Dear Friends

DF 54 - Cyprus

Maart 2014

Beste Vrienden

Er is wat poo-ha- aan de gang over onze aankomende show op Cyprus, hier een paar gedachtes over deze zaak.

Zoals de op de Caramba disclaimer zegt, mijn gedachten en opvattingen zijn niet noodzakelijkerwijs die van de rest van de jongens in Deep Purple. Dus zie dit als een persoonlijke mening; IMHO(in my humble opinion - volgens mijn bescheiden mening) zoals ik altijd zeg.

Wij - DP - hebben daar waar het optredens betreft nooit een kant gekozen. Ik herinner mij - tijdens de koude oorlog - gehoord te hebben over een bezoek aan London door het Bolshoi Ballet en het top voetbal team van Moskou, de Kozakken dansers, en vele andere culturele uitwisselingen tussen het westen en de Sovjet Unie. De diplomatieke en culturele zijdeur was altijd open voor kunst, entertainment en sport ongeacht hoe beangstigend en confronterend de rest was.

Onder de vele landen die wij hebben bezocht in ons rondreizend bestaan zijn IsraŽl, Libanon, Rusland, Georgia, OekraÔne, Griekenland, Turkije, Armenia, USA, Venezuela, Argentina, UK, China en Japan; Allemaal hebben ze een conflict met iemand of met elkaar en allemaal met een gedrag en tradities die een ander niet leuk vind.

En ik hou van ze allemaal.

Het ondergrondse contact in de jaren 70 tussen de Sovjets jeugd en de westerse muziek(verboden door de autoriteiten) resulteerde in een aanhoudende sociale band en wederzijds respect dat een veelzeggend element is in het spel van overleven en overheersen dat zich voor onze ogen afspeelde; Het was dus altijd zo.

De enige keer dat ik mijzelf bijna niet toestond om in een land om politieke redenen op te treden was heel dichtbij huis. En dus was ik betrokken, ik had een standpunt, ik koos een kant. Tony Blair's illegale en moorddadige avontuur in Irak maakte mij boos, Ik schaamde mij zelfs zo dat ik er over nadacht om mijzelf te verbannen uit Engeland; klinkt dom maar ik was heel kwaad. Echter dit ging in tegen onze historische positie welke is: Overal optreden waar we uitgenodigd worden ongeacht lokale moeilijkheden/conflicten, oorlogen, aardbevingen, relletjes, tyfoons, stakingen, opstanden, schietpartijen enz. Daarom bleven we optreden in Engeland.

En zo moet het ook met Cyprus zijn, over de scheiding heen. En mag ik er aan toevoegen dat onze vele voorgaande bezoekjes aan Turkije en Griekenland geweldig zijn geweest; ik persoonlijk heb vrienden in beide landen. Dit is mijn mening

Vrede zij met jullie

Groetjes

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2014

Terug naar:
return to DF index