Dear Friends

DF 36 - Eit usmilande småbruk og eit nytt metrisk tidssystem

Desember 2004

Kjære venner

Fyrst vil eg unskylde for den lange forsinkinga i å få dette brevet opp. Også vil eg takke alle dykk som skreiv inn for å spørre om det gjekk bra med meg - Eg har det bra, takk.

Det ville vere lett å skylde på datamaskina mi, medan eg var på veien, veien sjølv til og med, dei andre prosjekta eg held på med, ein ubrukelig blyantkvessar (for dykk kontorutstyr fanatikarar - I har ein veldig gamal Panasonic KP-4A), ubeslutsomt hår, alvorlige bukse problem og så vidare; men det enkle fakta er at eg har svelget ein forbannelse av komplett egoistisk latskap - det var pina dø på tide. Takk for at dykk forstår.

Eg har fått æra av å få bidrag i frå mange av mine venner og likesinna til ein TV/DVD greie, som blir laga for å gi oppmerksomhet til mine 40 år på veien. Joe Satriani, Ronnie James Dio, Tony Iommi, Sir Tim Rice, Claud Nobs (Funky Claud), Luciano Pavarotti, Joe Elliott, Jon Lord, Purple-karane som held på no og mange andre har gitt tid til kameraet. Dei som lagar den - produsent Craig, i lag med kamera- og lyd-menna Barry og Brian - har gått forbløffande bra til verks for å fange materiale til det Craig sjølvsikkert påstår vil bli den beste rocke-dokumentaren nokon sinne. Filminga vil bli avslutta og redigering begynner i februar. Den bør vere klar til sommaren.

I februar fer eg til Toronto der eg vil gjere ei plate som skal bli utgitt i lag med dokumentaren. Med produsent Nick Blagona (Perfect Strangers, Accidentally on Purpose etc.) vil eg ta opp låtar frå alle år - Javelins, Episode Six, DP, Gillan, Sabbath, solo greier osv. Der vil bli ganske mange gjesteopptredener.

Også, eg har laga til ei bok som er kalla 'Caramba' som inneheld artiklar og bilete valgt ut frå websida og nokon som aldri er sett før. Eg har lagt vekk alt det politiske og konsentrert meg om tullet. Under prosessen måtte eg fjerne litt uskyldig nakenhet, siden det vart sagt til meg at nokon av dei meir perverse områda (de veit kven de er) kanskje vil henge meg opp - eller verre - når eg er på veg igjennom.

Eg skal ta meg ein prat med Steve (Ed.) kanskje vi kan feste dei opp på baksida av den ekte Caramba - men ikkje fortell det til nokon.

Etter Toronto går eg til St. Petersburg der eg har blitt invitert til å synge nokre få sangar med eit russisk All-Star band - det er den 23. februar. Då, 3. mars, skal DP gjere eit show i Sveits, og etter de vil vi ta vegen til Los Angeles for å byrje på eit nytt album. Resten av 2005 vil antagelig best bli beskrevet som eit åpning-tilfeldig-kaotisk-år, ein forandrin er så god som 10 på taket, er det ikkje det dei seier?

Halvvegs gjennom gårsdagen la eg merke til ein lignande advokat-type spredt over kneet mitt, rolig kikkar gjennom det fyrste eksemplaret av 'L'historie d'O'. Den svarte silka gjekk opp til livet og underbuksene hennar var - og er forsatt - på T-butikken for reperasjon; sjølv om eigaren har blitt sett med dei på, i eit håplaust forsøk på å kome ut.

Vi glante alle overraskande ulykkelige småbruket medan dei vurderer åkeraltarnativa - persilla hadde allerede blitt hausta.

Lite visste vi at lova hadde blitt forandra til å eliminere nokon mogelighet for ein rettferdig rettsak - så vi forblei i mørket medan våre hemmelige aktiviteter vart beundra gjennom to-vegs spegelet; det brysomme verktøyet som så ofte er holdt opp med arroganse, til den arrogante sjefens blinde auge.

Og det var slik det endte...vi kunne ikkje halde motoren gåande - smålige hitlerar som dei er.

Demongjeringa av andre meiningar forsetter å promotere polarisasjon i England, og no forlangar individuelle rettigheter eit seperat sett av lover for alle - dersom der er ein byrelatert meining. Så få inn lista di om ikkje altfor lenge, levert personlig er anbefalt på det sterkaste.

