The complete lyrics - all in good time
all in the effluxion of time

73 Out of my Mind

(Gillan, Iommi)
Van de dubbele A-kant single van WhoCares

Dit nummer had de oorspronkelijke titel Defense de fumer dans les toilettes ter herkenning van dat alomtegenwoordige teken in mijn gezicht dat mij bij iedere bocht tijdens iedere reis weer in het gezicht raakt, en reeds weer herkend - onvermijdelijk - door ondergetekende tijdens de vlucht naar huis van Jerevan met Tony Iommi.

Alsof we het niet wisten, dat roken niet toegestaan is in vliegtuigen! Ik denk dat ze zich meer moeten toeleggen op het waarschuwen voor belangrijkere activiteiten die verboden zijn tijdens de vlucht. Goede morgen dames en heren, welkom aan boord blah blahÖen mag ik u eraan herinneren dat dit geen zelfmoord vlucht is, er mag niet gemoord worden voordat we van de terminal weg zijn. Wurgen, steken, moedermoord of welke vorm van moorden dan ook is ten strengste verbodenÖen zelfmoord in de toiletten - wanneer ontdekt door de rokende detectives - zal resulteren in vervolging en een vlieg verbod. Grrrrrrr!!!

Maar gezond verstand heeft de overhand en het thema veranderde tot iets minder oppervlakkigs toen we dit nummer voor een speciaal project schreven. De royalty's gaan naar de bouw van een muziekschool in Gyumri, ArmeniŽ - veel meer informatie kan gevonden worden op de pagina''s van Caramba (www.gillan.com).

De waarheid is dat ik mijn eerste bezoek aan ArmeniŽ 17/18/19 en 20th Juni 1990 nooit zal vergeten, Ik speelde toen in het sport complex van Jerevan - meer significant - ik bezocht Spitak; een andere stad, samen met Gymri, in het centrum van de desastreuze aardbeving die de regio raakte om 11.41 (twintig voor twaalf) op 7th December 1988, 25,000 dood en een kwart miljoen mensen dakloos achterlatend.

Zeventien maanden later liepen de mensen nog steeds rond met uitdrukkingsloze ogen. De burgemeester van Spitak vertelde mij dat er geen muziek gespeeld werd in de regio, geen muziek in de kerk, op school, op de radio, nergensÖhet leek zelfs alsof de vogels gestopt waren met fluiten. Vlak daarna schreef ik een nummer Pictures of Hell genaamd welke op het Gillan album Toolbox terecht kwam, en dat is de referentie gemaakt in het refrein hieronder.

Wij zijn gewend om de catastrofale werken van de natuur op onze alwetende nieuws kanalen te zien, maar dit gebeurde terwijl ArmeniŽ nog steeds (zo ongeveer) onderdeel was van de Sovjet Unie; er was betrekkelijk weinig informatie.

Tony en ik zijn niet de enige die hulp bieden; er helpen vele goede mensen mee, niet alleen hun aanzien helpt maar zij dragen zorg dat iedere cent direct in de school gestopt word. Hierin zitten ook de Armeense eerste minister Tigran Sargsyan en President Serzh Sargsyan die de eerste vinyl kopie van de WhoCares plaat als een gift naar de Russische President Dmitry Medvedev stuurde.

Het lijkt er op dat niet alleen agenten maar ook presidenten jonger worden.

Out of my Mind

(Gillan, Iommi)

It took a while but it drove me senseless
Now they say I'm non compos mentis
Little wonder I'm still here at all
Staring out from a gilt frame on the wall
That's what happens when you mess with matches
Everything's reduced to ashes
Now I'm lost and broken hearted
My dreams had barely started

You're never gonna drive those demons
Out of my mind
I know you've gone but you're never
Out of my mind
I still see those pictures of hell that sent me
Out of my mind
Oooooh

My memory's photographic
Some of those images stop the traffic
It wasn't me, it wasn't you
But we feel the hurt, that's nothing new
I'm not guilty but I'm conscious
Of that lead weight on my conscience
Another thing I have to mention
Sadly there is no redemption

You're never gonna drive those demons
Out of my mind
I know you've gone but you're never
Out of my mind I still see those pictures of hell that sent me
Out of my mind
Oooooh

Oh what a lonely life
Oh what a lonely life

Terug naar:
back to the Wordography index