The complete lyrics - all in good time
all in the effluxion of time

49 Sweet Lolita

(Gillan, Morris)
Van het Gillan album Naked Thunder

Een heel moeilijk onderwerp is de seksuele activiteit van een meisje en een jongentje, gezegend met de fysieke attributen van volwassenheid en toch gedoemd door de gemeenschap om nog geen intimiteit te mogen hebben.

Dus wat gebeurt er in de drie of vier jaar voorafgaand aan de magische leeftijd van 16 jaar?

Puberale liefde en een warme omhelzing zijn opeens niet meer toegestaan; de net losgelaten en over het algemeen verwarde jonge vrouw of jonge man is opeens een groot deel van zijn overgang naar volwassenheid ontzegd. Het contact met iedereen is nogal dramatisch zoekgeraakt behalve met klungelende tijdgenoten en vaak welkome roofdieren.

Als ik het goed begrijp pleegt een 16 jarige die seks heeft met een 15jarige in Engeland een strafbaar feit "onwettige seksuele activiteit" genoemd. Natuurlijk, het is er ter bescherming van de kinderen, zoals alle mentale verleidingen die met een infuus in hun ziel gebracht worden vanaf het moment dat ze omhoog kijken zodra ze een 'goo-goo' horen( waarom geen 'Welkom op de wereld, jij lief-klein-bijna-bewust-wezen'?).

In de USA, denk ik, word seks tussen kinderen, met wederzijdse toestemming, "verkrachting met toestemming" genoemd - "Met toestemming" betekend zonder verweer, het is een misdaad ongeacht de omstandigheden.

Dat zijn de regels en regels zijn bedoeld om je aan te houden; Desondanks heeft geen enkele wet door de mens opgezet de kracht van mijn moeders woorden…."Als een meisje nee zegt dan bedoeld ze ook nee - zelfs als ze dat zacht zegt. Ongeacht hoe woedend of opgewonden je ook mag zijn, ongeacht hoe dicht je tegen penetratie aanzit, of zelfs tijdens de daad…..Als ze nee zegt dan bedoeld ze nee'. Dat betekend stop! Ophouden! Onmiddelijk terugtrekken!!!! 5x9 is 45….. zo makkelijk is het om te onhouden!

Het menselijke ras legt hun nakomelingen op om langer kind te blijven dan noodzakelijk, en de puriteinen verspillen geen kans om het schuldgevoel te voeden voordat de uitgedroogde navel eindelijk breekt.

Hoe dan ook, dit lied gaat over een speciaal geval, van vele….vele. Deze beleeft tijdens de House of Blue Light tour met Deep Purple. Ik was onder de indruk van het achtenswaardige gedrag van de muzikanten en crew. Twee erg jonge meisjes hadden de weg gevonden naar de groene kamer achter het podium. Ze waren bloed mooi en lieten ons alles zien; ze waren zichtbaar seksueel opgewonden en stonden op het punt om hun controle te verliezen. Opwindend? Zeker! Maar ze werden zachtjes het gebouw uitgelood en veilig in een taxi gezet met een paar handtekeningen en een uitnodiging om 5 jaar later terug te komen. He, we zijn geen engeltjes maar het leek erop dat een aantal moeders hun zonen hetzelfde verteld had als mijn moeder mij verteld heeft.

Het is een vaak verkeerd begrepen onderwerp, bijna nooit goed besproken en gevaarlijk als het uit zijn verband wordt gehaald. Geen wonder dat kinderen de kluts kwijt zijn.

Sweet Lolita

(Gillan, Morris)

Oh such an innocent look
You've got in your eye
There's a woman in the girl I know
Got to be satisfied

I know you're discovering your sex appeal
But you don't seem to worry
'bout the way I feel in my heart
With your body signs

I don't want to hurt you
Says this heart of mine
But I can't control
What you're doing to my mind

I don't want you
Hanging round my door
I can't stand it anymore baby
'cos you're jailbait

Oh sweet Lolita
You're driving me wild
I could love you and make it so easy
But you're just a child

We could fly on a day trip to Paradise
It feels like a dream
But it cuts like a knife
Through my heart

I don't want to hurt you
Says this heart of mine
But sweet temptation
What you doing to my mind

I don't want you
Hanging round my door
I can't stand it anymore baby
'cos you're jailbait

Terug naar:
back to the Wordography index