Kodeord er forbudt i tilfelle noko kjem igjennom...så mildgjering regjerer, og det er ikkje ein dårlig ting. Derfor tullet - veit du kva eg snakker om? Ikkje? Bra, du vil måtte slå det ut av meg!!!

Hugsar du franskmannen sin passande men seine tale i New York, langt tilbake i tid? Lovene virka. Inspektørane - dei hata Blixane - hadde ikkje funne noko. Den ill-definerte krigen var allerede i bevegelse før den slaskete FN-prosedyra. Troppane var på plass og hadde blitt gitt forhåndstillatt syndeforlating (Phillip Pullman), for Gud var på deira side, var han ikkje det? Det er no sagt at dette - tynt dekka kant av den største forandringa nokon sinne - var ein god ting. Tross alt, den onde Saddam hadde myrda 300,000 av sine eigne - General Franks likar å runde opp tala sine, siden han er ein god militær mann - og dei tala, grufulle og utulige som dei er, var før lovene.

Vel, minst konservative 10,000 er døde i år, drept av vår demokratiske hand - tross alt lot vi våre demokratisk valgte representantar diskutere dette skikkelig i Parlamentet - ikkje sant - før den demokratiske beslutninga vart gjort å fri Irak frå deira måtar, og blande inn vår versjon av demokrati på det problemfylte samfunnet.

Så hadde Monsieur de Villepin rett Mr. Blæh?

WMD oppdaga så lang = ingenting, men det visste vi heile tida. Eg hugsar Vladimir Putin lo i ansiktet ditt av dei 'verdilause dokumenta' (hans ord) vifta i støtte til dine påstander.

Beskytta Saddam terroristar? Nei - sjølv om dei fann ein fyr på havna, men han var ein turist. Sjølvsagt var han (Saddam, ikkje turisten) ikkje involvert med terroristar - du behøver berre å studere hans politiske strategi - den idéen er til og meir vanvittig enn WMD fantasien.

Fulgte ikkje Irak FN-lovene? Vel, ja det må innrømmast at under den overskrifta var der gjort ting som ikkje var lov (slemme Saddam), men la oss sjå - hmm - kven ellers kan vere skyldig i å ikkje følge lovverket? Ah, der har du eit sensitivt emne...

Viss du vurderer dei individuelle anklagene Mr. Blæh - dei individuelle anklagene lagt opp mot Saddam Hussein under hans fyrste rettsak Mr. Blæh - då må du hugse datoen til den siste valdshandlinga utført av Saddam. Ikkje? Vel, eg skal fortelle deg det - det var i 1991. Det var 1991 Mr. Blæh...tolv heile år før - æh - frigjeringa av Irak..din dumme, dumme mann. Du fortjener eigentlig ikkje noko mindre enn å tilbringe resten av ditt giddalause Messiah-aktige liv i fengsel.

Og medan du er der Mr. Blæh vil du ha masse tid til å tenke på enda eit spørsmål som må bli svart på. Mr. Blæh kan du være så snill å fortelle oss nøyaktig kva som skjedde med dei to koffertane fulle av papir, med tillatelse gitt frå dei forente nasjonane og forberedt av inspektørane deira? Kva skjedde med dei papira mellom tida dei vart sendt frå Baghdad og tida då dei vart levert til den rettmessige destinasjonen? Dette er eit viktigt spørsmål Mr. Blæh, det er veldig viktig for oss alle å vite kva som skjedde med dei papira. Eg veit vi vil kreve eit svar når dette blodige rotet er i sluttfasen, bedre før enn seinare, trur du ikkje det? Eg ønsker dykk ei gledelig jul og eit godt nytt år.

Vennelig helsing, etc. etc.

Eg hadde tenkt å gå i detalje om min teori om Multiverset, relatert til det manglande Mørke Stoffet of dei feilaktige hypotesane, men det må vente pga. viktigar ting. For å reagere på dei venta forandringane gjort - for vår enkelhets skuld - av Idiokratiet, har eg laga eit nytt metrisk system av tid.

100 sekund = 1 minutt
100 minutt = 1 time
10 dagar = 1 veke
3.651 veker = 1 månad
10 månader = 1 år

Eg har forandra månadssyklusen fordi dei minner meg om LSD og skjønnheten av eit friksjonstandig dusin. Også får dei året til å sjå dumt og distraherande veka, som no tar ein ny desimal viktighet men forblir unormal for å minne oss om vår dumme historie - og gløymer ikkje at også galningane er ein ting i fortida, og det er ein god ting. Uansett - kortid arva jorda veka?

Cheers,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2004

Returner til:
return to DF index