Dear Friends

DF 49 - Melding fra the New Forest

Oktober 2008

Kjære venner

For ikke lenge siden spurte noen meg hva jeg bruker fritiden min på. De siste årene har jeg jobbet som en hemmelig krigs korrespondent, selv om jeg ikke har korrespondert med noen inntil nylig som skyldes følsomheten ovenfor situasjonen... så la oss komme i gang.

Melding fra the New Forest

I det ellevte århunderet på et myrlendt myrland nær sør kysten av England, skapte Kong William den første The New Forrest. Det kom som et sjokk til det myrlendte myrlandet som hadde blitt brukt til å skrape opp et levebrød på den åpne bakken.

Hurtig voksende trær hadde den siviliserende effekten med å dele opp den første nasjonen til to stammer. Når The Separation hendte over en dramatisk kort periode, adopterte overtro og livsstil de forandrende omgivelsene.

Naturen avplantet og nylige drenerte områder ble hjemmet til The Gorse, etter som det var det busken ble kalt, og i de omgivelsene kjempet de for å overleve. Gorse folket levde på de åpne lyngmoene om dagen, red på ponnier, spiste kaniner og kledde seg i skinn. Om natten og under formørkelsene gjemte de seg og sov i buskene; en piggete og ukomfortabel eksistens uansett hvilken standard, men sjulestedet gjorde det enkelt å strekke seg ut og ta tak i en kanin. De synes det var vanskelig å fange de små dyrene fra hesteryggen og hjorten måtte de unngå å spise. Kaninene ble fortært rå og skinnet deres ble lappet sammen med torner for å lage varmt tøy; beskyttelse mot den isende vinden som ulte gjennom piggene.

Boo-Booene tok trærne og lagde et levebrød ut av å overraske reisende. Boo-Booene var alt i alt mer humoristisk og mystisk i deres skyggeaktige, løv fallende, konglebærende verden. De spiste nøtter og bær, kledde seg med treperler og røykte piletrebark - til fordel for å holde smerte og sult i sjakk. Mens de stimulerte nødvendigheten til e re-oppfinne fortiden. De hadde ild og var flinke historiefortellere, velsmakende historiske taler om heltemot. Fakta hadde blitt forandret for lenge siden, men forskjønnelse var fortsatt forventet for å passe kravene til hver ny generasjon. På den andre siden, gjerningene til forfedrene var nå så komiske, at ble ble satt mer fokus på demoniseringen av Gorse folket, ofte latterliggjort som tre-skeptiske, kanin-elskere, skitne utlendiger osv.

Under en sårbar periode da en kommite av Health and Safety (helse og sikkerhet) ble dannet av den minst talentede og eventyrlystne av Booene (diminutiv), de døde nesten ut. Det ble ansett at trærne var farlige - i kategoriene dunke bortig og falle ut av - så de ble ordret til å ligge i sengen hele dagen og hele natten i tilfelle skade rammet dem. Noen få utfordrende karakterer reddet hele rasen da de innså at en Baby-Boo hadde nødt til å falle ut av et tre få å få hjernen til å fungere. Så de samlet sammen en kommite og brente de i hjel bare for å vise hvor intolerant de kunne være, hvis de ble presset.

Faktisk, siden da, kjønnet på en Boo ble ikke avgjort før i ungdomstiden. Hvert år ville de unge tingene være en uke vekk i fra hjemmet i følge med en likemenn-gruppe. Siden de ikke ble overvåket, hadde de mye moro, perler ble tredd på snorer og avgjørelser ble tatt om hvilket kjønn de likte best. Mange likte dem ikke i det hele tatt og forble nøytral - nesten alle forble fredfulle.

Det viktigste var at ingen hadde blitt fordervet av en voksen Boo, og tenkte det skulle være den veien en eller annen, altså ingen følte skyld ovenfor deres nakenhet, eller kampene og forfølgelsene under brunsten i vårjevndøgnene. Som de nærmet seg den støttende bjelken en siste gang ropte de og sverget allianse til Jeffe, den ene sanne guden, og brygg ble drukket fra bøtter. Dette brygget var et kraftfult eleksir, mye sterkere enn de senere versjonene. Hovedingrediensene var honning og jomfu ekorns urin - begge veldig vanskelig å finne; samlingen var en del av overgangsritualet til voksen Boo-skap.

