Dear Friends

DF 47 - Het nieuwe jaar van Aristoteles

December 2007

Beste vrienden

Ik ben eventjes thuis met vrienden en familie, genietend van verschillende normaliteiten in tegenstelling tot de gekke routine van het tourleven.

Gisteren had ik een ontmoeting met een vriend in het bos, hij is een chimpansee Aristoteles genaamd. Ik weet niet of jullie recentelijk het nieuws hebben gelezen over mens en chimpansees die tegenover elkaar stonden in geheugen en wiskunde testen. De uitkomst was 45% voor de mensen en 80% voor de chimpansees. Aristoteles en zijn vrienden in de raad waren nogal verontrust over het geheel.

Hij zei 'er was tumult in de boomtoppen woensdag jongstleden toen Darren - een progressieve evolutionist - de bewering 'Dit nieuws bewijst de theorie dat Chimpansees van de mensen afstammen' er uitflapte.'

Iedereen werd gek; de dominee kwam, beet hem in zijn been en schreeuwde vervolgens net zo lang tot het lawaai verstomde. Zien jullie dan niet, jullie domoren, dat deze golven en deiningen niets meer zijn dan het borrelen van een verdrinkende chimpansee die naar adem snakt, neergedrukt door - maar onwillig om het los te laten - zijn accumulaties en lasten. Figuurlijk gesproken natuurlijk.

God heeft ons naar zijn evenbeeld geschapen en het suggereren dat wij afstammen van de mensen is een onverdraaglijke godslastering. Jullie jongelingen zijn verbannen van dit parlement voor drie manen of totdat jullie je verstand weer vinden, welke dan ook maar de laatste is in deze wrede ironische wereld.

Ik hoop dat jullie een goed nieuwjaar hebben gehad, en moge 2008 nog beter zijn1

Groetjes

1Na gepast beraad stemt de redacteur hier mee in.

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2007

Terug naar:
return to DF index