The complete lyrics - all in good time
all in the effluxion of time

47 Cayman Island

(Gillan, Glover)
Van het Gillan, Glover album Accidentally on Purpose

Meteen nadat DP's The House of Blue Light klaar was gingen Roger en ik naar Montserrat om een album te maken. De tropische atmosfeer herinnerde ons aan een vakantie die we een paar jaar eerder samen doorbrachten op Grand Cayman - de grootste van de drie Cayman eilanden.

Oorspronkelijk geschreven door Roger voor mijn dochters verjaardag, elk couplet was opgedragen aan een ieder van ons. In ons appartement in de Villa's of the Galleon op Seven Miles Beach zat hij tussen ons en verblijde ons met de exclusieve première voorstelling; Grace was opgetogen.

Het nummer werd herschreven en op het album gezet, dit tot grote ergernis van Richard Griffiths. Nodeloos om te zeggen dat hij Fat Larry werd - of was het Moronica - ons verlatend vlak nadat het album uitkwam - daarmee een mislukking garanderend; ondanks het feit dat een ander nummer van het album - Telephone Box - het meest gespeelde nummer op elk rock radio station in Amerika voordat iedereen zich realiseerde dat er nog geen kopietjes in de winkels lagen - bedankt Richard, een goeie.

Hoe dan ook, ik dwaal af… Chet(Chester L. King van Chet en de Telephone Box connectie) was de kapitein van de Quabbin duik boot en Bob was zijn duikmeester maatje. Roger en ik zijn alle twee duikers.

De bekoorlijke Sugar was - naar men zegt - een vrouw van de nacht(gepensioneerd) die achter de bar werkte bij 'The Ports o' Call' dat toen anders was, voor de vooruitgang.

Schoonerman was de bijnaam van een duiker die op bezoek was en dacht dat hij een expert was, maar in feite bracht hij iedereens leven in gevaar vanaf het moment dat hij een duikpak aantrok.

'Road Warrior' was de radio roepnaam voor de freelance cameraman - Darvin - die op sommige van onze trips mee ging. Zijn werk was te koop en hij stelde het iedere avond om 7:00Pm tentoon.

Wij misten dat natuurlijk omdat we een nachtduik hadden naar het wrak van de Balboa in de Hog Sty baai.

De Carrie Lee was een nieuw wrak dat in gevaarlijke wateren gezonken was. We waren de eerste die erop doken. Ik liet er een Deep Purple hangertje achter op de boeg rail vastgemaakt, Welke - toen - op 180 foot(± 55 m.) was.

'Red Stripe on a fishing line' is daadwerkelijk een herinnering aan een reddingsvlot tocht die ik een keer in Jamaica gedaan heb; we stopten zo nu en dan voor verschillende versnaperingen en ze hielden het bier koud aan een lijn in het water. En als het regende in de hoofdstad Georgetown dan kon je ervan uitgaan dat het goed was in West Bay.

Cayman Island

(Gillan, Glover)

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Go divin' on a coral reef
One eye open for the girls on the beach
Chet 'n' Bob on the Quabbin boat
Oh, life afloat

A piece o' Sugar at The Ports O' Call
Another day in paradise droppin' off the wall
Schoonerman look better on dry land
Oh, life is grand

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Road Warrior on the radio
Seven o'clock he do a special show
Balboa callin' I can't wait
Oh, life is great

Save money you can live tax-free
While I go down on the Carrie Lee
Runnin' out of air like I knew I would
Oh, life is good

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Red Stripe on a fishin' line
Georgetown rainin' West Bay fine
Another rum punch nothin' is wrong
Oh, life goes on

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Terug naar:
back to the Wordography index