The Gorse på den andre siden fant ingen glede i overdriving da deres motgang var en virkelighet. De harde vintrene var spesielt vanskelige uten ved og uansett så hadde de mistet ildpinnene sine. Gorsene forble i skogen siden forhånelse var deres største frykt. De visste godt løgnen i ordtaket: De vil vel ikke si Boo til en Gorse?

Ganske nylig, følte de en krise om forandring dukke opp, begge sidene ble villig til å snakke med meg om voldgift - Jeg hadde vunnet tilliten deres; ved å indikere at jeg var nøytral hadde jeg på med et rødt chintz skjerf jeg fikk tak i i Lebanon, 1966/7 - og presenterte saken deres med artikulert overbevisning. Men uansett når jeg spilte djevelens advokat, slang den positiv-magnetiske forvirringen av dogme skjell, bigott hæler og tykke brikke vegger oss tilbake, til og med lengre fra vår start posisjon.

Isolasjonen nådde omsider gjennom til dem; innavl og ignoranse er ingen vei å utvikle seg på, heller ikke når det gjelder overlevelse og dominering - Overhøyhet ble det siste forsvunnede kapittelet om Darwins påståelser.

Under fredsprosessen ble jeg påminnet at de gamle grekerne (smarte drittsekker) orginalt, og Charles Darwin etter hvert, ble ganske kort i sine forslag om at overlevelse var et objekt for menneskeligheten. Helt fram til da hadde han rett; skjøre partier utvikler seg faktisk for å passe omstendighetene sine eller danner allianser med makthus for å komme seg forbi, men i siste innsats sikter de etter overhøyhet; det er faktisk det som gjør oss tikk.

Territorie eller idelogi? Bare velg, det ligger i menneskets natur å kjempe til siste stund for å overleve. Gjennom alt det som er bra - og alt det som ikke er så bra - kriger, fra de gamle Gospel Truths til vår daglige bekrefter på Sky News - ingen ting forandrer seg, sånn er det.

Og så med the Gorse og the Boo-Boo, de nektet deres felles røtter og inngikk ikke fred - det hadde gått for langt. Selvfølgelig, i siste innsats, vil omgivelsene deres forandres igjen - Moder jord vil trekke pusten, eller et anti-landlig styre vil brolegge hele arealet - og begge stammene ville bli utryddet gjennom mangel på taus støtte og tilpasning. Da jeg så på at veien til fred forsvant i sine egne luftspeilinger, ble det klart at de ville heller dø enn å assimilere.

Faktisk, så er det bra at dette skjer før enn senere. I siste tiltak for å forene begge sidene, foreslo jeg et valg. Jeg tenkte at demokrati kanskje ville være svaret på stamme friksjonen. Jeg forklarte den gamle sjablongen som hadde fungert så bra inntil nylig. Forutsetningen var at den nye lederen/lederne representerte alle velgerne og regjeringen for en spesifikk tid mens taperne aksepterte viljen til flertallet med god eleganse og ventet på neste mulighet til å bruke overtalende argumenter i stedet for gretten vold eller intelektuell vandalisme for å klare opp i dagens problemer.

Det startet så bra, og med de beste intensjonene satte begge sidene opp sikkelige kandidater. Så fikk media tak i historien. Eng-fanfarene og jungel trommene kom til liv og hele kampanjen ble noe for seg selv. Jeg prøvde å forklare at man ikke trenger å undersøke hvert eneste korn med sand for å avgjøre forskjellene mellom strand og ørken, men som vi alle vet - siden OJ - disse tingene var profesjonell kreativ av natur. Uansett, det har holdt på i nesten to år nå, alle har mistet interessen og falt i koma - aldri for å våkne igjen virker det som.

I deres siste taler, fra begge sider, krever de seier i navnet til Pyrrhus.

Skål,

Ian Gillan

Copyright © Ian Gillan 2004

Returner til:
return to DF index