The complete lyrics - all in good time

30 Moonshine

(Gillan, Morris) fra Ian Gillan albumet Naked Thunder

Denne var inspirert av ein konsert jeg gjorde for lenge siden, på 60-tallet, med Episode Six. Vi spillte på Morecambe Pier, oppe på nordvest kysten av England. Promotøren forventet trøbbel mellom lokalbefolkningen og 'Glasvegierene', som tradisjonellt sett kom for å feriere i Morecambe på denne tiden av året. Han bad oss om å 'forsette å spille' ikke *hvis* men *når* slåssingen begynte.

Ganske sikkert begynte et stort slagsmål i salen, halvveis gjennom det første settet. Det var som en Andy Capp tegneserie....alt du kunne se var en støvskye med en neve, støvel eller et hode stikke opp fra den bråkete kampen. 'Bouncerene' (dette var profesjonelle brytere som underholdt vedderene i ukene) ville ta tak i hver sin kjempende kroppsdel og drage kroppen den var tilknyttet fra kampen....et raskt knockoutslag ble utdelt før den bevisstløse bråkmakeren ble raskt lagt til siden, for så å bli båret ut av de vanlige vaktene, mens fredsmakerene ville gå tilbake til sine plikter. Ved å bruke artistisk lisens, erstattet jeg i det første verset 'bouncere' med politifolk (Old Bill er et slangutrykk for 'politiet', i England)

Som du kan se, når jeg skrev dette, ble jeg mer klarsynt, jeg gikk vekk fra slåsskampen og bevegde meg mot andre sprø ting. Uansett, jeg tror det generelle galskapshumøret er holdt til slutten.

I denne 'ordgrafien' bruker jeg vanligvis å unngå å nemne musikere og andre folk som deltar til sluttresultatet, fordi fokusen er på teksten. Men det kan ikke forbli usagt at J. Peter Robinson's piano solo er utrolig (det er den samme Pete Robinson som spillte så nydelig på det orginale Quatermass albumet, sammen med Johnny Gustafson og Mick Underwood). Ære til dem som fortjener det.

Moonshine

(Gillan/Morris)

And so what else can I tell ya
It was looking pretty well
And you could say
The place was going up in smoke
We had the music playing loud
Laughing faces in the crowd
But poor old Bill
He could not see the joke

And the band played on
Everybody knew the score
When the strong arm of the law
Came crashing through the door

She had a body that was night time
Her eyes were full of moonshine
And a hot determination in her eye
She said you came in with a whimper
You can go out with a bang
I said Oh Lord
I am not that kind of guy

And the band played on
Everybody knew the score
As I lay dying on the floor
She was screaming out for more...

Return to:
back to the Wordography index