Dear Friends

DF 28 - pinner, stener & homo sapiens sapiens Kjære venner

Februar 2003

Kjære venner

Homo sapiens sapiens er den siste versjonen av en slekt som, i følge hva vi vet nå, først dukket opp i Kenya (eller Tanzania). De avgjørende egenskaper i utviklingen av mennesket (sic) har vert en øke i hjernestørrelse og inviklethet, en øke i inviklet beskaffenhet av kultur og sosiale forhold, og den økende evnen til å endre på miljøet (OED).

Alt dette skjer etter en ganske treig start, med beinverktøy og den kontrollerte bruken av ild, sånn cirka 80, 000 år siden.

Så, her er vi... med ett utviklingsnivå som ikke kan vare, slår forsatt inn hodene på hverandre, og massemyrder med store kniver, fly, usynlig angst, sanksjoner og bomber (der de i fleste tilfeller ikke er særlig små i det hele tatt):

Fylt opp av uvitenhet og hat, eller grådighet og ondskap, og godkjent av en egenvalgt gud, det er en mørk sti av menneskets natur som vi overhode ikke kan forstå. Paradoksalt, vet vi alt om den.

For det lille det er verdt skjult bak en mening (det er en IMHO), tror jeg at de offensive handlingene mot Irak er dumme og amoralske....en slegge for å åpne en nøtt vil virke som en passende aforisme. Lovligheten eller retferdigheten bak det hele blir et åpent spørsmål i disse dager, når dømming i våre egne samfunn, mot folk som Percy Schmeisser (DF 20, Monsanto Case) og Tony Martin (lengre nede), får meg til å lure på om jeg lever i et speilbilde av min egen eksistens, der alt jeg oppfatter som galt, er å bli forstått som riktig.

I en meget kort stund trodde jeg at staten vår *måtte* ha noe kunnskap om en utvikling i Irak som er altfor forferdelig til å bringe inn ut til folket. Men jeg gikk vekk fra dette, fordi informasjonen ville ha vert delt med andre store ledere (ville det ikke?) og på grunn av det ville det ikke vert uenighet når det gjaldt nødvendigheten for denne invasjonen, unnatt fra de nasjonene, og vi vet alle hvem de er, som deltar i Saddam Husseins krenkelse.

For argumentasjonens skyld, forestill deg at enhver rettferdiggjørelse i pro-krig saksmappen er velsignet med altruisme... fra fjerningen av ex-alliert Saddam for ulydighet, til det så-langt-usynlige WMD, med all bjeffingen innimellom. Anta, hvis du kan, at det er ingen motiv for krig.

Tenk deg så en mann som heter Tony Martin som er låst inne i fengsel for å ha skutt og drept en inntrenger inne i hans eget hus, i mørket, midt på natten. Tony Martin var hjemme... han var ikke en inntrenger. Han var ikke en trussel mot det lokale ekvivalent av verdensfred. Han søkte ikke hevn. Han var livredd og alene og var truet og det var ikke det første gang han var blitt krenket på denne måten.

Den mest grusomme og grøssende opplevelsen måtte være det øyeblikket du våkner opp, i nattens stillhet; av en lyd...en fremmed er inne i huset ditt. Ville han være der for å stjele, å voldta eller for å drepe? Ingen bryter inn i ditt hjem med gode hensikter, gjør de? Likevel er vi, i England, ikke tillatt å løslate den instinktive djevelen innenfra, fra vår adrenalin-dunkende pyjamas... vi kan ikke sparke fra oss på en morderisk måte, med våpen.

Du skal ikke ta i bruk et våpen, enten det er et gevær eller en lysestake. I vårt samfunn har det blitt en lov at du ikke må bruke mer enn ' akkurat nok styrke' for å hindre en husinntrengere. Det er det riktige, uansett hvor latterlig det kanskje kan virke i noen av tilfellene, du kan bare bruke 'nok kraft for å hindre', i øyblikket der du føler virkelig og primitiv frykt, utløst av det mest truende man kan tenke seg, mørk bevegelse i din hule.

