The complete lyrics - all in good time

47 Cayman Island

(Gillan, Glover) Frå Gillan, Glover albumet Accidentally on Purpose

Rett etter at vi fullførte DPs The House Of Blue Light, drog eg og Roger til Montserrat for å spele inn ei plate. Den tropiske atmosfæra minna oss om ein ferie vi hadde i lag nokon år tidligare i Grand Cayman - den største av dei tre Cayman øyene.

Egentlig skrevet av Roger for dattera mi sin bursdag, kvart vers var dedikert til ein av våre grupper. I leiligheta vår i "Villas of the Galleon" på Seven Mile Beach, han satt blant oss og gleda oss med ein ekslusiv premiere framtreden; Grace var svært nøgd.

Låten var skreven omatt og ikludert på dette albumet, mykje til irritasjon for Richard Griffiths. Det er vel ikkje nødvendig å seie at han gjekk vidare til å bli Fat Larry - eller var det Moronica - forlot oss idet plata vart gitt ut - og dermed garanterte fiasko; til tross for at ein annan sang frå albumet - Telephone Box - var den låten som vart lagt til mest på alle rocke-radiostasjonane i amerika før nokon oppdaga at der ikkje var nokon eksemplarar i butikkane - takk Richard, godt jobba.

Uansett, for å kome inn på noko anna...Chet (Chester L.King frå Chet and the Telephone Box connection) var skipper på Quabbin Dive båten og Bob var dykkemesteren-kompisen hans. Både eg og Roger dykker.

"The delightful Sugar" var - meint - å vere nattens frue (pensjonert) som jobba bak baren ved 'The Ports o' Call' som var noko anna då, før ansettelse.

Schoonerman var kallenamnet for ein besøkande dykkar som trudde han var ein ekspert, men faktisk satte i livsfare alle sammen idet han tok på seg våtdrakta.

'Road Warrior' var radio kallenamnet for ein freelance kameramann - Darvin - som vart med oss på nokre turar. Arbeidet hans var til salgs og han viste det fram kvar kveld klokka 19:00.

Vi gjekk glipp av det, sjølvsagt, fordi vi hadde eit kveldsdykk på vraket til Balboa i Hog Sty Bay.

The Carrie Lee var eit ferskt vrak som hadde gått under på farlig vann. Vi var dei fyrste som dykka ned og såg det. Eg hengte ein Deep Purple vimpel på båten, som då var 180 ft. under vatnet.

'Red Stripe on a fishin line' er faktisk eit minne om ein rafting tur eg hadde ein gang i Jamaica; vi stoppa innimellom for ulike former for drikkevarer, og dei holdt pilsen kald i vatnet i ei snor.

Og når det regna i hovedstaden Georgetown, var du sikker på at det var fint i West Bay.

Cayman Island

(Gillan, Glover)

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Go divin' on a coral reef
One eye open for the girls on the beach
Chet 'n' Bob on the Quabbin boat
Oh, life afloat

A piece o' Sugar at The Ports O' Call
Another day in paradise droppin' off the wall
Schoonerman look better on dry land
Oh, life is grand

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Road Warrior on the radio
Seven o'clock he do a special show
Balboa callin' I can't wait
Oh, life is great

Save money you can live tax-free
While I go down on the Carrie Lee
Runnin' out of air like I knew I would
Oh, life is good

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Red Stripe on a fishin' line
Georgetown rainin' West Bay fine
Another rum punch nothin' is wrong
Oh, life goes on

Cayman, Cayman Island
Cayman, Cayman Island

Returner til:
back to the Wordography index