The complete lyrics - all in good time
all in the effluxion of time

35 Contact Lost

(Morse)
Van het Deep Purple album Bananas

Contact Lost is uit respect voor de NASA STS-107 missie, de crew die aan boord was van de tragische laatste vlucht van de Columbia.

Zeker Kalpana Chawla was een vriend; een Deep Purple liefhebster. Ze had het voor elkaar gekregen om een paar DP cd's mee te nemen tijdens de missie en één van haar keuzes om wakker te worden, om een 12 uur's shift te beginnen, was 'Space Truckin'.

Enige tijd voor de opnames van Bananas hadden we een logboek op de Caramba website, speciaal en met liefde, geschreven door Kalpana's man J.P. Harrison( je kunt ze nog steeds in de archieven vinden).

Tijdens de missie schreef ik naar Kalpana en ze reageerde vanaf de Columbia via E-Mail:

Hallo Kalpana en mede Space Truckers,

We hebben jullie voortgang zo goed als mogelijk gevolg vanuit onze opname studio in Los Angeles.

Het feit van jullie gezoef daar boven heeft voor een extra dimensie in de bruisende atmosfeer hier beneden gezorgd; Ik zal ervoor zorgen dat jullie de 1ste kopie krijgen van de cd die hier het resultaat van is.

Veel succes met het vervolg van jullie missie, de groetjes van iedereen in Deep Purple en het Caramba Team,

Ian Gillan

Beste Ian en de Groep,

Hartelijk bedankt voor je bericht. Eindelijk, we hebben onze ruimte benen en genieten van de omwentelingen, de grandioze uitzichten en het werk.

Het beste gewenst aan jullie allemaal
Kalpana

Op zaterdag 1 februari onthulde zich de afschuwelijke gebeurtenis in de lucht tijdens de terugkeer van de Columbia.

We strompelden de studio in, niet in staat om te praten, De opname sessie ging die dag niet door.

Steve Morse arriveerde en we omhelsde elkaar. Hij ging rechtstreeks naar de kamer en vroeg Mike Bradford om de muziek op te nemen die hij geschreven had terwijl hij de Columbia zag sterven…. Contact lost(kontakt verloren).

Muziek heeft niet altijd woorden nodig om sprekend te zijn en Steve Morse was bekwaam genoeg om met zijn gitaar te spreken op het moment dat we allemaal sprakeloos waren.

Terug naar:
back to the Wordography index