The complete lyrics - all in good time
all in the effluxion of time

11 '69

(Gillan, Glover, Lord, Morse, Paice)
Van het Deep Purple album Abandon

Toen in 1969, toen ik voor het eerst samen met Roger Glover bij Deep Purple kwam, was het moeilijk voor een Engelse groep/band om een 'road song' te schrijven. Dat was iets Amerikaans en onze erfenis was in opkomst. Dertig jaar later kwam het als vanzelf:

Een oud busje volgepropt met apparatuur, maar dat maakt niet uit, we zijn in de hemel.

Alle plaatsen in het tweede couplet zijn echte zalen die iedereen uit die tijd zich zal herinneren. De Speak' is de 'Speakeasy Club, welke in Margaret St. , in het westen van London, is waar we vele uren doorbrachten met andere musici, meisjes en 'bluffers'(meelopers, media typetjes en wannabees).

Ik sliep in mijn spaghetti nadat ik overvoerd was aan de bar. Ik werd misselijk wakker en, met de helft van mijn diner druipend van mijn hoofd, waggelde ik naar de heren toilet. 2 mannen rolde over de vloer elkaar in elkaar slaand terwijl de portier toekeek. Omdat de weg geblokkeerd was kotste ik over de kemphanen heen die hun enthousiasme verloren voor het gevecht. De portier lachte en zei: 'Das een goeie Ian'.

'The Marquee' is waarschijnlijk London's meest beroemde club en de eigenaar was Jack Barry(die ook het National Jazz Blues and Rock Festival samenstelde, wat later The Reading Festival werd). Ik heb veel respect voor Jack; hij hielp mij een paar keer de boel weer op orde te brengen.

The Paradiso is een club in Amsterdam waar het publiek altijd stoned en onbewust was. Roger Glover heeft een arsenaal aan bijnamen verzameld over de jaren….'Rugged Ferocious' (Robuuste woesteling) is er één van.

The Boat House in Kew Bridge aan de rivier de Thames was een rock/blues/jazz lokaal. Roger(ook bekend als de stinkende hippie)leunde over de muur nadenkend over de betekenis van het leven in de donkere diepten toen de inhoud van zijn patch zakken op zijn jas er in een parabolische waterval uitviel, voor altijd verloren, in de rivier de Thames.

Het laatste couplet gaat over een goedkoop motel in L.A. en Hallelujah was het eerste lied dat Rog en ik opgenomen hebben met Deep Purple.

'69

(Gillan, Glover, Lord, Morse, Paice)

Flying through the night
In a beat up wagon
With a mike stand up my jacksy
Give me a beer
I'll stand on a chair
And slip into something sexy

Black Cat Woolwich
The Tiger's Head
The Café des Artistes
The Revolution
And the Bag O'Nails
I'll see you down the Speak'

Your Ma said you slept real good
In your food last night
But you couldn't Hold it down
And you broke up
A damn good fight
Ligging at the Old Marquee
Spinning Jack a line
Even he knew better than me
In sixty nine

Sixty nine, sixty nine,
Sixty nine, sixty nine

On the road to Paradiso
Back on your heads
Got to pay some dues
Rugged look down
As the Thames swallowed
His life at the Boathouse, Kew

Hot girls, Cheap TV
no AC,
Gotta sleep on the floor
Hallelujah what's a roadie
Hush my baby sleep no more

Terug naar:
back to the Wordography index