarop de muziek industrie muziek bekijkt). Waarom zouden wij lange busreizen, verloren bagage en maanden weg van huis verdragen als je een comfortabel inkomen kan hebben met het maken van video's en reality shows? Deze personen hoeven niet eens uit hun pyjama te stappen en iemand anders doet hun haar en make-up!

Mijn laatste punt gaat over de 20,000 pond boete en gevangenis straf.Ik ben het er mee eens dat de regering dit nu mag zien als een afschrikmiddel in Engeland, maar aangezien de gemeenschap veranderd en de jeugd meer en meer veramerikaanst vanwege de blootstelling aan de media, is gevangenis niets anders dan een kans op groter succes!

Ja, de gevangenis is geweldig voor publiciteit en geeft de artiest de mogelijkheid om een straat reputatie op te bouwen voor de fans, als ook gratis eten en kabel TV. Als het belangrijkste marketing instrument zijn 'imago' is dan kan 6 maanden gevangenis het verschil uitmaken tussen een goed betaalde platen contract en hamburgers omdraaien.

Ann E. ThomannVan Andrew Jones

Met respect tot de wetten gesketched in je brief, is het zeker niet correct om te beschrijven dat het iedere muzikant toegestaan wordt om onder licentie te spelen. Dit is in duidelijke tegenspraak met de petitie opgesteld door de Noise Abatement Society(geluids verminderings associatie) voor het afschaffen van ieder geluid dat verder dan 3 meter draagt, aangezien dit een schending van de basis rechten van de mens. Hoewel niet muziekanten, iedere toekomstige reünie van de Spice Girls zou gedekt zijn door deze Akte op de basis dat mime artiesten verondersteld werden de boel te bespotten

Deze Akte geld ook voor fluiten ondanks dat het rapport vergeet te vermelden dat bajesklanten(woordspeling bajesvogels) dit kunnen negeren aangezien zei 1) zij al in de gevangenis zitten en 2) Dat er geen haan naar kraait of ze schuldig zijn of niet

De Dans Akte zal niet uitgevoerd worden totdat deze term goed geformuleerd wordt in de wet. Doordat dit zo bekwaam gedemonstreerd is door Prescott en vrienden tijdens de overwinningsnacht van arbeiderspartij is dansen onderworpen aan crimineel misbruik. Om capabel te zijn om te dansen binnen de vereiste wettelijke groepen zal ieder persoon getest worden om er zeker van te zijn dat geen gezagsondermijnende neigingen ten toon gespreid worden die gemeenschap dansen bederven - een strikte kleding voorschrift van of een drie delig pak of cotton trade(merk naam) shirts met chinos(broeken) zal afgedwongen worden voor mannen.

Als toevoeging voor boevenstaande zullen ook de volgende verordeningen door Blair's Rijk afgedwongen worden:

- Het zal binnenkort strafbaar zijn om een wind te laten zonder toestemming van het Meteorologisch bureau

- Niemand mag publiekelijk spreken zonder toestemming van een mannetjesmaker

- Niemand mag zich alleen naar buiten begeven zonder een reisschema overlegd te hebben en goedgekeurd door het Plaatsvervangende Hoofd van Stoep Vernieuwing bij de plaatselijke gemeenteraad

Zoals iemand zei; "Geen drankjes, geen rokertjes, niet in de ronte lullen, geen schuine grappen!!!!

Al het beste
Andy JonesVan David Churchyard

Wanneer een verklaring ongeloofwaardig verklaart is, ons gevoel van ongeloof komt voort uit het feit dat, terwijl een concept als hoogst onwaarschijnlijk kan overkomen, het in feite waar is.

Echter, als een verklaring ongeloofwaardig is vanwege het klaarblijkelijk foutieve karakter van de inhoud, (bv, de maan is gemaakt van groene kaas), dan is het ongeloofwaardig omdat het, in feite, niet waar is.

Daarom wil ik voorstellen dat alle 5 de verklaringen in Beste Vrienden beide compleet ongeloofwaardig zijn en, eerlijk gezegd, ongelooflijk!

Beste wensen

David Churchyard
Hastings, UKVan Jonathan L. Brown

Het deel van het artikel dat ongeloofwaardig is is dat het verbod op zingen stopt bij de M25. In aanmerking genomen dat de internationale broederschap van bureaucraten nationale grenzen overstijgt, uiteraard etaleert het ras daar hetzelfde graaiende verlangen om alles te controleren, speciaal de wereldlijke, zoals zo goed tentoongespreid door onze alledaagse Noord Amerikaanse verscheidenheid

Dus, het is onvoorstelbaar dat zo'n wezen de geografische beperkingen zou accepteren vanwege het willekeurige opleggen van macht. Hun natuurlijke gewoonten zouden verlangen dat het verbod op zingen niet alleen uitgebreid zou moeten worden over alle territoriale grenzen van de UK, maar moet ook zorgen voor een UN verdrag om de ban af te dwingen op wereldwijd niveau.

Ik weiger ook om te accepteren dat er een uitzondering voor uilen is. Dat zou de verkeerde indruk wekken dat de realiteit doordrong in het beslissings proces.

Jonathan

Terug naar:
return to DF index