Dear Friends

DF 44 - Telepathie is een lastige zaak

26 december 2006

Beste vrienden

Telepathie is een lastige zaak

OK, ik laat jullie in mijn geest toe.

Rustig maar, het is de bedoeling dat het een retourtje is maar je lijkt gereserveerd - Kan je geen ongelijk geven; Ik weet wat je denkt. Ik vraag geen gunsten en neem gewillig de schuld op mij. Denk van mij wat je wilt, vorm je oordeel. Omlijst een referentie, voel je superieur. Empathie hebben we misschien. Maar ja….Mogen we? Mmmmmm, leuk!!!

Pauze; het is niets bijzonders maar het is een gezamenlijke verantwoording. Ik ben passief; ik open slechts de deur. Maar als je eenmaal binnen bent - dan ben je binnen en worden we één. Als ik wij zeg bedoel ik jou en alles dat je bent en ik en mijn collectie schurken, vandalen en rebellen Ltd. Maar ja, je weet wat het is om alleen naar een feestje te gaan - het duurt even om los te komen.

Waarschijnlijk ben je een gluurder. Dat is goed, dat ben ik ook. Feit is, Ik ben ook een exhibitionist. Ik moet dus wel bij de les blijven.

Voeten? Mijn arme niet klagende koppige menselijke voeten. Ik verontschuldig mij, hoe armoedig van mij. Hoe incorrect. Hoe durf ik om voeten te hebben?

Ik zal mijn onderste eindpunten meteen laten digitaliseren om te voldoen aan een geordende wereld. Als mijn voeten - of de jouwe nu we het er toch over hebben, en we zullen uiteindelijk denk ik - toegestaan zijn om vrijelijk rond te dwalen dan zal de wereld naar de klote gaan - volgens de meesters van het geheel, die verblijven in het apathische, bubbel vrije, ketel van apathie en knijpen de zweepslagen van de eeuwigdurende IBS diep in het rectum van desinteresse. Rectum? Ik heb die lummels vernietigd - en ze hebben het niet eens gemerkt!!

Dat is toch het probleem.

Een aardige jonge heer van het Noord Westen - die misschien de man in Manchester is , nee dat zou Chester zijn - wil een multi-denominerende rock band oprichten. Ik denk dat het een goed idee is. Muzikaal zou/moet het een waanzinnig goed idee zijn als de leden zelf hun culturele waarden mee zouden nemen; en qua teksten? Dat is nog eens een uitdaging. Wat als ze doordrammen over profeten - of de schepping? Of - de hemel verbiede - God haarzelf. Dat kan een lastige zaak worden, We moeten ons herinneren om vertrouwen te hebben in de gecompliceerdheid van de menselijke aard; het gaat het verstand te boven.

Hoe fantasties! Ik hoorde kerstliedjes in Hindi landen - Bangalore. Kerst mutsen werden gekastijd door straat handelaren terwijl het verkeer liep als water; omhoog vallend richting vliegveld en overal anders waar het heen moest gaan. Wat een te gek land - India - waar de lach nog steeds cool is, een open houding wordt gerespecteerd.

Nu is het tijd voor een pauze; een familie vakantie voor een maand aan de zonnige kust van Australië. Onder andere zal ik met eten gooien, hard vallen, wandelen, smakken, dutten, drinken, puffen, blazen, duiken, verantwoordelijkheden uit de weg gaan, rijden, snauwen, flitsen, jodelen, rijgen, ononderbroken praten, kajakken, met een rugzak reizen en natuurlijk schrijven.

Nog steeds aan het twijfelen?

Maakt niet uit; Neem het ervan en mag 2007 je gezondheid en plezier brengen aan jou en de jouwe.

Cheers en proost

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2006

Terug naar:
return to DF index