Vi har komt langt fra å skyte inntrengere, og dødsstraff er heldigvis nesten to generasjoner bak oss...Hevn og stats-mord er uakseptabelt for et sivilisert samfunn, der vi lever under reglene av en lov.

Hvordan kan så, i navnet av en slik sivilisasjon og forstanden selv, vår Engelske regjering akseptere disse rolige, hjemmemeningene med en krigserklering over en kongelig stat midt oppi en geografisk vulkan?

Det er en dobbeltmoral her, som etser som syre i vår å-så-etiske utenlandspolitikk. Folk med med makt har meget å lære om globalisasjon og om hvor det virkelig går. Uansett hvor selvsikre de er, er det garanter stor skuffelse i sikte, hvis de ikke begynner å gjøre seg fortjent til litt respekt, uten et gevær i hånden.

Vi mindreverdige dødelig, som er bosatt på de lavere skråningene av fjellet Olympus, burde fortsette å bite anklene av det toskete halv-gudene, som hersker med deres hoder i skyene.

NASA har gitt ut nye fotografier som har blitt tolket slik at det viser hvor Universet så ut når det var en 'baby'... ved soloppgangen av dens egen tid. Kameraet lyver aldri.

Dette universet er 13.7 milliarder år gammelt og vi er blitt fortalt at den ville ikke bryte sammen, men vil fortsette å vokse for alltid. Med fantasillioner av andre univers enten ikke ennå født, har vert døde lenge eller er inne i forskjellige faser av utvikling, finner jeg den slutningen vanskelig å få forstå, fordi romslig uendeligheten, til og med blant 11 eller 12 dimensjoner, kan bare eksisterer mens drivstoffet (oss) varer, og vår siste 'store smell' er så sikkert som vårt første 'big bang'.

Det har blitt oppdaget at kun en liten del av Universet er laget av atom… resten er laget av mørk materie (DF nummer 24... Og så kom jeg på. De ser på galt sted. Mørk materie betyr ingenting. Det er den ene delen av ligningen som ikke passer, og det er fordi hypotesen er gal. Den manglende gravitasjonelle kraften stammer fra ytterside av Universet (alt som er kjent). Det endelige tyktflytende hinnen av vårt innhold ekspanderer, igjennom nedsatt eksternt trykk), og mystisk energikrefter... det er litt slik som rock 'n' roll.

Så der var jeg...vasket vinduene mine og snakket med naboen min, som holdt på med å skrubbe trappene hennes iført en Pre-Raphaelite kjole laget av ren gossamerstoff. Jeg var uvanlig mye omringet av blått. Plutselig, trillet vår nymalte byfyllik forbi etter å ha spylt ned hele gaten. Naturlig nok gikk et par av oss sammen nede på pubben, og skrev et brevet til rådet.

Svaret var hastigt og strengt, noe sånt som '...du fikk vasket vinduene dine ikke sant, så hva da, er det du klager du over? Send åtti pund, hver av dere... Nå med en gang'

Det er interessant å legge merke til at det vi blir homogeniserte hominidere, og, uten hensyn til analfabetisme eller allitterasjon, således har vi blitt plikttro til å skape, alle og enhver av oss, en personlig historie av verden slik vi kjenner den.

Noen av oss bygger en åndelig ark. Temmelig mange flere blir beruset med makt og galskap, idet den fysiske menneskerasen når en kritisk masse og går inn i den siste runde av sin lange hast til en klissete slutt.

Den nye plata er ferdig. Det ser ut som at den vil bli utgitt i utgangen av August måned. Jeg er meget fornøyd med resultatet. Vår produsent, Michael Bradford, er en flott fyr, og har oppnådd respekt fra oss alle. Jeg har har lyst til skrive mer om den men, per dags dato, er du bare nødt til å vente i spenning.

Cheers,
Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2003

Return to:
return to DF index