Dear Friends

DF 59 - Hall of Fame: De conclusie

20 Februari 2016

Beste Vrienden, Familie en Fans,

Met respect naar een ieder:

Wij werden geconfronteerd met een moeilijke beslissing toen we hoorden over de Hall of Fame nominaties. Het was voor ons een schok dat Steve Morse en Don Airey - die respectievelijk 22 jaar en 14 jaar deel van ons uitmaken - hiervan uitgesloten zijn, dit overeenkomstig de HoF 'regels'*.

Ok , maar dat zijn niet onze 'regels' en zullen waarschijnlijk niet volstaan voor een band als Deep Purple die bijna 50 jaar bestaat. Derhalve hebben wij - Ian G., Ian P., and Roger G. - besloten tot een compromie welke door de HoF aanvaard is en ons in de gelegenheid stelt om die avond te komen.

DP genomineerden zullen de prijzen in ontvangst nemen waarna de huidige samenstelling van Deep Purple zal optreden. Helaas betekend dit dat Ritchie, David en Glen niet deel zullen nemen aan het optreden, maar, in de gegeven omstandigheden, is er geen andere aanvaardbare optie.

Het moet benadrukt worden dat niemand moedwillig genegeerd wordt en er geen wens is om iemand te ergeren met deze beslissing; het is alleen uit respect naar Steve en Don. In feite willen we graag met Ritchie, David, Glen en anderen Smoke on the Water jammen.

Ik heb vorige week met David Coverdale gesproken en hij wat het volledig eens met de manier waarop alles geregeld was; bedankt David, je bent een heer.

Buiten dit evenement om zullen zich geen omstandigheden voordoen waaronder een 'reunie' plaats kan of zal vinden en daarom is het onredelijk om onze gitarist en toetsenist aan de kant te schuiven na jaren(op tour en zes studio albums) van voledige inzet en muzikale inbreng voor de band, alleen om te voldoen aan een druk die in het verleden gemakkelijk weerstaan werd.

Dus, laten we er allemaal heen gaan, handen schudden, lachen voor de camera's en het met waardigheid en respect afhandelen voor voor alle huidige en oud leden van een heel speciale familie.

Groetjes

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2016

* Betreffende de zogenaamde 'regels' van de HoF: Voor zover mij bekend bevalt Nick Simper ze allemaal.

Terug naar:
return to DF index