Dear Friends

DF 32 - Bananas & Contact Lost

September 2003

Mange takk for alle helsingane, det var den mest travle 58 års dagen eg nokon gang har opplevd.

Biletet på baksida av Bananas coveret er ein av (frå Australsk avis) som vart sett av Roger Glover. Han haldt det opp og sa 'det er eit album cover'. Eg sa 'Det er ikkje eit album cover; det er ein bilete i ei avis.' ...men han hadde rett, hadde han ikkje...vel, nesten...

...Det endte faktisk opp på bak coveret og ein av Bruce sine fantastiske spontane foto er på framsida, men det reduserer ikkje naturen eller viktigheiten av påvirkninga av det mest EVOCATIVE orginal fotoet.

Kvart bilete fortell ei historie og den fyrste tanken som eg tenker på var den triste nyheta at ikkje ein av desse vietnamesiske bananene ville finne vegen inn i E.U. Eg veit, eg veit, eg hold på med dette i den forrige DF (Juli) men THE DISINGENUOUSNESS av Idiokratiet (EU regulatorane) og fiendane (eigarane og dei som får royalta for gen-manipulerte produkt) må alltid bli utfordra og motarbeida, må det ikkje.

Nok om det for no; nok å seie at historia går vidare enn eit kjipt ordspel; ja, vi er alle galne, men det er ikkje poenget, er det vel.

Avslutningslåten på Bananas, Contact Lost, er med respekt til NASA oppdraget STS-107, mannskapet som var ombord på den tragiske siste flytruen til Columbia.

Spesielt, Kalpana Chawla var en venn; en Deep Purple aficionado. Ho hadde arrangert å ta med seg nokre DP CD'ar på oppdraget og ein av hennar oppvaknings-valg, for å byrje på enda ei 12 timars vakt, var 'Space Truckin'.

Ei tid før vi spelte inn Bananas hadde vi ein logg her på Caramba sida, kjærlig skreven spesielt for oss av Kalpana sin ektemann, J.P. Harrison. (du kan forsatt finne dei her i arkivet).

Under oppdraget skreiv eg til Kalpana og ho svarte frå Columbia via Email:

Hallo Kalpana og ande Space Truckerar,

Vi har fulgt framgangen så nært som vi kan frå studioet i Los Angeles.

Å vere klar over at dykk surrar rundt der opp har lagt til ein ekstra dimensjon til lufta her nede; Eg skal sørge for at de får dei fyrste kopiane av den endelige CD'en.

Forsettande suksess på oppdraget dykkar, med beste helsing frå alle oss i Deep Purple og også Caramba laget,

Ian Gillan

Kjære Ian og gjengen,

Takk så mykje for meldinga dykkar. Endelig, vi har våre rom bein og vi nyter akse overgangane, dei fantastiske utsiktene, og arbeidet.

Det beste til dykk alle.

Kalpana

På Laurdag, 1. Februar, skjedde dei fryktelige hedingane i lufta langs Columbia's sin gjennintagelses ferd.

Vi snubla inn i studio, ute av stand til å snakke; det ville ikkje bli gjort noko arbeid den dagen.

Steve Morse kom og vi klemte kvarandre. Han gjekk rett inn i rommet og spurte Mike Bradford om å ta opp musikken han nettopp hadde skrevet medan han såg Columbia dø...han kalla den Contact Lost (brutt kontakt)

Musikk trenger ikkje alltid ord for å vere lyrisk og Steve Morse var i stand til å snakke med gitaren når vi alle var stumme.

Eg har vore velsigna med forskjelligt over åra. Eg har vore ein pop rocker, ein blues ropar, ein progressiv, hard og heavy rocker, ein heavy metal rocker, ein dinosaur, ein rynkete og aldrende rocker, ein klassisk rocker, ei legende (nei...nei...Kong Arthur er ei legende), eit ikon (kjære og vene) og ein del andre ting eg har glømt.

Mange av desse definisjonane var ikkje valgt av meg. Eg såg meg sjølv ikkje som ein kategori; eg ville aldri bli lagt i sekk og putta på hylla. Eg hadde ikkje drømmer om kjendisliv eller å bli stjerne. (vel, berre ein gang når eg var sytten).

Dette var valgt av utanforståande, hyppe på å utnytte eller finne opp nye stiler kvart andre år...ingen ting i vegen med det, er det vel. Det er berre det at vi ser ikkje oss sjølv på den måten.

Eg ser rundt i rommet mitt og alt eg ser er produkt av mennesklig oppfinnsomhet.

Og ein annan ting eg ikkje vil diskutere er religion...Det ender alltid opp i slagsmål.

Eg føler meg litt uvel denne veken medan eg pakker til turnéen, fyrste stopp Brasil.

Cheers,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2003

Returner til:
return to DF index