The complete lyrics - all in good time
all in the effluxion of time

14 Almost Human

(Gillan, Glover, Lord, Morse, Paice)
Van het Deep Purple album Abandon

In het begin van het eerste couplet praat ik tegen mijn whisky. Als je naar een fles 'Bells' kijkt dan zie je dat de legende van 'Afore ye go'(voordat je gaat) er op staat.

Ik sta erom bekend om het gezelschaps spel 'Afterburn' te demonstreren. Het is eigenlijk heel simpel; alles wat je nodig hebt is een grote krant en een soort van ontsteking, en natuurlijk een paar ontspannende whisky's. Je neemt de gehele pagina, zowel de voor als achterkant, en rolt het op als een toeter en knijpt de einden samen. Op dit moment is het de bedoeling dat je naakt bent en wat je doet is één eind in je kont steken, het andere eind aansteken en hup daar ga je. Het doel van het geheel is om te zien hoeveel rondjes je om de parkeerplaats of bar kan doen voordat de pijn ondraaglijk wordt. Als je de greep verliest dan mag je de stuwraket(zoals die bekend staat) niet vervangen en dus komt het daar op neer. Het is daarom noodzakelijk om een goede techniek te ontwikkelen in de categorie ' dichtknijpen terwijl je geheel naakt met een brandende krant in je achterste rondrent'.

Snap je het? Goed, de rest komt op hetzelfde neer; het is in principe een lofdicht aan de whisky(als een ontspannings middel). Het laatste deel is desondanks de moeite van het uitleggen waard; het was omstreeks twee uur s'morgens en ik legde de waarde van een begrafenis op zee uit met Joe O'Donnell(onze waard en mede 'Bells' liefhebber) toen mijn vrouw voorstelde om te gaan. Een bepaalde hoeveelheid bier was gemorst, enige daarvan die avond, op de vloer met vloerbedekking waar ik stond en toen ik probeerde weg te gaan merkte ik tot mijn schrik dat ik aan de vloer vastgeplakt was. Dit natuurlijk vertraagde mijn vertrek en ik nam nog een drankje terwijl ik Joe vertelde over de keer dat er een flight case op mijn hoofd viel en dat ze mij in het ziekenhuis oplapte met superlijm, maar dat is een ander verhaal.

Almost Human

(Gillan, Glover, Lord, Morse, Paice)

I know you're the only
One who understands
Afore ye go, before you leave
You always shake my hand
Even when I'm crazy
On fire and naked
Just as Nature intended
With no style but easily blended

You always know where
I'll be found
Hanging somewhere
Near the ground
Help me up or help me down

Don't want to lose those days
When everything is just a Haze
I'm dreaming

I believe I could walk before I
Learned to crawl
When I look up,
The Devil's looking back
From the mirror on the wall
You can open the door
I got my feet stuck to the floor
I may have lost my way
But I didn't get where I am today

Don't want to lose those days
When everything is just a Haze
I'm dreaming

You spin into my empty room
And once again
I'm almost human
Almost human

Terug naar:
back to the Wordography index