Dear Friends

DF 51 - Kontwezel shock 1 - Niets 0 (juli 2010)

29 juli 2010

Beste vrienden

Ik dacht dat het weer eens tijd was om voor deze ogenschijnlijk verlaten plek te schrijven. Ik heb het laatste jaar of zo in een leegte geleefd met alleen de muziek, mijn familie en vrienden die echt doordrongen tot deze kant van het glas.

Ik was diep verzonken in overpeinzingen - de oneindige god en dat soort zaken - intussen gelegenheids metingen op hun plaats zettend. Metrische maatstaven hebben op hun donder gehad en tijd wordt nu in ballonnen gemeten; geen schrikkeljaren meer - Ha!

Dan opeens springt er een bumweasel¹ in mijn gezicht. Nogal een schok aangezien ik dacht dat deze verschrikkelijke soort op het punt stond uit te sterven. Maar het lijkt er op - net als bij de fuut - dat er een wonderbaarlijk herstel heeft plaatsgevonden. Ik moet mijn concentratie verloren hebben want ijdele hoop was mijn sterke kant in het verleden. In ieder geval heeft deze knor zijn kwalijk ruikende stinkgat op mijn desktop geduwd en schreeuwt "er is een gerucht dat DP met pensioen gaat - ha, gak gak ha!'

Oh jee, de vermoeidheid van dit alles.

Ik zou overdrijven als ik zei dat er 10 band meetings zijn geweest sinds '69, en de meeste van deze eindigde in de kroeg zonder dat er iets besloten was. Dus om bijv. een album te plannen zou voor het eerst zijn (die gebeuren, of niet) en om een georganiseerd pensioen te plannen is iets dat eerlijk gezegd buiten ons vermogen ligt.

Er zal uiteindelijk wel iets te voorschijn komen maar voor het moment come ahead McQuillan².

Ok, waar was ik gebleven? Ah ja, donkere golven overtreffen het kwaadaardige membraan van ons eindigende heelal. Wat zei Hawking ook al weer? 'Voor de oerknal was er niets!' We moeten het nog uitvinden, maar er is niet zoiets als niets.

Groetjes

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2010

¹ Bumweasel is letterlijk vertaald een kontwezel. Het heeft hier meer de betekenis van een eikel, dombo, een niet aardige persoon.

² Come ahead McQuillan is een uitdrukking vroeger gebruikt in een show betekend hier kom maar op jongen

Terug naar:
return to DF index